Home Afvallen Overgang en menstruatiepijn

Overgang en menstruatiepijn

0

De overgang is voor veel vrouwen geen prettige periode. Het gaat gepaard met hormonale veranderingen die niet altijd als prettig worden ervaren. Vaak doemen zich allerlei klachten op die niet prettig zijn voor de eigenwaarde van de vrouw. Vrouwen herkennen de overgang door een veranderende menstruatie. Deze doet zich voor in de eerste fase van de overgang. De overgang is overigens iets anders dan de menopauze. De menopauze staat in het teken van de laatste menstruatie. Met de overgang wordt de volledig periode bedoeld van pre-menopauze tot post-menopauze.

Tijdens de overgang verandert er nogal wat in het vrouwelijk lichaam. Voor de vrouw is dit een moeilijke en lastige periode. Het is een overgang naar een andere levensfase.

Veranderende ongesteldheid en menstruatie

Een veranderende ongesteldheid is een van de symptomen van de overgang. De menstruatie is de eerste merkbare verandering en teken dat de overgang is begonnen.

veranderingen in het vrouwelijk lichaam

De menstruatie verloopt anders dan in de periode vóór de overgang. Tijdens de overgang kan de periode van ongesteldheid juist korter duren. Maar ook kan de ongesteldheid juist gepaard gaan met hevige menstruatie en zware bloedingen.

De oorzaak van mogelijk hevige menstruatie is de hormoonhuishouding dat sterk veranderd. Voornamelijk het hormoon oestradiol en oestrogeen zijn de oorzaak. Het hormoon oestradiol is een geslachtshormoon en vermindert in de overgang. Ook de productie van oestrogeen en progesteron in de eierstokken neemt af. De afnemende productie van hormonen veroorzaken allerlei veranderingen in het lichaam. Zo hebben een afnemende productie van oestrogeen en progesteron het gevolg dat de opbouw van het baarmoederslijmvlies afneemt. Daardoor zal de menstruatie uitblijven en op termijn zelfs verdwijnen.

Afstoting baarmoederslijmvlies

Tijdens de overgang kan een abnormale afstoting van het baarmoederslijmvlies plaats vinden. De oorzaak hiervan is de vermindering van de hormoonproductie door de eierstokken. Dit zorgt ervoor dat de hormoonspiegel daalt en daardoor het slijmverlies wordt afgestoten. De afstoting van het slijmvlies zorgt voor een bloeding. Dit is de menstruatie. Soms kan een bloeding ook een andere oorzaak hebben zoals een poliep of zelfs een ontsteking. Raadpleeg dan je huisarts!

Wanneer stopt de menstruatie?

Bij het naderen van de menopauze worden de perioden tussen de menstruatie juist langer. Op den duur blijft de menstruatie helemaal uit. Als de menstruatie voor meer dan een jaar is gestopt dan heeft de menopauze plaatsgevonden.

Veel veranderingen en je toch beter voelen?

Wij begrijpen dat de overgang geen prettige periode is. Als vrouw voel je vele veranderingen die ook nog eens haar gevolgen hebben voor het uiterlijk. Moet je je ook nog ongelukkig voelen over je uiterlijk? Wij vinden van niet! Wij hebben daarom een uniek aanbod, speciaal voor vrouwen in de overgang! Dit zijn speciale uitgebalanceerde recepten speciaal voor vrouwen in de overgang. Die recepten zijn bedoeld om dat vervelende buikje wat ontstaat tijdens en als gevolg van de overgang de baas te blijven. Met unieke resultaten!

Ontdek het enige programma waarmee jij slang de overgang door kunt! Dit is het enige echte programma dat speciaal is ontwikkeld voor vrouwen in de overgang om buikvet te verbranden. Het programma wordt nu tijdelijk aangeboden met 4 unieke eenmalige bonussen. Je hebt een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Bekijk mijn ongezouten mening over dit programma…

Bekijk de Review en oordeel zelf  >>

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.