Onlangs ben ik, speciaal voor jullie de keuken weer eens in gedoken om wat recepten te testen, uit te werken én te fotograferen. Ik moet zeggen, op mijn blog, kook ik precies waar ik zin in heb en ik let niet op hoe (on)gezond iets is. Nu ik ook hier recepten deel, moet ik toch bewuster kijken naar wat ik dan precies verwerk in zo’n gerecht.
Minder/geen vlees eten?
De afgelopen periode staat bij mij in het teken van minder dierlijke producten tot mij nemen. Mijn vriend is echter gek op alle soorten vlees, van tijd tot tijd is het best een struggle dus, dan zit hij smakelijk een biefstukje te eten terwijl ik het ‘moet doen’ met tofu of tempeh. Nu moet ik zeggen dat ik me, sinds ik vlees bewust laat staan, zoveel beter voel. Ik zoek naar de juiste voedingsstoffen, eet bewuster en voel me veel energieker, alleen maar positieve dingen dus!
Bowls zijn helemaal hip!
Je komt bowls echt overal tegen de laatste tijd; op instagram zie ik er minstens 10 per dag voorbij komen, maar ook in food magazines en op allerlei food blogs. Bowls zijn hip en je kunt er alle kanten mee uit. Ditmaal heb ik een heerlijke, vegetarische burrito bowl gemaakt. Het vult goed, zit vol met heerlijke kruiden en specerijen en is bovendien nog lekker ook.
Recept Afdrukken
Veggie burrito bowl
Een heerlijke burrito bowl met groenten én vol smaak.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en laat afgedekt nog even rusten.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en pers 2 tenen knoflook hierboven uit. Fruit even aan en voeg dan koriander, gerookt paprikapoeder, komijn en oregano toe. Bak kort mee.
Schenk de gezeefde tomaten erbij, roer goed door en breng aan de kook. Proef even en breng op smaak met peper en zout.
Spoel de zwarte bonen goed af onder koud water, laat even uitlekken en doe bij het mengsel van tomaat en specerijen. Warm goed door.
De bowl samen stellen
Verdeel de rijst over 2 grote kommen of diepe borden.
Verdeel over de rijst nu per persoon ½ avocado, ½ tomaat, gesnipperde rode ui, veldsla en de helft van de gestoofde zwarte bonen. Breng de avocado en tomaat op smaak met wat limoensap, peper en zout en bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes.
Notities
Ik gebruik zelf graag sesamzaadjes met smaak bij dit soort gerechten. Deze kun je bij toko's krijgen. Ik gebruikte voor deze bowl sesamzaadjes met de smaak knoflook (wit) en smoked (zwart).
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.