Home 30 day challenges Januari challenge: week 2

Januari challenge: week 2

0

In januari gaan we 30 dagen lang elke dag andere oefeningen doen. Begin het nieuwe jaar goed en doe ook mee met de challenge! Hoe ziet he schema van de tweede week eruit?

De januari challenge

Met de januari challenge werk je een maand lang aan je hele lichaam. We zorgen ervoor dat je je in een maand tijd weer fitter voelt en iets hebt om het jaar goed te beginnen en je goede voornemens meer kracht te geven. Op Facebook kun je deelnemen aan ons evenement, zodat je iedere dag een reminder krijgt en ook je ervaringen kunt delen met anderen. We hebben ervoor gezorgd dat je tijdens de challenge je hele lichaam traint, maar dat de lat niet te hoog ligt, waardoor het voor beginners ook heel goed te doen is. Iedere oefening kan worden aangepast, zodat je deze op je eigen niveau kunt doen.

8 januari: de armen

Vandaag trainen we de armen. Dit doen we op de volgende manier:

  • 10 push-ups
  • 40 punches

Beginners doen de push-up op de knieën. Gevorderden proberen deze op de tenen te doen. Beginners herhalen de oefeningen nog een keer en gevorderden doen de oefeningen nog twee keer met tussenpauzes.

9 januari: wandelen

oor mensen die nog niet veel wandelen: zorg dat je een halfuur tot een uur gaat wandelen. Doe dit in je eigen tempo en probeer geen pauzes te nemen. Voor gevorderden: wandel een uur tot twee uur. Wij zien graag een foto die je tijdens je wandeling hebt gemaakt!

10 januari: billen en benen

Vandaag is het tijd om onze billen en benen te trainen.

Voor gevorderden; herhaal het drie keer met pauzes tussendoor. Je kunt eventueel ook gewichten erbij gebruiken.

11 januari: cardio-tijd

Om strak te worden moeten we niet alleen spieroefeningen doen, maar is het ook belangrijk dat je cardio doet. Dit betekent dat je je hartslag flink gaat verhogen. Je mag zelf weten hoe je dit gaan invullen, zolang je hartslag maar omhoog gaat. Enkele tips:

Beginners: een halfuur cardio. Gevorderden: probeer een uur aan cardio te doen. Vertel ons op Facebook wat je hebt gedaan vandaag!

12 januari: buikspieren

Tijd om de buikspieren te trainen. En wel als volgt:

Voor gevorderden: herhaal dit twee keer met pauzes tussendoor.

13 januari: eigen schema

Sporten moet leuk blijven. Bedenk daarom voor vandaag je eigen schema. Kies drie van onze fitness-oefeningen en doe ze alle drie 10 keer. Herhaal dit nog eens twee keer. Kies oefeningen uit die je zelf graag wilt doen, omdat je ze leuk vindt.

14 januari: Rustig aan

Rustdagen zijn bij het sporten erg belangrijk. Je kunt dan je spieren weer herstellen. Daarom doen we vandaag lekker rustig aan!

Vorig artikelJanuari challenge: week 1
Volgend artikelRecept: Minestronesoep van Joyce

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.