Op zoek naar een makkelijk en gezond gerecht met pompoen? Probeer dan eens de couscous met pompoen en puntpaprika. Het recept is ook heel gemakkelijk aan te passen met andere groentes, waardoor je telkens iets anders op tafel kunt zetten.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 300 gram pompoen
- 2 rode puntpaprika’s
- 170 gram volkoren couscous
- 350 ml groentebouillon
- 1 theelepel kurukuma
- Olijfolie
- Peper naar smaak
Verder nodig
- Pan met deksel
- Wok
Snijwerk
Snijd de ui, de puntpaprika en de pompoen in kleine stukjes. Pompoen kun je in veel winkels ook voorgesneden halen. Dit kan ook handig zijn.
Bereiding
Bereid de bouillon. Zorg dat de bouillon kookt en zet het daarna apart. Doe een theelepel kurukuma in de bouillon en roer het even goed door elkaar. Doe er vervolgens de couscous bij en zet de deksel op de pan. Laat het nu wellen.
Doe wat olijfolie in een wok en bak eerst de ui aan. Doe vervolgens de puntpaprika en pompoen bij de ui en zet vuur niet al te hoog. Blijf goed door elkaar roeren tot alles gaar is. Wanneer de pompoen grotere stukken heeft, kan dit wel even duren, dus controleer zelf wanneer het gaar is. Houd rekening met een kwartier tot twintig minuten.
Als de groente eenmaal gaar zijn, kun je de deksel van de pan met couscous halen. Doe de couscous vervolgens bij de groentes en roer alles goed door elkaar en verhit het nog een klein beetje. Eventueel kun je nog wat peper naar smaak toevoegen. Omdat er al zout in de bouillon zit, is het doorgaans niet nodig om nog extra zout toe te voegen.
Variatietips
Je kunt qua groentes ontzettend veel afwisselen. Ook lekker is bijvoorbeeld bataat of mais. Eventueel kun je ook nog wat pompoenpitten aan het einde toevoegen.
Serveertips
De couscous kan gegeten worden zonder vlees voor de vegetariërs, maar is ook heel smakelijk met bijvoorbeeld een stukje vis of met wat geroerbakte kip.