Home Afvallen Op welke leeftijd begint de overgang?

Op welke leeftijd begint de overgang?

0

Deze vraag stellen veel vrouwen die richting de overgang gaan. Op welke leeftijd begint nu precies de overgang? Dit is niet precies te zeggen maar de overgang vindt plaats tussen de 45 en 55 jaar. Vaak begint de overgang al wat eerder namelijk zo rond de 47 jaar.

Welke factoren bepalen de leeftijd van de overgang?

Verschillende factoren bepalen de leeftijd waarop een vrouw in de overgang komt.

De factoren die de overgang bepalen zijn onder andere:

Erfelijkheid

Het belangrijkste effect op de leeftijd van de overgang is de erfelijkheid van de moeder. De leeftijd waarop bij haar moeder de menopauze begon is veelal bepalend voor de leeftijd waarop bij jou de overgang begint. De menopauze en de leeftijd waarop deze plaatsvindt is dus sterk genetisch bepaald. Op basis van dit gegeven is ook vrij nauwkeurig vast te stellen wanneer bij u de menopauze begint. Als bij veel familieleden de menopauze op gemiddelde leeftijd plaatsvindt dan is dat vaak de leeftijd waarbij ook bij u de menopauze gaat beginnen.

 Roken

U wist het waarschijnlijk al maar roken richt ernstige schade aan je eierstokken aan. Roken hangt samen met bepaalde typen eierstokkanker. Als u rookt is er echter nog steeds hoop; het loont om op ieder moment te stoppen met roken.
Bewegen

Vrouwen die actief zijn lopen minder risico op eierstokkanker. Geadviseerd wordt om minimaal 30m per dag matig tot intensief te bewegen.

Medicatie en operatie

Zware medicatie of chemotherapie verlagen de leeftijd van de overgang. Veel vrouwen komen zelfs vervroegd in de overgang. Bij chemotherapie kan zelfs een tijdelijke overgang plaatsvinden.

Ook operaties hebben hun invloed. Als operaties zijn uitgevoerd op de eierstokken is het gezonde weefsel aangetast waardoor vrouwen in een vervroegde overgang kunnen geraken.

Etniciteit

Vrouwen uit Latijs Amerika, maar ook Afro-Amerikaanse vrouwen komen eerder dan de gemiddelde blanke vrouw in de overgang. Van Chinese en Japanse vrouwen is bekend dat zij iets later in de overgang komen dan de gemiddelde blanke vrouw. Hoewel de gemiddelde leeftijd rond 51 jaar ligt, kan dit nog steeds per persoon verschillen. Het lichaam blijft zeer complex!

Welke factoren hebben geen invloed op de leeftijd van de overgang?

Van de eerste menstruatie, de zwangerschap en anticonceptiegebruik wordt ten onrechte gedacht dat deze invloed hebben op de leeftijd waarop een vrouw in de overgang komt.

Hoewel de eerste menstruatie door de jaren heen steeds eerder plaatsvindt, blijkt toch dat dit geen invloed heeft op de start van de overgang.

Hoe kom je gemakkelijker de overgang door?

De overgang is een nare periode voor vrouwen. Alle (mogelijke) overgangsklachten die wij ervaren maakt dat we ons niet beter gaat voelen. Tot slot komen wij ook nog kilo’s aan in de overgang! Wij voelen ons al niet goed door overgangsklachten maar willen er wel goed uit blijven zien! En dat kan! Door goed op je voeding te letten kun je slank de overgang doorkomen.

Ria heeft als vrouw in de overgang dezelfde klachten gehad. Ze wilde echter wel haar aantrekkelijke uiterlijk behouden. Zij heeft daartoe een geheim receptenboek ontwikkeld speciaal voor vrouwen in de overgang. De recepten zijn zo samengesteld dat elke vrouw slank de overgang kan doorkomen. Waarom is dit zo uniek? Nou, veel diëten houden geen rekening met de overgangfase waardoor je alsnog kilo’s aankomt.

Omdat ik er veel baat bij heb gehad raad ik je aan hetzelfde te doen.
Geef jezelf je uiterlijk weer terug van voor de overgang!
Ontdek het enige programma waarmee jij slang de overgang door kunt! Dit is het enige echte programma dat speciaal is ontwikkeld voor vrouwen in de overgang om buikvet te verbranden. Het programma wordt nu tijdelijk aangeboden met 4 unieke eenmalige bonussen. Je hebt een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Bekijk mijn ongezouten mening over dit programma…

Bekijk de Review en oordeel zelf  >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.