Home januari challenge Januari challenge: week 1

Januari challenge: week 1

0

In januari gaan we 30 dagen lang elke dag andere oefeningen doen. Begin het nieuwe jaar goed en doe ook mee met de challenge! Hoe ziet het eerste schema eruit?

De januari challenge

Met de januari challenge werk je een maand lang aan je hele lichaam. We zorgen ervoor dat je je in een maand tijd weer fitter voelt en iets hebt om het jaar goed te beginnen en je goede voornemens meer kracht te geven. Op Facebook kun je deelnemen aan ons evenement, zodat je iedere dag een reminder krijgt en ook je ervaringen kunt delen met anderen. We hebben ervoor gezorgd dat je tijdens de challenge je hele lichaam traint, maar dat de lat niet te hoog ligt, waardoor het voor beginners ook heel goed te doen is. Iedere oefening kan worden aangepast, zodat je deze op je eigen niveau kunt doen.

De eerste week

De eerste week van de januari challenge gaan we rustig beginnen. Hieronder volgt het schema van de eerste week.

1 januari: wandelen

Op 1 januari zijn we allemaal nog brak, en dus beginnen we rustig met een wandeling. Voor mensen die nog niet veel wandelen: zorg dat je een halfuur tot een uur gaat wandelen. Doe dit in je eigen tempo en probeer geen pauzes te nemen. Voor gevorderden: wandel een uur tot twee uur.

Tip: ga lekker de natuur in en neem eventueel je familie mee. Dit is een perfecte manier om lekker uit te brakken na een nacht lang feesten. Onderweg kun je ook foto’s maken. Deel deze eventueel met ons op Facebook!

 

2 janauri: squats

Vandaag is het tijd om te gaan squatten. Goed voor ons onderlichaam, zoals onze billen en bovenbenen. We doen de volgende oefeningen:

Voor gevorderden: herhaal dit drie keer met pauzes tussendoor. Je mag het ook verdelen over meerdere momenten op de dag.

3 januari: buik

Vandaag trainen we de buik, want die mag er natuurlijk lekker strak uit komen te zien. We hebben een aantal oefeningen die je mag doen.

Voor gevorderden: herhaal dit twee keer met pauzes tussendoor. Je mag het ook verdelen over meerdere momenten op een dag.

4 januari: hartslag omhoog!

Om strak te worden moeten we niet alleen spieroefeningen doen, maar is het ook belangrijk dat je cardio doet. Dit betekent dat je je hartslag flink gaat verhogen. Je mag zelf weten hoe je dit gaan invullen, zolang je hartslag maar omhoog gaat. Enkele tips:

Beginners: een halfuur cardio. Gevorderden: probeer een uur aan cardio te doen. Vertel ons op Facebook wat je hebt gedaan vandaag!

5 januari: train je armen

Vandaag gaan we de armen trainen. Vrouwen doen dit vaak liever niet, omdat ze bang zijn dat dit geen gezicht is, maar het is juist belangrijk het hele lichaam te trainen. Daarom vandaag de volgende oefeningen:

Herhaal twee keer, met pauze tussendoor.

De push-up mag door beginners op de knieën gedaan worden.

6 januari: kies je eigen schema

Sporten moet leuk blijven. Bedenk daarom voor vandaag je eigen schema. Kies drie van onze fitness-oefeningen en doe ze alle drie 10 keer. Herhaal dit nog eens twee keer. Kies oefeningen uit die je zelf graag wilt doen, omdat je ze leuk vindt.

7 janauri: rustdag!

Soms even heerlijk relaxen is ook belangrijk. Je spieren komen dan weer tot rust. Daarom hebben we vandaag een rustdag!

Vorig artikelHoe kom je fit de herfst door?
Volgend artikelJanuari challenge: week 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.