Home Reviews Recensie: het anti-dieet van Jennipher Walters en Erin Whitehead

Recensie: het anti-dieet van Jennipher Walters en Erin Whitehead

0

Het anti-dieet is een boek waarmee je in slechts tien minuten per dag gelukkig in je vel kunt zitten. Het draait om gezondheid en gelukkig zijn en niet om een dieet dat je moet volgen. 30 day challenges mocht dit boek recenseren van de uitgever. Is het de moeite waard?

Over Jennipher Walters en Erin Whitehead

Jennipher Walters en Erin Whitehead zijn de eigenaressen van de website FitBottomedGirls.com. Deze blogsite is vooral in Amerika heel erg populair. Op de website staan talloze blogposts over afvallen, gezond leven en je gelukkig voelen. Jennipher Walters is een personal trainer en Erin Whitehead is altijd bezig met de nieuwste gezondheidstrends. Samen schreven ze het anti-dieet – healthy en happy in 10 minuten.

Over Het anti-dieet

Het anti-dieet is een praktisch boek met tien hoofdstukken waarin wordt beschreven hoe je zonder dieet te volgen toch op gewicht kunt komen én gelukkig met jezelf kunt worden. Dit kun je bereiken door oefeningen te doen die slechts tien minuten duren. Er wordt aandacht besteed aan onder anderen je voeding, je bewegingspatroon, maar ook je eigen gemoedstoestand. Zaken als geluk en stress komen aan bod.

Recensie

Het Anti-dieet is een verhelderend boek. Veel van de informatie zal voor mensen die proberen af te vallen niet nieuw zijn. De tips die worden gegeven zijn vrij algemeen bekend, maar toch zitten er ook wat nuttige nieuwe tips tussen. Vooral goed is dat het lezen van het boek je aan het denken zet. Het kan je absoluut helpen om eens goed en kritisch naar je eigen situatie te kijken en te bedenken wat er anders kan in je leven. Dat maakt het boek best motiverend wanneer je overtollige kilo’s wilt kwijtraken.

Het boek is duidelijk ingedeeld, met praktische informatie en voorbeelden van de twee auteurs uit hun eigen leven. Dit maakt het meteen duidelijk hoe bepaalde oefeningen en tips invloed kunnen hebben op je eigen leven.

Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal 10-minuten oefeningen. Lang niet al deze oefeningen kun je inderdaad in tien minuten doen. Soms heb je er meer tijd voor nodig en soms ook veel minder. Wel kun je er vanuit gaan dat de oefeningen niet ontzettend veel tijd in beslag nemen.

Heel fijn is dat het boek inderdaad niet draait om een dieet en dat het manieren geeft om een blijvende, gezonde levensstijl te ontwikkelen. Het draait niet om het tellen van calorieën of het laten staan van dat glaasje ola.

Een groot nadeel aan het Anti-dieet is het taalgebruik. Er wordt een motiverende schrijfstijl gehanteerd, die al snel op de zenuwen begint te werken in plaats van dat de lezer zich werkelijk gemotiveerd voelt. Er worden veel uitroeptekens gebruikt en ook lees je telkens woorden als ‘Awesome’ of ‘Woehoe’. Dit werkt ongetwijfeld wanneer je als trainer tegen iemand praat, maar op papier werkt het niet. Ook vervelend zijn de vele opmerkingen die tussen haakjes staan en die erg grappig bedoeld zijn, maar het eigenlijk lang niet altijd zijn. Het haalt vooral de vaart uit de tekst.

Het Anti-dieet boek kan wel een nuttig boek zijn, maar dan moet je de schrijfstijl wel een beetje kunnen negeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.