Home Fitness januari challenge Januari challenge 8 januari: niet eten van iets lekkers

Januari challenge 8 januari: niet eten van iets lekkers

0

Sommige mensen die willen afvallen, halen het gevaarlijke eten waar ze zo dol op zijn niet meer in huis. Een hele goede tactiek, maar soms ontkom je er niet aan om toch iets in huis te halen waar je dol op bent. Misschien heb je wel iets in huis voor je partner of kinderen, of wil je gewoonweg iets op voorraad hebben. Hoe kun je dan leren om er niet van te eten of om het niet helemaal op te eten?

Wat vind je allemaal lekker?

Iedereen heeft wel een of meerdere snacks waar hij dol op is. Misschien ben jij helemaal gek op een bepaald soort chocolade of eet je graag wat chips ’s avonds. Misschien gooi je graag een kroket in de frituurpan en smikkel je deze op met een klodder mayonaise. Of misschien is frisdrank juist iets dat je niet kunt weerstaan. En dit soort dingen zin onze valkuilen. We weten dat het niet goed is, maar we blijven er toch van eten. Wat voor een voedsel is jouw valkuil? Bedenk iets, één ding, waar je dol op bent en niet van af kunt blijven.

Koop het

Dit gaat geheel in tegen het advies dat je normaal krijgt wanneer je gezonder wilt leven, maar koop het voedsel of het drinken waar je zo ontzettend dol op bent. Dit heeft te maken met de oefening van vandaag, waarin we gaan leren om de verleiding te kunnen weerstaan.

Eet het níet

En nu komt de grote truc: eet het niet. Leg het ergens in de kast, of op het aanrecht en eet het niet. Ondanks dat je het misschien heel graag wilt, blijf je er vanaf. Dit zal niet gemakkelijk zijn, want de kans is aanwezig dat je aan het eten blijft denken.

Wanneer heb je er zin in?

Zie dit als een goed leermoment. Wanneer heb je zin in het voedsel, wanneer is de drang het grootst? En wat kun je ertegen doen om het gevoel te verminderen? Schrijf eventueel op wanneer je er de meeste trek in hebt en probeer uit wat voor jou werkt. Een mooie wandeling? Leuke muziek? Wat water drinken?

Wat als je het toch eet?

Misschien lukt het je echt niet om de verleiding te weerstaan en eet je het alsnog. Wees niet boos op jezelf, maar zie ook dit als een belangrijk leermoment en bedenk goed waar het mis ging.

Overzicht van alle opdrachten vind je hier. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.