Home Fitness Redenen om te sporten die niets met afvallen te maken hebben

Redenen om te sporten die niets met afvallen te maken hebben

0

Wanneer mensen zoeken naar redenen om te sporten, dan horen we vooral dat ze willen afvallen. Maar er zijn nog veel meer redenen om regelmatig flink in beweging te komen. Wij sommen er enkele voor je op!

Sporten

Iedereen weet dat sporten goed voor je is. Eén van de belangrijkste redenen om regelmatig te sporten, is om een lichaam te krijgen waar je trots op bent. De meeste mensen die naar de sportschool gaan of flink bewegen, doen dit omdat ze graag willen afvallen of strakker willen worden. Er zijn echter nog veel meer goede redenen om regelmatig te sporten. En deze redenen hebben niets te maken met afvallen of strakker in je lijf zitten.

Meer energie

Je krijgt bijvoorbeeld veel meer energie wanneer je regelmatig sport. In het begin kost het je misschien meer energie dan dat het  je oplevert, maar als je vaker gaat sporten, zul je merken dat je veel meer energie hebt en je veel minder snel moe en futloos bent.

Je voelt je beter

Sporten is een goed medicijn tegen depressie en sombere gevoelens. Wanneer je namelijk regelmatig in beweging komt, voel je je vanzelf wat beter. Als je beweegt, komen er namelijk allerlei stofjes vrij waar je je beter door gaat voelen. Als je er dan ook nog voor kiest om regelmatig buiten te sporten, zoals wandelen, hardlopen, fietsen of skeeleren, dan krijg je ook nog eens een flinke dosis Vitamine D binnen.

Minder stress

Wanneer je veel stress ervaart, kan sporten ervoor zorgen dat je daar minder last van hebt. Er zijn overigens speciale sporten die dit effect nog eens extra kunnen versterken, omdat ze je hoofd leeg kunnen maken. Denk aan yoga, pilates en wandelen. Maar iedere sport kan er zeker voor zorgen dat het stressgevoel minder aanwezig is in je lijf.

Je verbetert je longinhoud

Je kunt je je longinhoud en de kwaliteit van je longen flink verbeteren wanneer je regelmatig sport. Dit is ontzettend goed voor je gezondheid. Dit geldt overigens vooral voor duursporten. Denk aan hardlopen, fietsen of roeien. Ook zwemmen staat erom bekend dat het goed is voor de longen, zeker wanneer je regelmatig een stuk onder water zwemt.

Je slaapt beter

Hoewel we eerder schreven dat regelmatig sporten je meer energie geeft, is het sporten ook een goede manier om goed te slapen ’s nachts. Als jij moeite hebt met in slaap komen, of regelmatig wakker wordt, dan is het goed mogelijk dat je te weinig beweegt overdag. Zorg dus dat je je flink inzet en dat je daadwerkelijk je lichaam een flinke inspanning geeft. Dan zul je merken dat je heerlijk kunt sporten.
Een verhoogd immuunsysteem

Als jij vaak grieperig en ziek bent, zou het kunnen helpen om vaker in beweging te komen. Door regelmatig te sporten kun je namelijk je immuunsysteem flink verbeteren. Het maakt dan niet uit welke sport je doet, want elke beweging heeft een goed effect op je immuunsysteem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.