Home Fitness januari challenge Januari challenge 4 januari: probeer een nieuwe sport

Januari challenge 4 januari: probeer een nieuwe sport

0

Wanneer je fitter en actiever wilt worden, is het belangrijk dat je gaat sporten. Misschien sport je al regelmatig, of misschien moet je die drempel nog over en ben je zoekende naar een leuke sport. Vandaag gaan we onze grenzen verleggen en gaan we iets heel nieuws zoeken.

Zoek een nieuwe sport

Vandaag ga je aan de slag om een nieuwe sport te zoeken. We zitten in januari en dat betekent dat je vaak met korting ergens lid kunt worden. Maar: lid worden hoeft niet eens meteen. Een proefles is namelijk vrijwel altijd gratis. Ga dus eens kijken wat er allemaal voor een mogelijkheden zijn bij jou in de buurt en meld je aan voor een proefles. Zorg dat je daar deze week nog aan deelneemt. Regel vandaag dat je de proefles kunt gaan doen!

Wat moet je voor een sport zoeken?

Het maakt niet uit wat je voor een sport kiest, maar belangrijk is wel; probeer iets nieuws. Doe iets dat je nog niet eerder hebt gedaan. Kies voor iets waar je graag eens meer van zou willen weten of kies juist voor een sport die je eigenlijk helemaal niet zo aanspreekt. Soms verras je jezelf enorm en blijk je een sport veel leuker te vinden dan je eigenlijk dacht. Durf hier open voor te staan.

Voorbeelden sporten

Je kunt bijvoorbeeld eens kijken bij de lokale sportschool. Wat voor een groepslessen hebben ze? Hetzelfde geldt voor het zwembad. Hier kun je vaak wel wat leuke watersporten vinden, zoals aquajoggen. Of ga eens kijken of er een pilatesschool is. Heb je wel eens aan yoga gedacht? En als je echt lef hebt: neem dan eens een proefles bij een vechtsport. Ga lekker bootcampen of doe mee aan bijvoorbeeld een wandelgroep. Alles kan, zolang je maar in beweging komt en zolang het maar iets nieuws is. Iets dat je nog niet eerder hebt gedaan.

Waarom doen we dit?

Misschien vraag je je nu af: waarom moet ik gaan zoeken naar een nieuwe sport? Misschien sport je al en heb je er helemaal geen behoefte aan. Door nieuwe dingen te proberen blijf je jezelf en je lichaam uitdagen. Het helpt je ook om wat zelfvertrouwen op te bouwen. En soms ontdek je dat er sporten zijn die veel leuker vindt dan je ooit had gedacht. Zolang je iets niet probeert, kom je er immers niet achter. Ook kan het voor je lichaam heel goed zijn om af en toe eens heel anders te bewegen. Hiermee gebruik je andere spieren en daag je je lichaam uit. En dat is precies wat je nodig hebt.

Welke sport ga jij deze week proberen? Laat het hieronder weten!

Overzicht van alle opdrachten vind je hier. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.