Home Afvallen Kun je afvallen met touwtje springen?

Kun je afvallen met touwtje springen?

0

 
Is het mogelijk om gewicht kwijt te raken wanneer je gaat touwtje springen? Zo ja, hoe zit dat dan en waar moet je zoal op letten? Kun je werkelijk afvallen met springtouwen?

Springtouwen

Springtouwen wordt soms gezien als een kinderactiviteit, maar dat is het absoluut niet. Springtouwen is namelijk een intensieve workout, waarbij je bijna al je spieren traint. Ook verhoog je je hartslag, waardoor je gemakkelijk calorieën kunt verbranden. Springtouwen wordt door veel sporters gedaan. Soms als warming up, soms als complete training. En dat doen ze niet zonder reden: springtouwen is goed voor je en vormt een perfecte manier van lichaamsbeweging.

Kun je afvallen met touwtje springen?

Als je nagaat dat springtouwen een volledige workout is, dan kun je dus wel bedenken dat afvallen met touwtje springen absoluut mogelijk is. Wanneer je regelmatig het springtouw pakt en lekker gaat springen, verbrand je ontzettend veel calorieën. De spieren die je ondertussen traint, zorgen ervoor dat je ook in ruststand meer calorieën kunt verbranden. De workout is dus zeer geschikt wanneer je wilt afvallen.

Calorieën verbranden

Met springtouwen verbrand je erg veel calorieën. Je kunt rekening houden met 0,14 calorieën per kilo, voor tien minuten die je gaat springtouwen. Als je dus 85 kilo weeg en tien minuten gaat springtouwen, dan ben je al 112 calorieën kwijt.

Let wel op je voeding!

Wanneer je wilt afvallen, dan is alleen touwtje springen niet voldoende. Het belangrijkste is misschien nog wel om goed op je voeding te letten. Kies voor gezonde tussendoortjes, drink niet te veel frisdrank en beperk je in het snoepgoed. Zorg ook dat je gevarieerd en voldoende eet. Volg geen rare diëten, maar kies voor maaltijden die je een vol en gevoel geven, en die niet meteen bomvol calorieën zitten. Zonder een goed eetpatroon zal het helaas niet lukken om af te vallen met springtouwen.

Pas op voor blessures

Waar je wel echt rekening mee moet houden, is dat touwtje springen blessuregevoelig is wanneer je overgewicht hebt. Door het vele springen kun je de gewrichten behoorlijk belasten. Wil je toch echt gaan springtouwen wanneer je overgewicht hebt? Bouw het dan langzaam op. Probeer ook wat andere sporten te doen naast het springtouwen. Denk aan zwemmen. Bij zwemmen belast je de gewrichten een stuk minder en dit kan dus een goede combinatie zijn met het springtouwen.

TIP! Koop je fitnessartikelen bij Fitwinkel! Ook voor de beste springtouwen en vele andere fitnessartikelen voor je 30day challenge! Bekijk hier acties en sale >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.