Home Reviews Recensie: Rogier van Hoorn – 10 gezonde werkgewoontes

Recensie: Rogier van Hoorn – 10 gezonde werkgewoontes

0

In het boek 10 gezonde werkgewoontes worden tien manieren gegeven om gezonder te kunnen leven. Ook staat het vol met interviews en tips. Is het een handig boek en wat kun je er allemaal uithalen?

Informatie over het boek

  • Auteur: Rogier van Hoorn
  • Aantal pagina’s: 184
  • ISBN: 9789491757358

Recensie-exemplaar

30 day challenges kreeg een gratis recensie-exemplaar van dit boek. Dit heeft geen invloed op de beoordeling van de inhoud.

Over de auteur

Rogier van Hoorn is executive coach en fysiotherapeut en hij weet als geen ander waar mensen tegenaan lopen als het gaat om werk en gezondheid. Daarom besloot hij het boek 10 gezonde werkgewoontes te schrijven.

Het boek

10 gezonde werkgewoontes

In 10 gezonde werkgewoontes krijg je niet alleen maar tien simpele tips om gezonder op  je werk te leven, maar worden al deze tips ook nog eens heel goed uitgelegd en toegelicht. Je gaat aan de slag met een 3V-model en je leert om je energiebalans weer op peil te houden. Hierdoor gaat het boek niet alleen over gezond bewegen en eten, maar wordt er ook echt gekeken naar je stressniveau.

In het boek staan meerdere interviews met bekende ondernemers. Denk hierbij aan directeuren van grote verzekeringsmaatschappijen. Ze lichten toe hoe zij gezonder leven en hoe ze dit toepassen op hun werk. In 10 gezonde werkgewoontes zijn ook enkele invulschema’s geplaatst, zodat je ook op een actieve manier mee kunt doen.

Het boek is erg kleurrijk, met veel tekeningen en illustraties. Hierdoor staat er nooit enorm veel tekst op een pagina.

Beoordeling

De informatie in 10 gezonde werkgewoontes is erg interessant. Het is een boek dat soms doet denken aan de boeken waarin wordt geleerd hoe je succesvoller kunt zijn, maar dan met de focus op gezondheid. Leuk is dat eigenlijk alles ook wel toe te passen is in het dagelijks leven en niet alleen op de werkvloer. Ook kun je op een goede, actieve manier aan de slag gaan met dit boek. De interviews zijn erg motiverend en inspirerend.

De tekeningen zijn erg mooi, maar niet altijd even duidelijk. Met name bij de oefeningen was het wellicht wat fijner geweest als er foto’s waren gebruikt, zodat je beter kunt zien hoe deze gedaan moeten worden. Wij raden dan ook aan om de oefeningen altijd even op te zoeken, bijvoorbeeld op YouTube, om te zien hoe deze correct uitgevoerd moeten worden. De witte letters zijn niet altijd prettig leesbaar.

Al met al is dit zeker een aanrader en een boek om te gebruiken wanneer je gezonder op het werk wilt zijn. Iedereen die zich fitter wilt voelen en minder last wil hebben van stress.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.