Home Fitness januari challenge Januari challenge 9 januari: wandelen

Januari challenge 9 januari: wandelen

0

We hebben er op 30 day challenges vaker over geschreven: wandelen is goed voor je. Tijdens de januari challenge zul je ook ervaren waarom wandelen zo fijn is. Plan een wandelmoment in van tenminste een halfuur.

Waarom is wandelen goed?

Wandelen is goed voor iedereen die fitter, gezonder en gelukkiger wilt worden. Wandelen oogt misschien niet als een hele goede sport voor mensen die bijvoorbeeld willen afvallen, maar schijn bedriegt. Wanneer je regelmatig wandelt, kun je namelijk absoluut kilo’s kwijtraken. Los daarvan kan regelmatig wandelen voorkomen dat je hart- en vaatziekten krijgt en is het een goede sport voor mensen met wat meer overgewicht, omdat de gewrichten minder worden belast dan bij een sport zoals hardlopen. En ook voor je geest is het goed: wandelen is een perfecte vorm van ontspanning en sommige mensen zien het zelfs als vorm van meditatie.

Ga wandelen!

Zorg dat je vandaag even de tijd neemt om een lekkere wandeling te maken van tenminste een halfuur. Zoek de natuur op, of wandel lekker bij je in de buurt en kijk naar de verschillende huizen en tuinen. Laat je gedachten de vrije loop en geniet vooral! Dit is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook zeker voor je geest.

Neem iemand mee

Eventueel kun je ook iemand meenemen tijdens je wandeling. Misschien is er in de buurt wel een mooi wandelgebied waar jullie beiden nog niet zijn geweest. Behalve een persoon, kun je natuurlijk ook een hond meenemen. Je eigen hond, of die van een kennis.

Geen tijd om te wandelen?

Een halfuur is natuurlijk helemaal niet zo lang en het beste is om er echt even tijd voor vrij te maken, maar wanneer je er echt geen tijd voor hebt, kun je natuurlijk altijd later deze week een moment inplannen. Zorg er dan wel voor dat je echt aan het lopen gaat, en dat je het niet blijft uitstellen.

De smaak te pakken?

We hebben op 30 day challenges twee speciale uitdagingen gericht op wandelen. Eentje voor beginners en eentje voor gevorderden. Daag jezelf uit en wandel vaker!

Overzicht van alle opdrachten vind je hier. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.