Home Fitness januari challenge Januari challenge 2 januari: leer van jezelf te houden

Januari challenge 2 januari: leer van jezelf te houden

0

 Goed in je vel zitten en jezelf waarderen is heel belangrijk om je doelen te kunnen halen. Of je nou fitter, gezonder of gelukkiger wilt worden, belangrijk is hoe je jezelf altijd waardeert en van jezelf houdt. Met zelfhaat is de kans op sabotage namelijk een heel stuk groter.

Hoe kun je van jezelf houden?

Van jezelf houden is nog niet eens zo gemakkelijk. We zijn vaak erg kritisch naar onszelf toe. Gedachtes als: ‘Stom dat je dat ene snoepje pakte’, ‘Je ziet er echt niet uit in die broek’ of ‘Waarom ben je zo lui dat je niet naar de sportschool gaat?’ komen veelvuldig voor in ons gedachtepatroon. We straffen onszelf zo ontzettend vaak en dit gaat ook nog eens heel erg onbewust. Je hebt niet eens in de gaten waar je eigenlijk mee bezig bent. Dus de vraag is voor veel mensen: hoe kun je van jezelf houden en stoppen met jezelf te saboteren?

Oefenen!

Een belangrijke manier om van jezelf te kunnen houden, is door te oefenen. Probeer je eens bewust te worden van je gedachtes. Vandaag probeer je dus op te letten wat je denkt. Maak je een fout op het werk en vind je jezelf de grootste idioot die er bestaat? Wees jezelf dan bewust van deze gedachte. Bewustwording is het halve werk. Wanneer je in de gaten hebt dat je iets doet, kun je het later omdraaien en het níet meer doet. Een fantastische manier voor meer zelfvertrouwen, minder zelfkritiek, stoppen met twijfelen en meer respect voor jezelf vindt je op deze website! Zeker een aanrader voor veel meer zelfvertrouwen en uit te vinden wat JIJ belangrijk vindt en dat met zekerheid en zonder spanning kan uiten. Deze online training “Meer Zelfvertrouwen” (met tijdelijke bonussen)  geeft je zelfvertrouwen een boost waardoor je in alle opzichten een beter leven gaat ervaren!! Waarom 2019 niet fantastisch beginnen?!

Draai de gedachte om

Probeer eventueel vandaag de gedachtes om te draaien. Dat je een snoepje pakte is niet meteen stom, zie het als een leermoment. Wat ging er fout waardoor je getriggerd werd? En dat je niet naar de sportschool ging heeft misschien wel een heel goede reden. Je was de hele dag druk en bent nu moe. Het betekent niet meteen dat je lui bent. En die broek, zie je er echt niet in uit? Of valt het reuze mee? Je mag er namelijk best zijn. Ook in een broek die je misschien iets minder goed staat.

Schrijf het op

Het omdraaien van je gedachtes kan nog best wel lastig zijn. Daarom kan het helpen om het hier wat bewuster mee om te gaan door het op te schrijven. schrijf eens een gedachte van jezelf op waarin je aan zelfhaat doet en beschrijf hoe die gedachte ook kan zijn wanneer je van jezelf houdt.

Waarom is dit nodig?

Van jezelf houden maakt het veel gemakkelijker om je doelen te bereiken. Wanneer je je fouten ziet als leermomenten, kun je er ook echt mee doen. Wanneer jij jezelf naar beneden haalt en uit zelfmedelijden grijpt naar wat ongezonds, saboteer je jezelf alleen maar. Dit zorgt juist voor problemen en niet voor oplossingen.

Overzicht van alle opdrachten vind je hier. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.