Home 30 day challenges Mei is de maand van de 30 day Plank challenge!

Mei is de maand van de 30 day Plank challenge!

0

Iedere maand willen we bij 30 Day Challenges een nieuwe, leuke challenge doen met elkaar. Het is immers veel leuker om jezelf uit te dagen én ondertussen steun van anderen te krijgen. In mei beginnen we daarom met de 30 day plank challenge!

De 30 day plank challenge

De 30 day plank challenge is een uitdaging waarbij je iedere dag de plank moet doen en deze steeds langer moet volhouden. Er zitten de nodige rustdagen bij, zodat je lichaam ook weer even bij kan komen en je spieren zich kunnen herstellen. De plank is een belangrijke oefening die in veel sportschema’s voorkomt, omdat je er zo enorm veel spieren tegelijk mee traint. In dertig dagen word jij de meester van deze oefening!

Mei gaan we planken!

In mei gaan we met zijn allen planken. Er is een speciaal evenement opgericht op Facebook, waar we elkaar kunnen steunen, wanneer het even niet mee zit. Om extra hulp te bieden, zullen we de komende dagen op 30daychallenges.nl extra tips plaatsen, zodat ook jij de challenge goed door kunt komen. Doe ook mee, meld je aan bij het evenement en deel het eventueel met je vrienden. Geen Facebook? Geen nood, je kunt dan natuurlijk nog steeds in mei de challenge doen!

Hoe je voorbereiden?

Iedereen heeft natuurlijk een ander fitheidsniveau. De 30 day plank challenge zal voor de ene daardoor veel gemakkelijker zijn dan voor de ander. Om je alvast een beetje voor te bereiden, kun je de plank de komende dagen oefenen. Bekijk filmpjes op YouTube en ontdek welke variant voor jou het beste werkt. Ik heb een aantal video’s bekeken en onderstaande video is het meest praktisch en duidelijk.

Zorg ook dat je alvast een goed fitnessmatje hebt, zodat je de oefening gemakkelijker kunt doen. Zonder matje kun je ook wel een plank doen, maar dit is wel minder comfortabel. En het belangrijkste is natuurlijk: zorg dat je gemotiveerd bent!

Hoeveel kilo kun je afvallen?

Wanneer je de plank gaat doen om af te vallen moet je goed in je achterhoofd houden dat alleen planken niet voldoende is. Je zult vooral goed op je eetpatroon moeten letten. Voorkom het eten van ongezonde suikers en vetten en kies voor verstandige tussendoortjes. Drink voldoende water en vervang eventueel ander drinken voor water. Beweging is ook belangrijk. Probeer naast de Plank challenge ook nog wat andere beweging te vinden. Wandel bijvoorbeeld dagelijks een stuk of ga één of twee keer per week naar de sportschool. Wanneer je goed op je levensstijl let tijdens de 30 day plank challenge, zul je zeker wat kilo’s kwijt kunnen raken en een stuk strakker in je vel komen te zitten!

Komende tijd op de site

De komende dagen zullen we verschillende artikelen posten met tips voor jou! Hoe blijf je gemotiveerd? Wat kun je doen als je nog een beginner bent? En wat als het schema te gemakkelijk is voor je? Wij helpen je op weg, zodat je op je eigen niveau mee kan doen met deze challenge en er je eigen uitdaging van kunt maken. Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Andere fitness uitdagingen

De 30 day Plank challenge is de eerste challenge die we organiseren. Iedere maand zal er een nieuwe challenge zijn waar je aan deel kunt nemen. Wil je niks missen? Dan kun je je op onze Facebookpagina abonneren op de evenementen of de pagina liken. ZO mis je niks meer en kun je iedere maand meedoen met een geheel nieuwe, leuke uitdaging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.