Home Gezondheid Remescar Oogcrème review: Nooit Meer Wallen en Kringen?

Remescar Oogcrème review: Nooit Meer Wallen en Kringen?

0

Ook zo’n hekel aan die wallen en/of donkere kringen rondom je ogen als je ’s morgen voor de spiegel staat? Daar kun je nu wat aan doen! De Remescar oogcrème lijkt veelbelovend en volgens sommige mensen wonderen te verrichten. Lees in deze Remescar oogcrème review of dit product ook echt helpt tegen wallen en kringen!

Ben je er ook zo klaar mee met die wallen en donkere kringen rondom je ogen? Wil je er ’s ochtends weer fris en fruitig uitzien? Misschien is dit dan wel het middel waar je al die tijd naar op zoek was! Geen vermoeide blik meer!  

Voordat we dit middel met je delen is het belangrijk eerst kennis te nemen van het ontstaan van wallen en donkere kringen.

Hoe ontstaan wallen en donkere kringen?

Voorkomen is beter dan genezen. Dus hoe kun je in eerste instantie die nare wallen en donkere kringen voorkomen?

Ik dacht – en waarschijnlijk jij ook – dat meer slapen de ultieme oplossing is tegen wallen en donkere kringen. We weten inmiddels wel beter. Meer slapen lijkt juist te zorgen voor grotere wallen. Minder slapen dan? Helaas… Met minder slapen krijg je weer van die donkere kringen…

Laten we eerst kijken naar hoe die wallen of donkere kringen dan wel ontstaan. Misschien kunnen we dan gerichter zoeken naar een oplossing.

Laten we allereerst het verschil tussen wallen en donkere kringen helder krijgen. Deze worden namelijk te vaak onder een noemer gebruikt maar hebben toch echt verschillende oorzaken.

Wallen zijn kussentjes onder je ogen en ontstaan door een teveel aan huid of vet. Donkere kringen liggen vlak onder de wallen. Het zijn dus niet wallen zelf die donkere kringen veroorzaken!

“OK, maar wat zijn de oorzaken van mijn wallen of donkere kringen dan en wat kan ik er tegen doen?”

Oorzaken van donkere kringen

Donkere kringen kunnen verschillende oorzaken hebben. Wij noemen hier de meest voorkomende oorzaken en wat je zou kunnen doen om die donkere kringen te voorkomen. 

De meest voorkomende oorzaken van donkere kringen zijn vermoeidheid en stress, verkeerde voeding, te weinig water drinken, stimulerende middelen en erfelijkheid.

1. Vermoeidheid & stress

Niet vreemd dat je tegenwoordig last hebt van donkere wallen en kringen. We zijn vandaag de dag druk en slapen te kort. Gemiddeld hebben we een nachtrust van 7 tot 8 uur nodig om ons lichaam voldoende te laten herstellen.

Langdurig te weinig nachtrust ga je zien. Dit ga je al snel zien aan je huid dat minder kleur krijgt. Ook gaat het vetweefsel onder je ogen vocht vasthouden.

Wat kun je doen tegen vermoeidheid verschijnselen? Een verzorgende masker of een koud washandje kunnen de donkere kringen verminderen.

2. Wrijf je onbewust in je ogen?

Wrijven in de ogen kan irritatie veroorzaken en zichtbaar worden in de vorm van een donkerdere huid rondom de ogen. Dit is een teken dat de bloedvaatjes beschadigd zijn waardoor deze zichtbaarder worden.

3. Incomplete voeding

Een tekort aan verschillende vitaminen zorgt ervoor dat de donkere kringen nog meer zichtbaar worden. Een tekort aan vitaminen maakt dat de donkere kringen nog meer opvallen. Als je donkere kringen rondom je ogen hebt dan zou je een mogelijk te tekort kunnen hebben aan vitamine B6, C, B12, en K. Ook het mineraal ijzer en zout (zorgt voor vochtophoping) zouden een oorzaak kunnen zijn.

Zorg ervoor dat je dagelijks minimaal 250 gram groente en 2 porties fruit per dag eet. Varieer ook in groente en fruit zodat je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt.

Daarnaast is het belangrijk om voldoende water te drinken. Water is het goedkoopste en meest effectieve supplement! Te weinig water drinken kan de nierafscheiding verslechteren en donkere kringen in de hand werken.

4. Stimulerende middelen

We weten allemaal wel dat alcohol, roken en drugs slecht zijn voor onze gezondheid. Zij hebben onder andere invloed op onze nachtrust en bloeddruk.

Alcohol en sigaretten zorgt voor een hogere bloeddruk. Daarnaast is van alcohol bekend dat het je huid uitdroogt. Combineer je alcohol met roken dan slaap je waarschijnlijk ook een stuk slechter. Uiteindelijk zal dit ook bijdragen aan de kringen rond de ogen.

5. Kringen rond de ogen kunnen erfelijk zijn

Dit wil zeggen dat de huid rondom je ogen dunner is dan de gemiddelde andere persoon. Hierdoor is de huid doorzichtiger waardoor de bloedvaten meer zichtbaar worden en je een donkere tint ziet.

Als je van jongs af aan hiermee te maken hebt dan is het zeer waarschijnlijk dat dit te maken heeft met erfelijkheid. Helaas kun je daar maar weinig aan doen. Wel kun je de kringen camoufleren met een goede concealer of hydraterende oogcrème dat vooral hyaluronzuur, ceramide en peptide bevat. Ook vitamine A kan goed helpen!

6. Een allergie maakt kringen zichtbaarder

Een allergie kan grote invloed hebben op de donkere kringen rondom de ogen. Een allergie stimuleert de aanmaak van histamine waardoor de bloedvaatjes zich verbreden. Een anti-histamine kan helpen de donkere kringen te verminderen.

Wallen voorkomen

Een aantal klachten rondom de ogen vallen vaak onder de noemer “wallen”.  Dit zijn donkere kringen, zakjes en diepe groeven. Deze varianten hebben elk hun eigen specifieke oorzaak.

Donkere kringen hebben we al uitgebreid behandeld. Maar wat zijn de mogelijke oorzaken van hangende zakjes en diepe groeven? Dit kan onder andere te maken hebben met vochtophoping of door uitzakkende vetkussentjes.

Onder je oog zit een soort stootkussen ter bescherming van je oog. Dit stootkussen bestaat onder andere uit vet. Als die verzakken ga je wallen zien.

Een andere oorzaak is veroudering en slechte (eet) gewoonten. Aan veroudering kunnen we weinig doen. Maar door gezond te leven kunnen we schade, rimpels en een droge huid voorkomen welke wallen in de hand werken.

Verder zal je moeten oppassen met de zon. Hoewel de zon echt zeer veel voordelen heeft en zeer gezond is voor het lichaam, maak het je op de lange termijn alleen maar ouder vanwege het UV-licht. Een zonnebril en een goede zonnebrandcrème kunnen helpen. 

Remescar tegen donkere kringen en wallen

Bij wallen en donkere kringen zou Remescar het magische wonder middel zijn. In slechts enkele minuten zou het voor een aanzienlijke verstrakking van de huid en vermindering van de vochtophoping zorgen.

Het lijkt in die zin wel op een botox behandeling. Hoewel dit product klinisch getest is, vraag ik mij toch af of dit product in de praktijk ook zo goed werkt. Wij vonden een aantal reviews op BOL.com waaruit blijkt dat dit product goed werkt. Natuurlijk werkt niet alles bij iedereen maar de meerderheid is toch positief.

Hieronder een aantal reacties:

Remescar_Bol.com Review

Als je snel resultaat wilt en van je donkere kringen en wallen af wilt dan zou ik deze Remescar zeker eens proberen! Let er wel op dat je dit product zorgvuldig aanbrengt en eerst de bijsluiter en de handleiding goed leest! Wij zijn geneigd direct het product te gebruiken maar als je onzorgvuldig te werk gaat krijg je mogelijk te maken met klachten of irritaties zoals je uit een aantal andere reviews kunt opmaken.

Dus hoe gebruik je dit product?

Heel belangrijk om eerst de bijsluiter en de handleiding vooraf te lezen. Zo voorkom je nare verrassingen.

Voordat je de crème op je gezicht smeert zorg je eerst dat je gezicht goed schoon is. Was het daarom eerst en dep het droog met een handdoek. Daarna breng je een hydraterende dagcrème aan (niet op oliebasis) en laat dit inwerken.

Vervolgens doe je een beetje Remescar ter grootte van veen rijstkorrel op je vingertop en wrijf je tussen twee vingers totdat de crème kleurloos wordt.

Daarna breng je de crème voorzichtig aan op de hele zone onder het oog. Wrijf zacht totdat de crème volledig door de huis is opgenomen. Laat vervolgens drogen en houdt daarbij zoveel als mogelijk een neutrale gezichtsuitdrukking.

Remescar proberen?

De Remescar voor wallen en donkere kringen is zeker de moeite van het proberen waard. Er zijn vele positieve, maar ook uiteenlopende reacties. Hieronder noemen wij een aantal voordelen.

Voordelen:

  • Direct resultaat
  • Duurzaam (heel weinig nodig)
  • filmpjes met uitleg
  • Goede kwaliteit
  • Kan gebruikt worden met make-up
  • Jonger uiterlijk

Als nadeel wordt soms genoemd dat je het zorgvuldig en correct moet aanbrengen. Daarom geeft ik nogmaals aan dat je vooraf de bijsluiter en handleiding goed moet lezen! Dat voorkomt echt irritaties!

Tot slot vond ik het zonder gebruikt te hebben wel wat prijzig. Maar als je eenmaal de resultaten ziet – en daar betaal je voor – dan vind ik het eigenlijk helemaal niet zo duur. 

Remescar oogcrème review

Remescar is te verkrijgen bij een (online) drogist. Maar ook een Bol.com heeft een uitgebreid assortiment beauty producten met vaak hele leuke kortingen en acties!

Via deze link kun je via De Online drogist 20% korting ontvangen >>

Heb je een BOL.com account? Bestel dan via deze link het goedkoopst >>

Tot Slot

De producten van Remescar zijn uiteraard klinisch getest. En veel mensen hebben veel baat bij de producten van Remescar. Daarom hebben zij een complete lijn van beauty producten opgezet.

Heb je last van kraaienpootjes? Oppervlakkige spataderen? Littekens? Bekijk dan eens de complete beauty lijn van Remescar bij De Online Drogist en laat je product gratis verzenden. Volg deze link om de complete beauty lijn van Remescar te zien >>.

Veel beauty plezier!

Ook Interessant!

BESTE SERUM>>
BESTE GEZICHTSREINIGER>>
BESTE FOUNDATION >>

Bronnen + onderzoek

Healthline:
NCBI

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.