Home Afvallen Pas op voor afslankprogramma’s op social media

Pas op voor afslankprogramma’s op social media

63

 Heb jij ze al gezien? Mensen die aangeven dat je flink wat kilo’s kwijt kunt raken. Als je er meer over wilt weten, dan moet je enkel even een privébericht te sturen. Wat is dit nou eigenlijk precies? 30 day challenges ging op onderzoek uit en stuurde eens wat privéberichten.

Stuur een privébericht

Je hebt het misschien al eens gezien op Facebook, Twitter of Instagram. Pagina’s of mensen de beweren dat je flink wat kunt afvallen. Wat je daarvoor moet doen? Simpel! Je stuurt enkel een berichtje en vervolgens word je verder geholpen. Er zijn steeds meer pagina’s en mensen die hiermee promoten op social media. Dit doen ze op eigen pagina’s, maar soms ook in speciale groepen. Wat is dit nou eigenlijk voor iets? Wij namen de proef op de som en hebben zes verschillende pagina’s op Facebook eens een bericht gestuurd voor meer informatie.

pm
pm4

Wat valt er meteen op?

De pagina’s die we bezocht hebben, hebben allemaal erg veel likes. Meestal meer dan 12.000. En de pagina is gevuld met allerlei inspiratiequotes en mooie plaatjes. Bij zo’n plaatje staat regelmatig de oproep om eens een bericht op te nemen. Verder is er weinig te ontdekken. Geen website, geen duidelijke informatie over hoe je nou eigenlijk kunt afslanken. Op vragen van mensen over het programma of het dieet komt telkens weer dezelfde reactie: ‘stuur maar een PM’. 

Een berichtje sturen om af te vallen

Om te kijken wat er gebeurt wanneer je eenmaal een bericht stuurt, namen we de proef op de som. Zes verschillende pagina’s kregen de vraag of ze konden helpen met afslanken. De antwoorden? Allemaal vrijwel hetzelfde! Zie ook de onderstaande afbeelding voor een voorbeeld. Alle zes de pagina’s stuurde een vergelijkbare tekst.
 

Vriendschapsverzoek

Dus… eerst moet je een privé bericht  sturen en daarna een verzoek om vrienden te worden. We vroegen waarom een vriendschapsverzoek nodig was en er volgde geen reactie meer.
Eén persoon nam wel de moeite om te reageren en we ontdekten dat het om een programma gaat van vier maanden voor  Juice Plus. Een soort groente en fruit in poedervorm.

gesprek

Juice Plus

Juice Plus is actief in andere landen, zoals Italië, Engeland en Amerika. Daar is het al langere tijd een zogenaamd supermiddel om af te vallen. Ook in Nederland is Juice Plus steeds bekender aan het worden. Het is een groente en fruit in poeder en je krijgt er je dagelijkse vitaminen mee binnen. Online vinden we verschillende waarschuwingen:

waarhuwing 2
waarshuwing4
waarshuwing

Mensen kunnen zich aanmelden als verkoper of coach voor dit bedrijf. Deze mensen kunnen vanuit huis extra geld bijverdienen als ze mensen lid maken van Juice Plus en zullen een deel van de opbrengst krijgen. Het gaat ze dus niet om jouw gezondheid, maar om hun eigen portemonnee.

Waarom kan dat niet openbaar?

Facebook heeft hele duidelijke regels voor hun advertentiebeleid. Zo mogen bepaalde producten niet zomaar worden verkocht en is een piramidesysteem streng verboden. Ook kan er bij bepaalde inhoud worden besloten om een pagina te sluiten of blokkeren, wanneer er iets niet pluis of in orde is. Openbare informatie ontbreekt om deze reden. Ga bij jezelf na: wáárom doen ze zo geheimzinnig? Waarschijnlijk omdat ze iets proberen te verkopen dat tegen de regels ingaat van Facebook. Ze zijn vooral uit op jouw geld. Ga maar na: er worden bedragen gevraagd tussen de 46 euro en 125 euro per maand. Een leuk bijverdiensten als er een paar mensen zijn die daar gebruik van maken. En voor hoe lang je er aan vast zit? Geen idee, want er worden geen antwoorden op vragen gegeven.

Bedenk goed: klinkt iets te mooi om waar te zijn en kost het je ook nog geld? Dan is het waarschijnlijk ook te mooi om waar te zijn.  Pas op met het volgen van vreemde dieetprogramma’s en denk altijd aan je eigen gezondheid én je portemonnee. In plaats daarvan kun je beter gezond eten en voldoende bewegen. Daar bereik je hetzelfde mee. Ga dan wel effectief te werk.

Ik heb dat een tijd lang gedaan met de recepten uit de Afslank Receptenbijbel die mij erg goed bevallen! Wil je ook weten waarom? Lees dan mijn review.  

Maar al die likes dan?

Een pagina lijkt al snel betrouwbaar door de grote hoeveelheid likes. Als ze mensen bedonderen, dan kunnen ze vast geen 10.000 likes of meer hebben, denken veel mensen. Zo werkt het helaas niet altijd. Het is heel gemakkelijk om likes te kopen voor je pagina. Zo lijkt het net alsof je heel erg populair en betrouwbaar bent. De hoeveelheid likes van een pagina hoeft dus niks te zeggen.

Op 30 day challenges

Op 30 day challenges hoef je je geen zorgen te maken om dit soort dubieuze praktijken. We proberen eerlijk en volledig te communiceren naar jullie. Wanneer je een vraag hebt, geven we antwoord: ook openbaar, daar is geen privébericht voor nodig. Ook hebben we geen programma’s waar je aan deel hoeft te nemen. Alles is gratis bereikbaar. 

63 REACTIES

 1. Oh wat ben ik blij met dit artikel!
  Ik heb eens een keer een berichtje gestuurd naar iemand die beloofde dat ik flink kon afvallen. Het spul werkte voor geen meter en koste vooral heel veel geld! ik heb er nog steeds spijt van dat ik met die lui in zee ben gegaan. ik viel pas af toen ik mijn leven drastisch om ging gooien. daar had ik deze lui niet voor nodig.

  los daarvan trouwens. en dat had ik eerder moeten bedenken. je weet helemaal niet wat je eigenlijk naar binnen werkt. ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat het goed is voor je lichaam.
  je hebt maar 1 lijf. je kan beter goed luisteren naar dat lijf in plaats van zomaar iets aannemen van een stel wildvreemden. waarom zou je allerlei chemische troep kiezen? niemand weet wat dit op de lange termijn. bijvoorbeeld over 10/20 jaar met je gaat doen.

  hopelijk helpt dit artikel en voorkomt het dat nog meer mensen de mist in gaan zoals ik. eigenlijk zouden dit soort praktijken verboden moeten zijn. maar als ze het inderdaad via prive gaan doen dan wordt het denk ik voor fb lastig er iets aan te doen.

  • Ik ben het hier helemaal niet mee eens.
   Gebruik zelf ook Juice plus en het helpt wel degelijk.
   Ben inmiddels al 15 kilo afgevallen.
   Alle vragen die ik stelde werden keurig netjes beantwoord.
   Als ik hulp nodig heb, is mijn coach er coor mij!
   Sinds ok Juice plus gebruik, voel ik me stukken beter en fitter.

   • Ik heb net vier maanden Juice Plus genomen en ik ben geen ons afgevallen, sterker nog, ik ben bijgekomen.
    Ook de geweldig intensieve begeleiding die ik Ou krijgen daar heb ik niks van gemerkt.
    Of ik fitter ben ervan weet ik nog niet dat zal zich nu, nu ik ben gestopt ermee, moeten uitwijzen.

 2. Ik ben het hier niet mee eens! Ik ben zelf klant bij juice plus en ben al 12 kilo afgevallen! Ik was ontzettend futloos en heb nu energie voor 10!!! Jullie zetten dit alleen maar in een slecht daglicht omdat je met je eigen programma wilt promoten! Ik zit in de support groep en er zijn zoveel dames die flink zijn afgevallen genoeg bewijs dat het wel werkt en dus ook bij mij 🙂 jullie kunnen zeggen wat jullie willen maar ik ben echt heel blij dat ik voor de producten van juice plus heb gekozen! Groetjes Stephanie

  • Als je al 12 kilo bent afgevallen is het logisch dat je daarvoor futloos was….. heb je enig idee wat er voor zooi in al die capsules zit die je klakkeloos slikt?
   Ga liever op zoek naar iemand die verstand heeft van “”clean eating” en de methode “intermittent fasting”gebruikt. Er zijn een aantal Nederlandse mensen die zich daarin gespecialiseerd hebben… dan wordt je op de lange duur echt gezond en blijvend! Succes

   • Zooi in de capsule??? Hahahaha dan vind je echte groente fruit en bessen dus ook troep!

    Heb je de ingredienten wel eens bekeken? Zo nee, dan heb je geen idee waar het over gaat!

   • Zoooi? Hahaha doe je onderzoek! Juice plus is en geweldig product volledig natuurlijk en alles word gehaald door groente en fruit! Nergens anders ter wereld te vinden en zeker geen piramide sceme tegenovergestelde juist het helpt mensen andere mensen fit en gezond worden en helpt mensen met geen kans een eigen bedrijf op te zetten door andere te helpen!
    Minder hoor andere zwart maken voor je eigen succes, gelukkig doet juice plus daar niet aan! Bij juice plus groei je door andere te helpen groeien. I love it!!!

   • Hallo, laat iedereen misschien zelf beslissen hoe ze willen afvallen niet? Ik volg al sinds 2016 hun programma en ik kan je garanderen, je leert gewoon in 16 weken hoe je tot een gezond normaal eetpatroon komt en dat hebben sommige mensen nu echt wel nodig. Dat een coach betaald wordt? Is dat niet een beetje normaal? Een diëtiste doet dit toch ook niet alles gratis denk ik hé? Hoeveel diëtisten werken er bv niet met productjes? Ik ging er na 2 en beiden lieten mij een programma volgen van Lignavita en ik was in een maand veel meer kwijt dan 46euro…Velen veroordelen hier zaken zonder echt te weten wat het is niet? De besloten groep op facebook heeft natuurlijk een doel. Velen willen niet onmiddellijk dat anderen weten dat ze deelnemen aan een gezond programma en kunnen daar in contact komen met mensen die ook het programma volgen. Als men merkt dat men resultaat heeft dan komen ze er met tijd toch openlijk voor uit. Maar in 1ste instantie willen velen discretie. Een 2de reden is om de receptjes en tips daar wat voor de groep te houden zodat mensen die niet betalen voor een programma daar geen gebruik van maken. Zou ook niet fair zijn t.o.v. de mensen die wel betaalden niet? Na 16 weken is je programma afgerond en beslis je of je doorgaat of niet en geloof me als je stopt kom je niet bij als je gezond blijft eten en wordt je ook niet gespamd en gaat er al zeker geen geld van je rekening. Dus mensen, laat iedereen zelf zijn manier zoeken om te werken aan een gezond lichaam. 😉 Hoe dit dan gebeurd, is niet het belangrijkste denk ik hé. Negativiteit vind je altijd en overal.

 3. het zegt wel genoeg dat dit soort dingen niet openbaar op fb gezet worden en dat je er pb’s voor moet sturen. ze weten zelf ook dat dit helemaal niet mag op fb.

  • En als je minder positief bericht plaatst wordt het verwijderd en kun je ook niks meer plaatsen. Zijn echt afzetters. Eerst laten ze je betalen en dan vertellen ze je nog niet hoe het werkt. Als ge da doorvraagt kom je er achter dat je 2 maaltijden per dag moet vervangen voor shakes. Als je dan aangeeft dat je dat om medische redenen niet kunt heb je gewoon pech en geven ze niet thuis.

 4. Hilarisch hoe verkopers van Juiceplus hierop reageren. De auteur van dit stuk geeft aan dat gezonder eten en bewegen tot het advies behoort en volgens ‘Stephanie’ probeert de site daarmee een eigen afslankprogramma te verkopen. Zo’n logica a la ‘ik doe niets verkeerds, jij doet het ook’! Dat het dan ook nog eens niet waar is maakt het extra grappig.

  Ik sluit me verder aan bij Willem.

  Goed dat dit artikel er is!

  Het enige poeder dat ik gebruik is biologisch eiwitpoeder om spierballen te kweken en dat is alleen maar omdat ik weiger minder te snoepen en dus mijn eiwit op een andere manier in balans moet komen. 😉

  • Ik sluit me ook aan bij Willem. Weet niet of ik het moet vertrouwen en Juice Plus lijkt me prijzig genoeg. Nee, ik doe mijn eigen dieet en kom er gestaag 😛

  • Misschien eerst een onderzoeken dan, het poeder van juice plus is biologisch, plantaardig en bevat naast eiwitten ook complexe koolhydraten, goede vetten en vezels. ☺️ Mensen toch! Onderzoek even eerst voor je reageert…

 5. Juice Plus is wel heel gezond, een vriendin van mij heeft diabetes en hoeft door juice plus geen insuline meer te spuiten.
  Daarbij heb ik zelf de capsules gebruikt voor meer energie en dat heeft mij geholpen na lang medicijn gebruik.
  Dit artikel is er blijkbaar alleen op gericht dat je de 30 day challenges gaat volgen.

  • Beste Anke,
   Ik moet een klein beetje onzettend hard lachen.
   Ik werk in de zorg en heb dus genoeg verstand van diabetici. Maar als je eenmaal diabetes hebt kun je niet meer zonder je insuline. Je kunt niet opeens stoppen. En maak me niet wijs dat dat door goede voeding komt. Als je lichaam dat niet aanmaakt sterven die stofjes. Dus dan kan je lichaam dat ook niet meer aanmaken.. Super ongezond bezig dus.

   • Er wordt nergens gezegd ineens te stoppen… ik heb diverse klanten die hetzelfde ervaren, de man van een van mijn klanten bedankte mij zelfs dat hij ondanks zijn diabetici bijna geen insuline meer nodig had dankzij JP. Het is altijd bijzonder hoe een website een ander probeert in een negatief daglicht te zetten om er zelf beter uit te komen. Neem vooral niet dingen klakkeloos aan maar doe wel goed je onderzoek voor je iets roept (gericht aan de website).

    • Ik vind het absurd hoe er elke keer gewezen word naar deze website. Jojo. is het niet zo dat 30 days challenges uitgebreid eigen onderzoek heeft gedaan en dat hier netjes deelt? waarom geef je ze dan in hemelsnaam het advies om goed onderzoek te doen?

     mensen kunnen zelf wel conclusies trekken of het goed werkt of niet. een medewerker van het bedrijf lijkt mij niet bepaald een betrouwbare bron. mijn vriendin heeft dit nare spul ook geprobeerd en ze is meerdere keren door de agressieve verkoopmanier van juice plus benaderd. ze wil het niet, maar jullie zijn zo heilig overtuigd van jullie fantastische product dat de rest duivels is.

     vreselijk. ze moeten je wel heel veel betalen om op deze manier te communiceren met je ‘klanten’. ik zou me persoonlijk kapot schamen. afvalproducten leveren nou eenmaal extreem veel geld op en ja, daar maakt een bedrijf als juice plus maar wat graag gebruik van.

     Ik persoonlijk volg 30 day challenges al heel lang. juist omdat ze de focus leggen op gezondheid en tips geven hoe je dit kunt doen. hier worden geen producten verkocht en is het altijd eerlijk. ik vind niet dat 30 days een ander product ‘zwartmaakt’, maar dat het op een eerlijke en goede manier probeert te waarschuwen voor de praktijken van juice plus. niks zwartmaken.

     overigens jojo mag je ook wel naar je eigen advies luisteren. Je zegt dat deze site goed reseach moet doen voordat het allerlei dingen openbaar gooit. heb je dat zelf ook wel gedaan of roep je bewust dat 30 days zo slecht is, zonder verder te kijken wat de site eigenlijk is? je zet jezelf nu vooral heel erg voor schut. doe dus eerst even gericht onderzoek voordat je iets roept. geld voor jou net zo goed natuurlijk.

 6. Ik ben er ook paar maand geleden mee in contact gekomen! Tjiezs .. Eerst een gans gedoe voor ik de producten thuis aan kreeg! Noooooit opvolging van de coach gekregen fso.. Je moet een app downloaden en bij mij kwam het zo over dat je u eigen preccies moest opvolgen.. Dan zijn er nog maar 2smaken van shake.. Vanille proeft niet naar vanille vind ik.. Is echt vies.. Ben zoals preccies meerdere hier, bij gekomen van de producten! En ik had ook zo’n booster+ fso iets bij besteld mr das nu toch echt niet te drinken!!! Altijd met neusje toe opdrinken bah! Ik zat ook op zone commity site van juice plus.. En soms dacht ik tjiezs.. Was da hier voor een zever in pakjes!! je moet eerst een week detox doen.. What the hell.. Als je kijkt wat je dan moogt eten.. De helft vind je nog nie eens in een gewone winkel???! En kost dan nog eens zoveel! Ik hoop alleen maar dat ze geen geld meer van onze rekening nemen.. Want dan zal het kot te klein zijn.. Dat vind ik ook zoiets irritant.. Dat het automatisch van je rekening gaat. Maar ja soit ik heb er slechte ervaring mee anderen mensen misschien juist niet.. Ieder zijn ding zou ik zeggen!

 7. Ik ben het hier niet mee eens. En nee, ben geen coach. Ben gewoon altijd heel zwaar geweest en heb altijd moeite gehad om af te slanken (grotendeels door het zelf steeds maar weer af te laten weten eerlijk gezegd). Ik kan niet voor alle coaches spreken, maar mijn coach is super lief en beantwoord altijd al mijn vragen! Ik ben ook al redelijk wat afgeslankt en niet bizar snel, gewoon op een gezonde snelheid. De supportgroep vindt ik zelf fijn omdat ik daar veel motivatie en receptjes uit haal. Verder geen verstand van de medische kant, heb zelf geen ziektes of kwaaltjes op mijn overgewicht na. Dit is puur mijn ervaring en ik hoop dat mensen zich niet laten afschrikken door een ander zijn mening. Voor iedereen werkt iets anders..
  de booster is overigens wel vies, maar het vult wel.

 8. Ik heb ook juice plus besteld gehad maar heb hier problemen mee, ik heb zogezegt niet alles betaald terwijl ze zelf geld van men rekening hebben gehaald via domicillering en ze vinden het niet terug. Ik ben hier al 2 maand met bezig en ze hebben nog altijd geen antwoord meer van de boekhouding in Milaan.
  Sorry maar als je zoiets mee maakt is dat gewoon oplichterij

 9. Juice plus capsules zijn niet gemaakt om af te vallen, dit is een aanvulling op je normale eten.
  Omdat we iedere dag niet genoeg groenten en fruit binnen krijgen (12 porties) kun je juice plus er bij slikken.
  in deze capsules zitten 30 soorten onbewerkte groenten en fruit die je dus extra naar binnen krijgt.
  Op het land gerijpt, geoogst, fijn gemalen en in capsules gestopt. hierbij komen geen chemische stoffen/ toevoegingen aan te pas. (zoals bijv. in vitamine supplementen).
  Het zal je niet genezen van kanker en andere ziektes maar het zal je zeker heel positief stimuleren. Je zal minder snel ziek worden, energieker zijn, het zal je helpen fitter te worden en je goed te voelen….
  mocht je jp willen gebruiken om af te vallen dan hebben ze de shakes er bij. Alle eiwit shakes, zakjes en poeders die je goedkoop in de winkel vind zitten weer bordenvol chemische stoffen en suikers. Dat is bij JP niet het geval, zodat je dus gezond je eetpatroon aan kan pakken. (een paar weken met shakes en daarna natuurlijk zonder).
  Kinderen kunnen GRATIS mee doen, voor hun hebben ze geen capsules maar ‘gummies’ (soort snoepjes) gemaakt van deze groente en fruit. zodat ook zij genoeg groente en fruit iedere dag binnen krijgen. Bij veel kinderen die regelmatig ziek zijn, als: grieperig, oorontstekingen, keel ontstekingen, last van darmen… heeft dit al zichtbaar goed geholpen.

  Er zijn veel onafhankelijke studies gedaan naar JP, op de site te vinden! hier vind je de resultaten.
  Er zijn ook veel artsen die JP juist promoten. (Dit doen ze niet zomaar!!)

  groetjes
  Leonie

  • “Onafhankelijke onderzoeken”… geloof je het zelf. Het is gewoon een grote marketingmachine die de leugen van gemakkelijk afvallen en gratis rijk worden verkoopt.

   Als het zo’n goed product zou zijn, waarom dan het dubieuze MLM gebruiken waarbij iedereen jouw bedrijf maar mag vertegenwoordigen. Dikke bullshit. Eet normaal, beweeg en houd stress uit je leven. En neem daarin je eigen verantwoordelijkheid.

 10. Ik kreeg een tijdje geleden een fb vriendschap verzoek van een van die coaches,en na een week kreeg ik een Messenger berichtje over hun programma juice plus of dat niks voor mij was,ik heb een maatje meer,ze had me ondertussen op zo.n support groep toegevoegd,waar foto.s en verhalen staan van mensen die zo veel afgevallen zijn,voor en na foto.s van die personen .
  Maar je ziet duidelijk bv dat het niet dezelfde mensen zijn,of truckfoto.s.
  Heb de coach gezegt dat ik er nog over na moest denken,heb gezondheid klachten,hartritme stoornissen,prikkelbare darm,maag en darmklachten daardoor,en diabetes.
  Moest de dag erop naar mijn huisarts en heb haar over het programma verteld en zij zou er onderzoek naar doen voor me,wist er zelf niets van.
  Ondertussen bleven de berichtjes van de coach komen,haar berichtjes op fb,beginnen me te ergeren,die allemaal over hun programma gaan,over hij fit je bent als je hun fruit tabletten neemt,hoe veel je afvalt met hun programma enz. Dat de tabletten zelfs aan kleine kinderen en baby’s gegeven mogen worden die eczeem hebben. Ze werft iedere dag vrouwen om zelf coach te worden en de berichtjes daarover worden steeds agressiever,gisteren was het berichtje als je tussen de 500/1000 per maand verdiende,wat je daar wel niet mee deed ? Nu daar kreeg ze veel berichtjes op en ze antwoord dan steeds met ik stuur je een pb.
  En ze verteld er niet bij dat je als je coach gaat worden,dat je dan een eigen gedrag van 60.00 moet betalen voor de spullen die je van hun krijgt,als ze veel aanmeldingen krijgt,lopen ze mooi binnen.
  Laatst vertelde ze dames weten jullie wat met het vet gebeurd wat jullie met ons programma verliest? Nu dat verdamt de lucht in ,Tjonge zo.n flauwekul nog nooit gehoord.
  Ondertussen had ik antwoord van mijn huisarts,dit programma is zeer gevaarlijk,zeker de detox fase die is slecht voor diabetici,voor mensen met bloedverdunners,voor mensen met chronische darm en maagklachten,kortom dit programma kan heel gevaarlijk zijn en die tabletten mogen zeer beslist niet aan kinderen en baby’s gegeven worden,verder zegt ze dat vitamines van bv de kruitvat of de tuinen chemische troep is en dat alleen hun tabletten goed zijn. En ja je zal zeker met dat programma afvallen,dat doe je met andere programma’s zoals Sonja Bakker of met die shakes ook,maar zo snel als je daarmee stopt,kom je heel snel weer aan. De beste oplossing om af te vallen is,drie keer per dag verantwoord eten,drie verantwoorde tussendoortjes,genoeg water drinken,genoeg bewegen,stevige wandeling bv is al voldoende en mag je zelfs een keer per week een frietje ,een koekje iedere dag bij de koffie,en een stukje vlaai bij de koffie. Ik ben op internet onderzoek gaan doen naar dit programma,schijnt vaak geld afgehouden worden van je rekening,zonder toestemming ,verdien je als coach helemaal niets als je niets verkoopt,en heb je veel moeite om je geld terug te krijgen. Maar nog steeds trappen er veel mensen op in,en nogmaals je kan ook zonder zoveel geld te betalen afvallen.

 11. Ik ben een JuicePlus gebruiker en erg tevreden.
  Ook mijn dochter van 11 gebruikt de speciale “chewables” gemaakt voor kinderen.
  Ik zie bij mijn dochter na 2 maanden duidelijk verschil. Ze had een onrustige huid die is nu dus helemaal glad. Ook heeft ze veel meer energie. Ook haar nagels en haar groeien beter en gezonder.
  Zelf ben ik vanaf januari bezig met het online programma en ben al 8 kilo kwijt.
  Vind de support groep super. Leuke recepten. snel antwoord op je vragen. Een personal coach die me help. Ik heb zelf veel meer energie en ben super gemotiveerd. Niet te vergelijken met al het andere wat ik ooit geprobeerd heb. Ga geen namen noemen. Je eigen ervaring is heel belangrijk, en bij iedereen anders.
  Ik overweeg om ook coach te worden om anderen te helpen ook aftevallen. Want alleen lukt dat niet. Jammer dat er zoveel onjuist heden gemeld staan hier. En jammer voor mensen die geen positieve ervaring hebben met JuicePlus. Ik heb dat wel. Mijn advies is om te kijken wat bij jou past.
  Ik heb de juiste coach en het juiste product. Ik ben er nog niet maar ben zeker op de goede weg.

 12. Ik ben het hier ook niet mee eens.
  Als je eens heel goed alles onderzoek zit er niks aan rotzooi in de producten. En het klopt dat dokters en ziekenhuizen het gewoon goed keuren.
  De producten zoals hier boven staat aangeven is idd niet om kilo’s te verliezen.
  Piramide systemen blijven ook maar in de lucht hangen.
  Mensen denk eens na joh iedereen met een baan zit in een piramide systeem.
  En als je zo graag wil zoeken kijk dan eens verder dan je neus lang is en scheer niet iedereen over een kam heen.
  Er zijn verschillende groepen van juiceplus waarvan 1 idd geen reet om de mens geeft.
  Elke lichaam is anders en reageer anders op de producten.
  Bestel je bij de verkeerde en heb je geen goede coach, nee dan geloof ik ook wel dat je kilo’s er niet van afgaan.
  Ik ken aardig wat mensen die dit gedaan hebben en het is verre weg van een dieet. Diëten dat is pas rotzooi. Maar niet het programma wat hun doen. Want hun eten alles ! En dat zeg ik als niet coach zijnde.

 13. Lekker makkelijk eerst een product zwart maken en vervolgens jouw programma promoten 😉 Zo kunnen we het allemaal spelen. Ik maakte in februari 2016 gebruik van Juice plus en ben sindsdien 15 kilo kwijt zonder jojo-effect. Verder heb ik meer energie en heb ik geen last meer van migraine of pds. Ik heb leren gezond eten en gebruik de capsules nog steeds omdat de dokter dit mij heeft aangeraden. De producten zijn niet om af te vallen maar zijn een aanvulling op je gezondheid. Het is niet voor niets 20 jaar medisch onderzocht.

  Dat je zelf geen goede ervaring hebt door een coach of een fout bij het incasseren, betekend niet dat iedere coach slecht is of dat het bedrijf niet goed is. Ga eerst fatsoenlijk onderzoek doen voor je zoiets schrijft. De 6 pagina’s die je een pm stuurde zijn hoogstwaarschijnlijk allemaal collega’s. Vandaar dat ze allemaal bijna dezelfde tekst hadden. Je noemt het een piramidesysteem, maar als jij voor een werkgever werkt zit je zelf duidelijk in een piramidesysteem. Bij netwerkmarketing begint iedereen tenminste even hoog en heb je veel groeipotentie. Ga maar werken voor een baas, kijken hoelang jij bezig bent tot je groeit. Dat is ALS je groeit.

  Mensen vragen om een privébericht sinds iedereen zijn/haar eigen verhaal heeft en dit niet openbaar hoeft.
  En trouwens, als ze Juice Plus duidelijk vermelden op hun pagina dan gaan de mensen het product googlen en via daar bestellen. Waarom zou een coach dat riskeren? Dat het niet jouw manier van werken is, wil niet zeggen dat dit niet juist is.

  Conclusie: doe fatsoenlijk ondersoek voor je wat roept. Geld voor iedereen hier 😉

 14. Wat een idiote reactie van iemand die zich duidelijk aangevallen voelt. lees jezelf eerst eens goed in voordat je van alles roept, dat advies geldt natuurlijk ook voor jezelf.

  “Lekker makkelijk eerst een product zwart maken en vervolgens jouw programma promoten”
  deze site biedt alleen maar gratis informatie aan. Ik heb nog nooit geld hoeven te betalen en er wordt niet op een agressieve manier gepraat zoals de juice plus coaches vaak wel doen. deze site dient overduidelijk puur ter informatie.

  “De 6 pagina’s die je een pm stuurde zijn hoogstwaarschijnlijk allemaal collega’s. Vandaar dat ze allemaal bijna dezelfde tekst hadden. ”
  Ja het zijn allemaal collega’s, allemaal medewerkers van Juice Plus. Maar het is toch heel gek dat ze allemaal PRECIES dezelfde tekst hebben waarin ze beweren hoeveel ze zijn afgevallen en allemaal dezelfde problemen hebben? Hoe geloofwaardig is het dan? die coaches liegen dus gewoon, puur om iets te kunnen verkopen.

  “De producten zijn niet om af te vallen maar zijn een aanvulling op je gezondheid. ”
  waarom wordt er dan alleen gepromoot met dit product alsof je er af mee kan vallen? Of nog erger: chronische ziektes mee kunt genezen? er worden uitspraken gedaan waar mijn nekharen rechtop van gaan staan. Als je overigens gewoon normaal en gezond eet, en genoeg fruit, vezels en eiwitten binnenkrijgt, dan heb je deze aanvulling helemaal niet nodig.

  “Dat je zelf geen goede ervaring hebt door een coach of een fout bij het incasseren, betekend niet dat iedere coach slecht is of dat het bedrijf niet goed is. ”
  dus als jij een zeer slechte ervaring hebt met een bedrijf denk je ‘o wat een goed en fijn bedrijf is dit’. ik ben zelf letterlijk honderden euro’s kwijtgeraakt zonder ooit maar een product gezien te hebben. en met mij zijn er nog veel meer mensen met negatieve ervaringen. denk je werkelijk dat ik het bedrijf dan het voordeel van de twijfel geef?

  ‘ Je noemt het een piramidesysteem, maar als jij voor een werkgever werkt zit je zelf duidelijk in een piramidesysteem. ‘
  als je voor een werkgever werkt dan is dat geen piramidesysteem. Een piramidebesteem betekent dat je enkel geld ontvangt wanneer je iets verkoopt. daarnaast ontvang je ook geld wanneer je iemand aanbrengt om ook deze spullen te verkopen. Dit is bij een werkgever niet het geval natuurlijk.

  “Mensen vragen om een privébericht sinds iedereen zijn/haar eigen verhaal heeft en dit niet openbaar hoeft.|
  Dit hele artikel is er juist vooral op gericht dat het verkopen van producten via privé berichten op Facebook niet is toegestaan. staat gewoon in de voorwaarden dus de zogenaamde coaches (die in veel gevallen nooit een opleiding hebben gevolgd en dus helemaal niet weten wat écht goed voor je is) omzeilen hiermee wat is toegestaan. Prima dat ze het verkopen maar de manier waarop is VERBODEN op Facebook.

  “En trouwens, als ze Juice Plus duidelijk vermelden op hun pagina dan gaan de mensen het product googlen en via daar bestellen. Waarom zou een coach dat riskeren?”
  Dat willen ze idd niet, want het is een piramidesysteem en ze denekn alleen maar aan hun eigen inkomsten en niet aan de gezondheid van hun klant.

  “Conclusie: doe fatsoenlijk ondersoek voor je wat roept. Geld voor iedereen hier ”
  Lief van je. mag ik mijn rekeningnummer doorgeven zodat je het geld kunt storten?

  Even voor de duidelijkheid. ik zal nergens beweren dat juice plus slecht voor je is en dat zie ik ook nergens in het artikel van deze site staan. Er worden wel vraagtekens gezet bij de expertise van de coaches en de manier van verkopen en dat lijkt me geheel terecht. jammer voor de coaches die het wel netjes doen maar kom op, het mag duidelijk zijn dat er veel mensen slechte ervaringen mee hebben en dat het goed is om even goed na te denken voordat je met zoiets begint.

  Wat mij opvalt aan de vele reacties hier is dat de voorstanders allemaal ‘boos’ zijn omdat deze site ‘gewoon een eigen programma wil verkopen’. met zulke opmerkingen kun je toch niet serieus genomen worden? je ziet toch zelf ook wel dat er helemaal niets te koop aangeboden staat op deze site en dat er allerlei informatieve artikelen zijn? is dit nou echt het beste argument waar jullie mee kunnen komen? je komt op mij vooral lachwekkend over als je met dit soort reacties komt. als dat echt het beste argument is, dan zegt het eigenlijk wel genoeg over de kwaliteit van juice plus.

 15. Ik had een hele slechte ervaring met Juice plus. Ik ben helemaal niets afgevallen maar juist aangekomen. Begeleiding was er totaal niet. Bij vragen moes ik maar mijn ebook pakken en lezen. Daarnaast ben ik in die mooie praatjes getrapt om coach te worden. Je moest 60 euro betalen om coach te worden en kreeg een online opleiding. Daarin werd duidelijk vermeld dat je per week drie mensen moet aanspreken om coach te laten worden. Je adverteert om reacties te krijgen en te kunnen verkopen en je koopt de likes. Please mensen trap er niet in!!! Het is een vies piramidespel en de hoogste pieten profiteren van elk verkoop omdat ze zo aan hun punten en geld komen

 16. Wat een reacties allemaal. Voor de 1 werkt Jp wel voor de ander niet. Is dat niet zo met elk product? Modifast,sLimfast,weightwatchers etceyc. Ik doe jp al 2 maanden heb een topcoach,houd me aan de richtlijnen eet mega gezond nu met jp als hulpmiddel. En ben 7 kilo kwijt. Em meerdere cm. Voor mij en velen werkt JP mits je je houd aan de juiste richtlijnen kwa voeding. Je kunt discussies blijven voeren. Maar nogmaals wat werkt voor de 1werkt blijkbaar niet voor de ander.

 17. Ik ben zelf in september met JP begonnen, zeer tevreden heb het programma 4 maanden gevolgd en ben ruim 15kg afgevallen ik heb alleen de poeder gebruikt. Over JP ben ik zeer tevreden.

  Ben ook benaderd om coach te worden kost handen vol met geld en levert niks op.

 18. Er bestaan geen afslankwondermiddelen. Het enige wondermiddel is discipline en doorzettingsvermogen. Ook het wonderwoord je levenspatroon omgooien is een verkapte vorm van discipline. Je moet gewoon levenslang uitkijken wat je in je mond stopt. Goed blijven bewegen en blij zijn met jezelf. Iedereen moet zelf bepalen hoe die weg naar een gezond lijf eruit ziet. Soms is de verleiding zo groot om te geloven dat die wonderpil bestaat en dan wil je zo graag er in geloven. Maar laat je verstand zegen vieren. Ik vind het trouwens wel mooi om te zien hoe voor en tegenstanders over elkaar heen buitelen en elkaar beschuldigen. Dit is een teken dat mensen zijn gemaakt om gelijk te willen krijgen, ook een beetje om geld te verdienen aan mensen die niet gelukkig zijn met hun lichaam. Daar zouden wij allemaal wel wat meer bij stil moeten staan.

 19. Alleen de toegevoegde vitaminen en de antioxidant (foliumzuur) van dat Juice spul halen iets uit, waarmee ik bedoel dat je het na een tijd in de bloedwaarden kunt zien. Het feit dat het fruit- en groentenconcentraat ook maar iets uithaalt, kan wetenschappelijk niet bewezen worden. Conclusie: goede marketing en merhandising, maar vooral duur in vergelijking met gelijk welk ander ‘normaal’ vitamine-kuur/product. Alle studies die vermeld worden op hun site, zijn gefinancierd door henzelf (of moederbedrijf). Je valt af door je eigen toedoen, namelijk beginnen bewegen, minder en anders eten. That’s it. Het Juicy spul is voor geen millimeter verantwoordelijk voor afvallen, slechts minimaal voor weerstand opbouwen (wat extra vitaminen en antioxidant) of plots genezen van een of andere ziekte.

 20. De reacties zijn hier heel erg wisselend en ik weet eigenlijk niet meer wat ik moet geloven. Naar wie zou ik kunnen gaan die hier verstand van heeft?

  • Hallo ! Ik schrik van al die reacties zeg! Doe het nu 7 weken. De groente en fruit pillen plus de shakes. Ben een stuk bewustergaan eten en ook bewegen. Workouts meditatie en gezonde voeding met 2 x shake pee dag. Een hele fijne coach en elkaar motiveren om deze lifestyle eigen te maken is wat de support groep met mij doet. Gezonde lekkere recepten delen heeft geresulteerd in fit voelen en 7 kilo lichter. Ik ga nog ff dor.

 21. Op de site zelf van Juice plus kijken!
  Ze hebben ook een eigen site en alle onderzoeken ernaar kun je opzoeken.
  Wel degelijk een goed product!
  Alleen helaas is niet iedere coach de beste..
  Maar dat is ook met weightwatchers, Cambridge e.d.
  Daar moet je ook een fijne coach treffen, en de een is de ander niet..
  Heb zelf ook Cambridge gedaan en werd daar juist heel slapjes van. Je hongert jezelf in feite uit!
  Ik heb de bessencapsules gelijk genomen en mijn huid is heel positief veranderd en veel minder eczeem.
  Meningen blijven verdeeld, maar alsjeblieft mensen, laat iedereen in zijn waarde en kraak elkaar niet af..

  • Het gaat er niet om “iedereen in zijn of haar waarde te laten” . Het gaat hier om een volstrekt zinloos product dat gewoon verkocht dient te worden

 22. Negatief zijn zit in de mens, ga zelf op onderzoek uit wat wel en niet zo is ipv ervan uit te gaan dat 1 negatieve onderzoek alles bij 1 coach/sales persoon die blijkbaar weinig tot geen zin had.
  Er staan op internet genoeg onderzoeken naar juice plus waar er duidelijk wordt aangetoond dat het 100% natuurlijk is. Niet alleen onderzoeken van juice plus zelf ook onafhankelijke.
  Het is uiteraard heen alles helende en oplossende middel.
  Het bevat alle vitamine,mineralen,eiwitten en proteïne die het menselijk lichaam nodig heeft.
  Naast dit ondersteund een goeie coach verder met dagelijkse voeding en workouts.
  Mits deze instructies goed opgevolgd worden, volgd afvallen vanzelf. Mensen zullen zelf ook merken dat ze zich fitter, positiever voelen en gaan zo vaak door met een fitte en gezonde life-style.

  • Er staan veelal onderzoeken van mensen die er belang bij hebben maar feit blijft dat het verkocht wordt door mensen die een FB groep oprichten en zich gelijk voedingscoach noemen en hiervoor getraind worden om zoveel mogelijk binnen te harken aan verkoop maar nog belangrijker nieuwe leden. Er wordt zoveel mogelijk geadverteerd en om likes gevraagd dat de groep betrouwbaar overkomt. Gesprekken lopen ook nog eens via een vooringesteld script en doen mannen zich voor als gezonde jonge vrouw met passie voor haar vak als voedingsdeskundige. Heb het allemaal ook echt gezien helaas.

   Zelfs de JP organisatie kan eigen bevindingen niet eens goed onderbouwen en weten jij en ik toch hartstikke goed dat het gewoon puur om MLM/marketing gaat en niet om een of ander wondermiddel.

  • Al die “onderzoeken” hebben niets om het lijf en zijn alles behalve wetenschappelijk. Het is één groot flauwekulverhaal dat voor lieden doe niet kritisch kunnen lezen erin gaat als zoete koek. Het gaat tenslotte om verkoop.
   100 procent natuurlijk ? Dat zal best maar ook dat is allesbehalve relevant.
   Mensen die in de veronderstelling verkeren dat 100 procent natuurlijk altijd goed is, raad ik aan om eens zo n 100 procent natuurlijke giftige paddestoel te eten of gestoken te worden door een 100 procent natuurlijke en giftig insect.
   Laat je niets wijsmaken

 23. Ik had ook een pakket besteld en gelijk weer geannuleerd. Ik heb geannuleerd omdat ik heel veel vragen niet beatwoord kreeg en onzin verhaal van de coach Antoinette van Velzen kreeg. Zij heeft in eerste plaats beweerd dat het om een dieet gaat en dat je de garantie krijgt dat je binnen 4mnd 20 kg afvalt. Ik geloof dat niet, wel als zij gezegd had ik heb mensen in mijn groep die 20 kg zijn afgevallen. Als dit echt zo een wonder middel is dan hadden de artsen het zeker al voorgeschreven. Ik had in de perioden dat wij informatie aan het uitwissel waren Had deze dame gevraagd om ook coach te worden. Echter heb ik dat niet gedaan A ik heb geen opleiding gehad hiervoor. Toen schreef zij dat zij ook geen opleiding heeft gehad en een kleine cursus. Vreemd toch. Vandaar dat ik geannuleerd heeft, en ja ik heb dat op haar Facebook vermeld wat mijn bezwaren zijn. Die worden gelijk verwijderd. Dus dit bedrijf is zeker een soort piramide verkoop. Ik heb het product besproken met mijn arts en vertelde mijn, als je gewoon iedere dag uit de schijf van 5 eet, met mate krijg je alle vitamines binnen. Op het moment dat ik mijn ongenoegen had geuit op haar Facebook kreeg ik gelijk de volle laag van zogenaamde andere gebruikers, maar dit zijn ook coach. Dit bedrijf is uit op een ding. En dat is je geld. Dus afvallen ja dat gebeurt zeker alleen maar je knip. Samen gezond afvallen met Antoinette. Is de Facebook van deze dame. Mensen begin er niet aan, hoe wanhopig je ook bent. Als je zelf verstandig nadenkt weet je zelf ook wel wat je wel en niet moet eten. En als je iemand nodig heeft voor steun praat met je partner vriend vriendin

 24. Het hele concept is weer van het NSA concern waar het niet om het product gaat maar om de verkoop van een volstrekt zinloos product. Ook hier is het de bedoeling om mensen zo ver te krijgen aan familie, vrienden en kennissen te verkopen met het enige doel om provisie te vangen. De site van juiceplus is een eindeloos verhaal van herhalingen terwijl het product in minder dan twee zinnen te beschrijven is. Het is een grote grap in de vorm van het al oude bekende pyramide systeem

 25. Ik kan hier alleen mijn eigen ervaring opschrijven, was met juice plus begonnen vorig jaar en ja ik viel 12 kilo af en mijn cholesterol waar ik eigenlijk medicijnen voor zou krijgen was flink gedaald en ook mijn bloeddruk pillen hoefden niet meer omdat die opeens weer goed was. Nogmaals dit is mijn ervaring. Ik stopte maar binnen een jaar zaten de kilo’s er weer bijna aan en kon ook weer aan de bloeddruk pillen omdat het weer veel te hoog was. Dus ik ben weer begonnen met juice plus want ergens doet het wel iets met je.. Het is gewoon die levensstijl en slecht kan het ook weer niet zijn want je eet eigenlijk alleen maar gezond. Iedereen is vrij om het aan te schaffen of niet en na vier maanden kun je gewoon stoppen. De coach die je er gratis bij krijgt is ook wel handig , je kan als je het even moeilijk hebt altijd op iemand terug vallen zo ook met de vragen die er tijdens de fases omhoog komen. Maar slecht nee absoluut niet! En je moet er zeker zelf ook wat voor doen want anders gebeurt er zeker niets met je gewicht 😛

 26. Is met al dit soort bedrijven zo. Inderdaad denk je een coach te hebben laat die zich niks meer van zich horen. Ja ik ben nu met vakantie 🙁 Dacht weg ermee deze onzin. Heb een aantal van dit soort bedrijven uit geprobeert oke. Oriflame is nog oke maar inderdaad voor hoe lang? Allemaal mooie verhalen helaas. Ik ga hier zeker ook een blog van schrijven. En zeker ook over Jeunesse global en Nuskin. zo krom als wat hoe die te werk gaan.

 27. Dit product werkt niet. Het smaakt allemaal wel lekker maar het is nergens goed voor!!! Net als grass shotjes. Werkt echt helemaal nergens voor.. gewoon groenten en fruit eten…

 28. Punt is gewoon dat men met dit artikel de vinger op de zere plek legt, al die zogenaamde positieve berichten zijn er “ingetuind” en voelen zich nu meteen aangevallen en op hun teentjes getrapt want men denkt dat “hun product werkt” want uiteindelijk heeft het hen veel geld, tijd en moeite gekost om aan die producten te komen (en waarschijnlijk ook verkopen hè dames?) en zitten ze inmiddels zo diep in die pyramide dat ze het zelf zijn gaan geloven. Niemand wil immers toegeven dat ze stom geweest zijn en bakken met geld over de balk gesmeten hebben voor een placebo. Dan nu maar er alles aandoen om je zogenaamde geweldige product de markt in te prijzen want anders wil niemand die meuk meer… Terwijl met een gezond dieet en een regelmatig sportregime ze het ook zelf had kunnen lukken… Dát noem ik nou slimme marketing van zo’n onnozel bedrijf als Juice+

 29. Begin er niet aan!!! Na onwijze darmklachten aangegeven
  Dat ik het restant wilde terugsturen en de zogenaamde coach die eerst onwijs vriendelijk is reageert niet meer en heeft me ook direct van haar site gegooid! Nu via de klantenservice alsnog het restant retour kunnen sturen.

  • Ik vind dit nog kort door de bocht! Ik ben voedingsdeskundige en sta volledig achter juice plus. Met een goede coach (die heb je helaas niet altijd) kan je hier zeker mooie resultaten mee behalen! Ik ben er zelf 45kg mee afgevallen dus weet dat ’t werkt. Alles is natuurlijk en op basis van groenten en fruit. Helaas willen mensen te snel afvallen en kiezen ze liever voor een ongezond crashdieet! Met juice plus val je gemiddeld 1 kg per week af en dag is mooi & gezond. Dit onderzoekje is wel erg kort door de bocht. Er zijn hele goede coaches die je wel helpen en dit echt met passie doen. Ik werk ook niet openbaar want als iemand gewoon via de site besteld kriig ik geen commissie en dit is toch m’n werk… Bovendien krijgt de klant dan ook geen begeleiding, ebook, recepten en coaching van mij wat overigens helemaal gratis is! Dat jij alles gratis doet mag je zelf weten maar dit is naast mijn passie ook m’n werk dus zou graag nog m’n rekeningen betalen ook. Misschien de volgende keer iets meer onderzoek doen ker zij genoeg wetenschappelijke onderzoeken gedaan) voordat je iets de grond in boort. Mvg!

   • Mooie voedingscoach ben jij. “Ik ben 45 kilo afgevallen dus het is geen onzin”. En vervolgens tegen een ander zeggen dat deze wetenschappelijk onderzoek moet doen….
    En je wilt dus ook beweren dan je 45 kilo afgevallen bent, doordat het enige wat je aangepast hebt in je leven, het gebruiken van Juice Plus is?
    Hoop dat je cliënten snel bij je weglopen als je met dit soort nepvoeding bij ze aankomt zetten. En waarom? Vanwege de leuke commissies die je rekening betalen??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.