Home Over Ons

Over Ons

30daychallenges.nl is een website gericht op jezelf uitdagen, gezondheid en sport. De website is april 2015 gestart.

De tekst op 30 Day Challenges is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Martinus is beheerder van deze website. Hij is al van jongs af aan gefascineerd door voeding en gezondheid. Al op jonge leeftijd is hij begonnen met intensief sporten. Eerst heeft hij ruim 8 jaar intensief en op wedstrijdniveau geschaatst. Voeding speelde altijd een belangrijke rol tijdens zijn sport carrière.
In 2016 heeft hij een Personal Training Traject gevolgd met belangrijke onderwerpen als Training, schema’s, rehabilitatie, voeding en supplementen. Nu train ik alweer ruim drie jaar calisthenics. Ik volg de principes uit het boek van Dr. Weston A Price genaamd “Voeding en Fysieke Degeneratie.

Mijn zorg is dat veel wetenschappelijke onderzoeken zijn achterhaald of niet volledig belicht. Denk aan gezonde vetten en het daartoe gerelateerde Zeven Landen Studie en het commentaar van Dr. Uffe Ravnskov daarop. Denk vervolgens ook eens aan de cholesterol mythe. Of aan de promotie van linolzuur rijke producten dat haar doel volledig voorbij is geschoten. Lees hieromtrent o.a. de reactie van Dr. Alexander Leaf.

Er zijn veel tegenstrijdigheden tussen onderzoeken en veel hangt af van hoe het onderzoek is gefinancieerd en wie belang hebben bij de uitkomst daarvan. Zelf gerenomeerde instanties blijken daarin partijdig.