Home Verzorging Welke glijmiddel kiezen bij zwanger worden? Top 3 natuurlijke glijmiddelen!

Welke glijmiddel kiezen bij zwanger worden? Top 3 natuurlijke glijmiddelen!

0

Glijmiddel is steeds populairder in de slaapkamer. Niet zo verwonderlijk dat er steeds meer keus is. Want kies je voor een glijmiddel op waterbasis, op basis van siliconen, bij een geïrriteerde huid of voor speeltjes?

Teveel keus? Geen probleem. Na het lezen van deze blog weet je precies welke glijmiddel voor jou het beste is en welke opties er zijn! Straks ervaar jij ultieme genot!

Tijdens gemeenschap produceert het lichaam vocht wat dient als glijmiddel. Soms produceert het lichaam te weinig vocht als gevolg van hormonale veranderingen, ouder worden, de menopauze of medicatie.

Het gebruik van glijmiddel kent vele voordelen waaronder het voorkomen van pijn, meer opwinding, betere sex ervaring, behoud van zachte huid en een soepele beweging zonder frictie. Tegenwoordig zijn er ook natuurlijk glijmiddelen die nauwelijks of geen invloed hebben op de kwaliteit van het sperma. Een voordeel als je zwanger wilt worden!

Bekijk hieronder snel welke opties je hebt om veilig zwanger te worden of wanneer je een oplossing zoekt tegen pijn bij het vrijen.

Glijmiddel en zwanger worden: Gaat dat samen?

Als je een kinderwens hebt is het niet verstandig om glijmiddel te blijven gebruiken. De meeste glijmiddelen bevatten stoffen die een negatief effect hebben op de kwaliteit van het sperma.

Op sommige verpakkingen staat zelfs beschreven dat het product zaaddodende stoffen bevat. Voor jonge koppels misschien geen bezwaar maar voor koppels met een kinderwens uiteraard wel.

De schadelijke effecten hebben te maken met de chemische samenstelling en de onnatuurlijke PH-waarde. Zaadcellen worden daardoor minder actief en grote kans dat de baarmoeder daardoor niet bereikt kan worden.

zwanger en glijmiddel

En we weten zeker dat niet alle spermacellen de baarmoeder bereikt. Dat komt door een aantal verdedigingsmechanismen van het vrouwelijk lichaam. Daardoor zullen van de 150 miljoen zaadcellen er ongeveer maar 200 de baarmoeder bereiken. 

Vervolgens moet de timing ook nog kloppen! Want hoewel de vrouw tijdens de vruchtbare periode het proces een handje helpt, schakelt het lichaam alsnog de meeste spermacellen uit. Zij worden immers gezien als indringers.

Daarnaast heeft de vrouw slechts 1 dag in de maand een eisprong. Daarbij kun je 2 tot 3 dagen voor de eisprong nog gemeenschap hebben met als doel zwanger worden.

Kortom: Glijmiddel maakt de kans veel kleiner dat je zwanger wordt. En de kansen van een spermacel zijn bij voorbaat al niet groot. Kies voor natuurlijke glijmiddelen!

Schadelijke stoffen in glijmiddel

In glijmiddelen op basis van water zit vaak glycerine en glycerol. Van deze stoffen wordt verondersteld dat zij vaginale infecties kunnen veroorzaken. Maar onderzoeksresultaten laten een verschillend beeld zien.

Daaruit kunnen we concluderen dat het vooral belangrijk is dat de kwaliteit van het productieproces en het product streng bewaakt worden. Kies dus altijd voor een goed merk waarbij de kwaliteit gegarandeerd is.

Een ander veel genoemd middel: parabenen. Deze worden gebruikt als conserveringsmiddel in cosmetica producten. Ook glijmiddel op waterbasis kan parabenen bevatten. Glijmiddel op siliconenbasis overigens niet!

Er is wereldwijde bezorgdheid rondom parabenen maar sluitend wetenschappelijk bewijs is er (nog) niet. Toch kiezen steeds meer mensen voor producten zonder parabenen. Ook wij willen geen risico’s nemen en kiezen voor producten zonder parabenen.

Tot slot zijn er merken die onvoldoende informatie geven over de ingrediënten. Onder andere Durex.

Beste glijmiddel en zwanger worden

De beste glijmiddel zonder de kans op een zwangerschap te verkleinen is van het merk BIOGLIDE. Dit is een hoogwaardig glijmiddel op basis van 100% natuurlijke ingrediënten.

Dit betekent dat dat deze glijmiddel geen synthetische geur, kleur of conserveermiddelen bevat. Het is dermatologisch en klinisch getest. Niet op dieren dus.

Naast de voordelen van zwanger worden biedt Bioglide veel verlichting in droge situaties. Als jij pijn ervaart tijdens het vrijen dan biedt dit middel veel verlichting en geeft het een streel zacht en soepel gevoel.

Voordelen:

 • makkelijk in gebruik
 • Oplosbaar in water en laat geen vlekken achter
 • kan gebruikt worden in combinatie met condooms en speeltjes
Glijmiddel_Bioglide
Bio Glide glijmiddel

Wat veroorzaakt vaginale pijn of een onprettig gevoel?

Vaginale pijn of een onprettig gevoel kent verschillende achterliggende oorzaken. Dat er pijn ontstaat heeft vooral te maken met vaginale droogheid.

Vaginale droogheid kan zeer vervelend zijn en kent diverse oorzaken:

 • medicijngebruik
 • onvoldoende water drinken
 • roken
 • borstvoeding geven
 • menopauze
 • auto-immuunziekte
 • chemotherapie

Ook hiervoor hebben we gezocht naar een natuurlijke glijmiddel dat goed werkt. Want met een gevoelige huid wil je geen glijmiddel aanbrengen dat stoffen bevat die ook veel in cosmetica producten voorkomen.

Daarnaast moet het glijmiddel in deze situatie zorgen voor een hydraterende en verzorgende werking.

Beste glijmiddel voor meer comfort

Tweede merk glijmiddel waarvoor wij hebben gekozen is die van HOT BIO.

HOT BIO SENSITIVE is een biologische glijmiddel met een verzorgende en hydraterende werking. En is tevens veilig te gebruiken met seksspeeltjes.

Deze glijmiddel op waterbasis zorgt voor meer comfort tijdens masturbatie en penetratie.

Voordelen:

 • meer comfort
 • voelt heerlijk glad aan
 • bevat Aloë Vera
Glijmiddel_Hot BIO
Hot Bio glijmiddel

Beste natuurlijke glijmiddel?

Derde merk dat wij aanraden is die van Intimate Earth. Deze glijmiddel is op waterbasis en is parabenen vrij en ook glycerine vrij. Dit glijmiddel is zelfs veilig om te slikken!

Voordelen:

 • ook geschikt voor anaal gebruik
 • geschikt voor massage
 • ontspannende werking
 • niet zaaddodend
Glijmiddel_Intimate Earth
Intimate Earth glijmiddel

Ervaar de unieke voordelen van dit merk glijmiddel voor een completer sex leven!

Waarom zou je glijmiddel gebruiken?

Wanneer een man of vrouw opgewonden wordt zal het lichaam zelf voor de nodige vocht zorgen dat dient als natuurlijke glijmiddel. Dit zorgt over het algemeen al voor meer plezier.

koppel met glijmiddel

Maar als jullie gemeenschap hebben en een van beide heeft te maken met een tekort aan natuurlijk glijmiddel dan kan dat erg vervelend aanvoelen en op den duur pijn gaan doen.

Maar er zijn nog meer goede redenen om glijmiddel te gaan gebruiken:

 • verhoogt het genot bij penetratie
 • zorgt simpelweg voor betere sex
 • beschermt de vaginale huid en houd het zacht
 • maakt penetreren makkelijker

Glijmiddel kan door iedereen gebruikt worden. Ook als je van nature al voldoende “vocht” produceert.

Vrouwen hebben extra baat bij glijmiddel indien zij vaginale droogheid ervaren. Ook kan het gebruik van glijmiddel jeuk, een branderig gevoel en schuren voorkomen. Ook beschermt het de huid (mits je niet allergische bent voor bepaalde stoffen) en voorkomt het schrale en droge plekken.

Genoeg redenen om eens glijmiddel te gaan proberen! Het is echt een nieuwe ervaring!

Glijmiddel op waterbasis of siliconenbasis?

De belangrijkste verschillen in glijmiddel zijn terug te voeren op glijmiddelen op siliconenbasis en glijmiddelen op waterbasis.

Glijmiddel op siliconenbasis

Siliconen zijn synthetische stoffen met een groot aantal toepassingen. Het is een rubberachtig, onbreekbaar materiaal.

Het grote voordeel van dit soort glijmiddel is dat je maar een paar druppels nodig hebt voor eindeloos genieten. Dit komt omdat na het aanbrengen een beschermend laagje wordt gevormd waardoor het vaak iets dikker en zachter aanvoelt.

Siliconen zijn schone hypoallergene stoffen die volledig veilig zijn en vrijwel nooit tot huidirritatie leiden. Dit glijmiddel bevat dan ook nooit parabenen, glycerine, conserveermiddelen of smaak- en kleurstoffen. 

In tegenstelling tot een glijmiddel op oliebasis zal een glijmiddel op siliconenbasis niet in de baarmoeder achterblijven.

Een ander groot voordeel is dat dit glijmiddel ingezet kan worden voor een langdurige erotische massage. De huid voelt daardoor zijdezacht aan. Daarbij hoef je geen rekening te houden met water. Want dit glijmiddel is niet oplosbaar in water. Op die manier kan een ongemakkelijke sexuele ervaring worden vermeden omdat water de natuurlijke vochtigheid weg wast.

Na de “daad” kun je dit glijmiddel veilig op de huid laten zitten. Het verdwijnt na verloop van tijd vanzelf.

Een nadeel is dat glijmiddelen op siliconenbasis vlekken kunnen achterlaten op zijden lakens. Maar wassen met een normaal wasprogramma is voldoende om deze te verwijderen.

Voordelen:

 • Geur- en smaakloos
 • Droogt niet op
 • Wordt niet opgenomen door de huid
 • Prima te gebruiken in water
 • Bevat geen parabenen en glycerine

Nadelen:

 • Lastig te verwijderen uit lakens
 • Moeilijk te verwijderen van speeltjes (speciale cleanser nodig)
 • Duurder dat glijmiddel op waterbasis
 • Geen biologische variant

Glijmiddel op waterbasis

Een glijmiddel op waterbasis is van een totaal andere structuur. Sommige van ons vinden dat fijner.

In tegenstelling tot een glijmiddel op siliconenbasis zal en glijmiddel op waterbasis opdrogen waardoor deze minder geschikt zijn voor massages en je vaker en meer glijmiddel moet aanbrengen. 

Het is echter wel zo dat de goedkopere varianten een stuk sneller opdrogen en je dus meer nodig hebt per sessie. De laatste tijd zie we echter steeds betere merken op de markt komen, zelf met biologische ingrediënten.

Glijmiddelen op waterbasis worden vaak in verband gebracht met infecties als gevolg van de stoffen glycerine en glycerol. Onderzoeken laten zien dat het niet de glycerine zelf is maar bacteriën in de glycerine. Daarom raden wij aan om altijd voor een goed merk te kiezen waarbij de kwaliteit gegarandeerd is. 

Een ander punt van zorg is het gebruik van conserveringsmiddelen die van invloed kunnen zijn op de gezondheid (niet voldoende bewezen). Je kunt ze herkennen aan de volgende stoffen: methylparabeen, ethylparabeen, propylparabeen en butylparabeen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor producten die geen parabenen bevatten.

En een glijmiddel op siliconenbasis bevat geen parabenen.

Voordelen:

 • Maakt de huid zacht en soepel
 • Beschadigt condooms en speeltjes niet
 • Gemakkelijk af te wassen
 • Veilig te gebruiken met condooms en speeltjes

Nadelen:

 • Droogt op en wordt opgenomen door de huid
 • De goedkopere merken kleven en plakken
 • Niet geschikt voor massage

Tot slot

Bij pijn of bij een zwangerschapswens moet je op zoek gaan naar bovenstaande natuurlijke glijmiddelen.Deze zijn te bestellen bij BOL.COM en worden discreet afgeleverd zodat niemand ziet wat je hebt besteld.

De betere glijmiddelen koop je met name bij de bekende online webshops die zich volledig richten op erotische middelen. De meest bekende webshops zijn Willie.nl en Nachtkastje.nl. Als jij je fantasie de vrije loop wilt laten neem dan zeker even een kijkje bij deze webshops.

Helaas kon ik boven genoemde glijmiddelen niet in het assortiment van deze webshops vinden.

Ook interessant

BESTE DAMESPARFUMS >>
BESTE HERENPARFUMS >>

Gebruikte bronnen:
HEALTHLINE 
DE PAARSE KEIZERIN