Home Fitness januari challenge Januari challenge 27 december: de grote voorbereidingen

Januari challenge 27 december: de grote voorbereidingen

0


Wanneer je een gezonde levensstijl wilt aanwennen, is het belangrijk dat je alvast wat voorbereidingen treft. Dit betekent dat je wat zaken moet regelen, zodat je in januari meteen goed aan de slag gaat. Welke voorbereidingen moet je doen?

Zorg voor iets om te schrijven

Tijdens de januari challenge zullen we geregeld vragen om dingen op te schrijven. Het handigste is dat je hiervoor bijvoorbeeld een boekje of een schrift gebruikt. Eventueel kun je ook een digitaal bestand op je computer maken speciaal voor deze gelegenheid. Tip: wanneer je een leuk schriftje hebt, dan is dit een extra goede motivatie om er daadwerkelijk gebruik van te maken.

Maak een eet-planning

Wanneer je gezond wilt eten, dan is het natuurlijk heel belangrijk dat je een goede planning hebt in je voeding. Wij maken hier geen eetschema voor je: dat doe je zelf. Dit doen we, omdat als wij een schema voor je maken, je misschien niet alles lekker vindt en daardoor niet goed gemotiveerd bent om daadwerkelijk gezond te gaan eten. Zorg dat je de komende dagen daarom alvast een planning maakt voor de eerste week van januari. Wat ga je eten voor je ontbijt, de lunch en het avondeten? Wat voor een tussendoortjes kies je?

Ben je lid van een maaltijdenservice, zoals HelloFresh, dan hoef je het avondeten al niet in te plannen. Doe dit echter wel met de rest van de maaltijden op een dag.

Afwisseling in je eet-planning

Belangrijk voor je eet-planning is dat je voor voldoende afwisseling zorgt. Een gezond eetpatroon is pas echt gezond als er genoeg diversiteit in zit. Zorg voor verschillende soorten groentes, maar wissel ook af bijvoorbeeld met je broodbeleg. Voor het avondeten kun je kiezen voor een gerecht met aardappelen, een gerecht met pasta, iets met rijst of een lekkere zelfgemaakte soep. Tussendoortjes kunnen bijvoorbeeld noten zijn, maar ook een lekker stuk fruit. Geen inspiratie? Er zijn genoeg websites met heerlijke gerechten. Maak van januari de maand waarin je nieuwe recepten gaat proberen.

Doe alvast boodschappen!

1 januari zijn de meeste winkels gesloten. Zorg er dus voor dat je voor die tijd alvast het een en ander in huis hebt voor je eerste eet-planning. Doe dus van tevoren alvast boodschappen. Dan hoef je er 1 januari niet meer uit en is alles al geregeld.

Zorg dat je er zin in hebt!

1 januari gaan we werkelijk van start. Je hoeft tot die tijd niets te doen. Je kunt met de jaarwisseling dus lekker nog genieten van die oliebollen en champagne (wel met mate hoor!). Zorg er vooral voor dat je zin hebt om van start te gaan. Een goede motivatie is het halve werk!

Overzicht van alle opdrachten vind je hier. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.