Home Afvallen Kun je afvallen zonder sporten?

Kun je afvallen zonder sporten?

0

Is het mogelijk om af te vallen zonder te sporten? Sommige mensen kunnen helaas niet sporten, bijvoorbeeld omdat ze te maken hebben met een chronische ziekte. Erg vervelend als je toch graag wat extra gewicht wilt kwijtraken. Hoe doe je dit?

Sporten en afvallen

We weten allemaal wel dat je kunt afvallen door meer calorieën te verbranden dan die je gegeten hebt. Sporten wordt om deze reden dus ook vaak genoemd als reden om flink af te vallen en dat klopt ergens ook wel. Sporten is een hele goede manier om een stuk slanker en strakker te worden. Toch is sporten niet de enige manier om gewicht kwijt te raken. Belangrijker is misschien nog wel wat je eet.

Voeding

De voeding is dus erg belangrijk wanneer je wilt afvallen. Eet niet te veel ongezonde suikers en vetten en let goed op met de hoeveelheid zout die je binnen krijgt. Drink bijvoorbeeld niet te veel frisdrank, of  Wanneer je gevarieerd eet en goed oplet wat je eigenlijk eet, is het zeker mogelijk om af te vallen. Al helemaal wanneer je een goede voeding combineert met voldoende sport.

Sinds kort let ik ook goed op mijn voeding naast dat ik een aantal keer per week sport. Sinds ik bewust geen brood en graanproducten meer eet voelde ik mij toch wat slapjes en futloos. Mijn lichaam moest wennen aan een koolhydraatarm eetpatroon en overgaan op vetverbranding. Dat is wat we eigenlijk allemaal willen! Een slanker figuur / er beter uitzien door een betere lichaamssamenstelling: minder vet en meer spiermassa. Daarom ben ik bewust op zoek gegaan naar recepten en kwam na gedegen onderzoek uit bij de recepten en het boek van Drs. Oscar Helm. Zie ook mijn review daarover.

TIP! Voeding kan helpen bij een beter figuur! Check daarom eens de Ovenschotel Bijbel! Gebaseerd op koolhydraatarm eten maar meer gezonde vetten en eiwitten! Bekijk de aanbieding hier >>

Kun je afvallen zonder sporten?

Soms kan het voorkomen dat je niet kunt of niet mag sporten. In dat geval kan het al wat lastiger zijn om van je overtollige kilo’s af te komen. Is het nou eigenlijk mogelijk om zonder sporten af te vallen? Ja, absoluut! Dit komt vooral omdat voeding eigenlijk nog belangrijker is dan voldoende sport. Het is dus van groot belang dat je heel goed op je voeding let. Ken je de uitdrukking: Abs are made in the kitchen? Het afvallen kan dan misschien wel iets langzamer gaan dan wanneer je wel sport, maar het is wel degelijk mogelijk om gewicht kwijt te raken.

Volg géén crashdieet

Wanneer je niet kunt sporten, is het misschien verleidelijk om een crashdieet te gaan volgen. Zo’n dieet belooft snelle resultaten. Het is goed mogelijk dat je er inderdaad sneller mee afvalt, maar je kunt het niet bepaald gezond noemen. Daarnaast is de kans heel groot dat je na het dieet weer zult aankomen en soms zelfs nog zwaarder zult wegen dan voorheen.

Wil je toch een soort dieet volgen? Ga  dan naar een diëtiste, zodat je advies kunt krijgen dat past bij jouw lichaam en leven. Als je al iets wilt proberen dan kun je iets doen waarbij je toch gewone voedingsmiddelen gebruikt; dus zonder poeders en pillen. Dat kan bijvoorbeeld met de Afslankreceptenbijbel. Check mijn review hier.

Probeer toch te bewegen

Wanneer je niet mag sporten, zijn er misschien wel manieren om alsnog in beweging te komen. Wandel bijvoorbeeld elke dag een stukje. Wanneer je dagelijks wandelt, kun je alsnog je spieren wat trainen. Misschien zijn er ook nog andere manieren om wat in beweging te komen. Zijn er medische redenen waarom je niet mag sporten? Overleg dan met je arts wat je wel zou mogen doen. Ga sowieso nooit experimenteren, maar overleg dit soort dingen dus altijd met je behandeld arts

Geef vooral niet op!

Het is vooral erg belangrijk om niet op te geven. Afvallen zonder sporten kan soms erg lang duren en frustrerend zijn, maar dit hóeft niet zo te zijn. Geef het de tijd om gewicht kwijt te raken en blijf jezelf motiveren. Juist wanneer je opgeeft en verkeerde keuzes maakt in je eetpatroon, maak je het proces alleen maar langer en moeilijker voor jezelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.