Home Fitness januari challenge Januari challenge 3 januari: koken is leuk

Januari challenge 3 januari: koken is leuk

0

Lang niet iedereen houdt van koken. Koken kost tijd, en wanneer je geen keukenprins(es) bent, kan het vooral heel frustrerend zijn. Toch is koken heel belangrijk wanneer je gezond wilt eten. Daarom ga je vandaag aan de slag in de keuken en je zorgt ervoor dat je het leuk vindt.

Houd je aan je voedingsschema

Eerder in de voorbereidingen moest je een eetschema maken voor deze week. Dat betekent dat je dus sowieso iets moet klaarmaken vandaag. En wanneer je het niet leuk vindt om te koken, dan kan de kans aanwezig zijn dat je helemaal geen zin hebt om je aan je schema te houden. Doe dit dus toch wel, houd je aan het schema dat je hebt bedacht.

Maak het koken leuk

Je kunt het koken op verschillende manieren een stuk leuker maken en daar ga je vandaag dus ook mee aan de slag. Bedenk voor jezelf hoe je het koken leuker kunt maken. Zet bijvoorbeeld je favoriete muziek op en zing lekker mee terwijl je de groentes snijdt. Of besluit om te koken samen met je partner of kinderen. Je kunt het zo al veel gezelliger maken. Of maak er een mooie gedekte tafel van, en doe het eten in schalen om zo voor een fijne sfeer te zorgen. De voorbereidingen kunnen hierdoor het koken ook al leuker maken.

Nieuwe dingen proberen

Voor sommige mensen wordt het koken juist leuker door nieuwe dingen te proberen. Probeer de komende tijd dus eens te experimenteren in de keuken. Maak gerechten die je nooit eerder maakte en houd het interessant voor jezelf.

Houd je al van koken?

Als je al van koken houdt, dan is deze opdracht natuurlijk een eitje voor je. Genieten doe jij toch wel in de keuken!

Overzicht van alle opdrachten vind je hier. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.