Home Afvallen Kun je moeilijk afvallen? Het kan je schildklier zijn!

Kun je moeilijk afvallen? Het kan je schildklier zijn!

0

Misschien herken je dit wel: je doet je best om af te vallen en vervolgens lukt het voor geen meter. Je let op je voeding, je sport veel en je raakt je overtollige kilo’s maar niet kwijt. Het zou misschien je schildklier kunnen zijn! Hoe kun je dit controleren?

Moeizaam afvallen

Er zijn altijd periodes waarin het afvallen minder goed gaan. Dan kun je nog zo je best doen en lukt het niet. Dat is normaal en wordt ook wel een plateau genoemd. Het kan echter ook voorkomen dat je moeilijk afvalt en dat je zelfs zonder logische verklaring telkens aankomt. Dit kan erg vervelend zijn en natuurlijk ook erg demotiverend werken. Maar het kan ook voorkomen dat je heel moeilijk afvalt. Wat je ook doet, er gebeurt helemaal niets. In dat geval kan er ook sprake zijn van een schildklierprobleem. Hoe zit dit?

Je schildklier

Je schildklier is een belangrijk orgaan dat in je keel zit. Het is noodzakelijk voor allerlei zaken in je lichaam en met name voor je stofwisseling. Wanneer er iets mis is met je schildklier, kan het zijn dat je moeilijk afvalt. Verder zijn er ook nog andere klachten die je kunt hebben. Zo is het mogelijk dat je snel moe bent en veel slaapt, dat je weinig energie hebt, je je depressief voelt en je vruchtbaarheid daalt. Een schildklierafwijking is niet altijd gemakkelijk te vinden, omdat er vooral veel vreemde klachten kunnen zijn die niet direct worden gekoppeld aan een schildklierafwijking.

Hoe weet je of een schildklierafwijking hebt?

Wanneer je het vermoeden hebt dat er misschien iets niet helemaal in orde is, kun je een bloedtest doen. Dit kun je bij de huisarts regelen. Wanneer je dit doet, kan het handig zijn voor de zekerheid ook meteen wat andere dingen te testen. Denk aan diabetes of een vitaminetekort. Als je toch aan het testen bent, is het nooit een slecht idee meerdere zaken te bekijken.

Wat als je een trage schildklier hebt?

Wanneer blijkt dat je een te trage schildklier hebt, is het belangrijk dat je medicijnen krijgt. Het afstemmen van de hoeveelheid kan even duren, maar als dat eenmaal is gelukt, dan zal je je snel al een stuk beter voelen. Daarna moet je sowieso ieder jaar nogmaals je bloed laten testen, zodat je zeker weet dat de dosering nog juist is.

Gaat het afvallen dan wel?

Zelfs met de juiste dosering kan het lastig blijven om af te vallen. Richt je op gezonde voeding en zorg voor voldoende beweging. Hulp van een diëtiste kan eventueel ook helpen. Sommige schildklierpatiënten hebben er daarnaast baat bij als ze glutenvrij gaan eten. Dit zou je eventueel kunnen proberen, maar doe dit wel altijd in overleg met je arts. Verander nooit zomaar je eetpatroon dus.  Het kan ook goed helpen om een speciaal supplement in te nemen. Zo kan extra selenium (bijvoorbeeld van Now Food) je bijvoorbeeld helpen. Dit is namelijk belangrijk voor de aanmaak van schildklierhormoon. 

Ook interessant

AFVALLEN MET BRANDNETELTHEE >>

BESTE AFSLANKPILLEN VAN DIT MOMENT >>

EIWITRIJK DIEET VOLGEN? DIT IS HOE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.