Home Verzorging Beste littekencrème gezicht: Het Wondermiddel Tegen Littekens? (+Top5)

Beste littekencrème gezicht: Het Wondermiddel Tegen Littekens? (+Top5)

0

Littekens kunnen vervelend zijn, zeker als deze op een zichtbare plek aanwezig zijn. Een litteken kan blijvend zijn en het helingsproces kan tot wel 2 jaar duren. Wil je dan wachten en toekijken tot het zich herstelt terwijl je dit proces misschien kunt versnellen?

De vraag is nu of een littekenzalf het helingsproces kan versnellen. Wij zochten het tot op de bodem uit en geven je de beste littekencrème gezicht prijs.

Bestaat er een wondermiddel tegen littekens? Is er een littekencrème wat ervoor zorgt dat het helingsproces van de wond uiteindelijk niet in een blijvende litteken achterblijft? 

Het litteken vochtig en bedekt houden zal voornamelijk helpen om het helingsproces te bespoedigen en het ontstaan van littekens te minimaliseren. De meeste crèmes doen dat. “Moisture is key”.

Voordat we naar een littekencrème gaan kijken is het belangrijk kennis te hebben van hoe een litteken ontstaat en wanneer en waarom deze zichtbaar blijft. Vervolgens kunnen we gericht naar een oplossing zoeken en een middel om het genezingsproces te bespoedigen en het minimaliseren van littekens.

Hoe ontstaan littekens?

Een litteken ontstaat wanneer de huid zich herstelt na een huidbeschadiging. Bij beschadiging van de opperhuid alleen zal geen litteken optreden. Maar hoe meer de huid is beschadigd, hoe langer het genezingsproces duurt en hoe groter de kans dat een litteken ontstaat.

Een litteken ontstaat door de vorming van littekenweefsel. Dit littekenweefsel bestaat voor een groot gedeelte uit collageen. Nieuw bindweefsel wordt aangemaakt voor de vorming van de nieuwe huid. Tijdens dit proces ontstaat er een roodachtig, verdikt en mogelijk verheven stuk huid. De huid ziet er anders uit aangezien het nieuwe weefsel een andere structuur geeft aan de huid.

Het genezingsproces van een litteken kan maanden tot jaren duren. Een litteken van 4 jaar oud is  meestal nog steeds actief aan het genezen…

Kun je littekens voorkomen?

Een litteken is nooit helemaal te voorkomen. Je kunt echter wel littekenvorming zoveel mogelijk beperken. Met preventieve behandeling bijvoorbeeld. Een klinisch bewezen behandeling is siliconentherapie.

Littekenbehandeling

Er zijn inmiddels vele producten op de markt die beloven dat het oude littekens laat verdwijnen of voorkomen dat nieuwe littekens ontstaan.

Want stel dat je te maken hebt met een vervelende litteken. En je gaat direct een littekencrème gebruiken. En na zeg 6 maanden is je litteken zo goed als verdwenen. Komt dit dan door het natuurlijke genezingsproces of door het gebruik van het littekencrème?

Wij zien verschillende producten op de markt verschijnen tegen littekens. Van ui-extract in de vorm van gel of crème, op vitamine gebaseerde oliën en crèmes, siliconen gels en antibiotica zalfjes. Maar wat werkt het nu echt tegen een litteken? En bij welk middel is er een significante vermindering in de grootte en zichtbaarheid van het litteken te zien?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een optimaal beschermende barrière en behoud van natuurlijke vochtbalans bijdragen aan het helingsproces. 

Werkende bestanddelen in een littekencrème

Van een aantal bestanddelen in een littekencrème is inmiddels klinisch bewezen dat deze een positief effect hebben op het genezen van een wond en laten verdwijnen van een litteken.

Als eerste noemen wij de siliconengel. Langjarig onderzoek toont aan dat dit kan helpen om de wond sneller te laten genezen en het litteken kan laten vervagen. Tevens helpt dit middel bij het zachter en minder rood worden van de huid.

Ten tweede is er Bètagluceen. Dit middel heeft kalmerende, beschermende en hydraterende eigenschappen. Daarnaast is het ook een uitstekende filmvormer. 

Tot slot zou een crème een goede UV-filter moeten bevatten. Het is algemeen bekend dat een wond beschermd moeten worden tegen UV-straling. 

Benieuwd naar onze top 5 met alleen maar zeer goede eigenschappen? Bekijk ze hieronder!

Onze Top 5 Littekencrème 

Hieronder een top 5 littekencrème op basis van werking, prijs en kwaliteit. Ook hebben wij naar ervaringen van andere gebruikers gekeken. Op deze manier bespaart dit jou veel tijd en kun je snel een keuze maken!

1. Remescar Littekenstick

De producten van Remescar staan bekend om de zeer goede kwaliteit, de vaak gepatenteerde samenstelling en het feit dat de werking klinisch bewezen is. Daarentegen zijn de producten wel prijzig en daarom minder vaak gekocht.

Deze littekencreme van Remescar bevat een siliconenfilm waardoor de bovenste huidlaag gehydrateerd en beschermd blijft. Tevens wordt de collageenproductie gestimuleerd.

Ook bevat dit product het β-glucaan wat een sterk kalmerende, beschermende en hydraterende werking heeft. Een andere eigenschap is dat het een uitstekende filmvormer is.

Remescar beste littekencrème gezicht

Voordelen:

 • Duurzaam in gebruik
 • Heeft zichtbaar effect
 • Bevat geen nare geur
 • Verlicht brandend en jeukend gevoel
 • Geschikt voor heel het lichaam

Wil je de zichtbaarheid van oude en nieuwe littekens aanzienlijk verminderen? Probeer dan eens deze littekencrème van Remescar!

Bestel je altijd bij BOL.COM? Geen Probleem. Navigeer naar hun webpagina >>

2. Biodermal Littekencrème

Dit product van Biodermal is geschikt voor de verzorging van oude en nieuwe littekens, maar ook kleine littekens als gevolg van puistjes.

Deze crème is dermatologisch getest & PH huidneutraal.  Daarnaast zorgt de natuurlijke samenstelling voor een aangenaam effect. Tevens zorgen deze ingrediënten voor een hydraterende werking, ondersteuning voor het herstel en het houdt het littekenweefsel soepel en zacht.

beste ittekencrème gezicht Biodermal

Wat vinden anderen van deze littekencrème?

Over het algemeen prettig in gebruik. Bij consequent gebruik is na een paar maanden het resultaat goed zichtbaar. Dit product wordt regelmatig voor het gezicht gebruikt waarmee goede resultaten worden behaald.

Voordelen:

 • Voldoet aan verwachting
 • Zachte huid
 • Trekt goed in de huid
 • Smeert goed uit

Met een goede prijs/kwaliteit is het de moeite van het proberen waard. Bekijk vandaag nog of deze crème op voorraad is zodat je het morgen in huis hebt >> 

3. VSM Calendulan littekencrème

Voor een van de betere littekencrèmes kies je voor het merk VSM. De producten van VSM zijn fijne natuurlijke milde producten en hebben een aangename geur.

Deze crème heeft een goede structuur waardoor het snel de huid intrekt. Ook voor de gevoelige huid is dit product geschikt. De verzorgende werking heeft ook als resultaat dat de huid soepel en zacht blijft.  

Zelfs bij brandwonden zien mensen goede resultaten.

Via deze link bekijk je ervaringen van anderen en de actuele prijs >>

4. Dermatix Siliconengel 

Een zeer goede kwaliteit littekencrème. Helpt bij de behandeling van littekens als gevolg van operaties, brandwonden of andere verwondingen. Verder kun je dit gebruikt ter voorkoming van verdikte littekens en dat er teveel littekenweefsel wordt aangemaakt. 

Dit product is duurder dan de gemiddelde crème maar werkt echt! Voor het aanbrengen van deze gel is zeer weinig nodig waardoor de tube lang mee gaat.

Bij gebruik is merk je na verloop van tijd dat de rode kleur langzaam wegtrekt en de huid zich gaat herstellen. Niet zo verwonderlijk want uit langjarig onderzoek blijkt dat siliconengel wel degelijk helpt tegen littekens.

Beste littekencrème gezicht Dermatix

Voordelen:

 • Duurzaam in gebruik
 • Herstelt en verzorgt de huid
 • Zorgt voor geleidelijke aanmaak littekenweefsel

Check dit product vandaag nog zodat je het morgen al in huis kunt hebben!

Bekijk de beste prijs en andere ervaringen via deze link >>

5. Drs. Hans Schreuder Littekencrème

Een natuurlijke en veelzijdige littekencrème. Het is namelijk geschikt voor alle soorten littekens. Daarnaast zorgen de herstellende eigenschappen ervoor dat deze crème ook perfect geschikt is als regenererende dagcrème (anti-aging). En zelfs bij puistjes en rimpels zien we resultaten!

Nog meer resultaten? De huid wordt snel gladder en egaler van kleur dankzij soja-extract en andere natuurlijke voedingsstoffen. Andere natuurlijke voedingsstoffen zorgen voor een hydraterende en herstellende werking

Beste Littekencrème Drs. Schreuder

Voordelen:

 • Elk soort litteken
 • Geschikt als anti-aging crème
 • Werkt snel
 • Aangename geur

Bestel via deze link snel en goedkoop Drs. Schreuders >>

Tot slot

Natuurlijk wil je een littekencrème die werkt. Een goede crème is klinisch en dermatologisch getest zodat de kans op klachten zoals een huid irritatie minimaal is. Deze top 5 is dan ook met zorg samengesteld op basis van product informatie en ervaringen van andere mensen.

Wij raden je aan om voor gebruik de handleiding en gebruiksaanwijzing grondig te lezen en eventueel eerst je arts te raadplegen. Als je zorgvuldig bent en een goede kwaliteit crème koopt met de juiste ingrediënten ga je resultaat zien! Uit onderzoek (bron, bron) komt naar voren dat een litteken vochtig en bedekt houden, maar ook een goede crème kunnen bijdragen aan het herstel. 

Ook interessant!

BESTE GEZICHTSSERUM>>
BESTE FOUNDATION>>
BESTE GLIJMIDDEL ZWANGER WORDEN>>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.