Home Gezondheid Kun je Zonder Schuldgevoel Smart Chips Eten?

Kun je Zonder Schuldgevoel Smart Chips Eten?

0

Smart Proteïne Chips doet mij denken aan het “ik kies bewust” logo op ongezonde producten als mayonaise of slasaus. Je weet dat wat je eet ongezond is en toch weet men het zo te brengen dat jij het gezond moet gaan vinden. Hoe zit dat eigenlijk met de Smart Proteïne Chips? Wat is er zo Smart…? Ik heb gewone chips met smart chips vergeleken en met verrassende resultaten…

Is Smart Proteine Chips gezond? Hoewel de Smart Proteïne Chips een snack is wat je met mate moet consumeren, blijken de voedingswaarden op een beter niveau te liggen waardoor je veel minder calorieën en vet binnen krijgt maar veel meer eiwitten en vezels waardoor je eerder en langer een verzadigd gevoel ervaart.

Lays Naturel Chips vs Smart Proteïne Chips van Body&Fit

Laat ik direct met de deur in huis vallen en het hebben over de resultaten van onze vergelijking. Vooraf was ik vooral benieuwd naar de verschillen in voedingswaarde.

Dat gewone chips niet goed is weten we allemaal. Maar wat zijn de belangrijkste verschillen met gewone chips en wat maakt smart chips nu zoveel beter (of slechter..;-)

In onderstaande tabel vergelijken we de Natural Smart Chips van Body&Fit met de de Natural Chips van Lays.

Voedingswaarde Smart Chips Gewone chips
Energie 400 kcal 541 kcal
Vet 9 g 34 g
Koolhydraten 42,4 g 52 g
Vezels 10,2 g 4,4  g
Eiwitten 32,4 g 6,1 g
Zout 1,98 g 1,28 g
     

Vetten: De Naturel Chips van Lays  bevat 9 gram vet waarvan 2,7 gram verzadigde vetten en 27 gram enkelvoudig verzadigde vetten en 4,1 gram meervoudig verzadigde vetten. De Smart Chips bevat 0,8 gram verzadigde vetten.

Toevoegingen: Bij een zak naturel chips van Lays wordt beweerd dat er geen kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen zijn toegevoegd. En dat er geen toegevoegde smaakversterkers aan de chips zijn toegevoegd. En toch ben ik van mening dat er MSG (E-621) is toegevoegd. Juist dit stofje zorgt ervoor dat je die hele zak chips in één keer leeg eet. Gisteren nog, zonder dat ik het door had was die zak chips weer leeg…

Ook Body&Fit beweert dat hun Smart Chips geen conserveermiddelen, geur- of smaakstoffen bevat. Zelfs geen kunstmatige toevoegingen. Ik heb toch mijn twijfels over MSG (E-621) en daarom heb ik contact gezocht met een medewerker van Body&Fit.

Lees onderstaande draadje van onder naar boven:

———————————————————————————–

Van: Body & Fit
Aan: martinus
Datum: 18 jun 09:42
Onderwerp:

Ik snap dat je eetlust gestimuleerd wordt, daarom heb ik het nog extra voor je nagevraagd. Het zit niet in de Smart Chips. Daarbij is het voordeel dat de chips verpakt is in 23 gram verpakkingen. Dus als je meer wilt eten, moet je meer zakjes openen. 

Van: martinus
Aan: Body & Fit
Datum: 18 jun 09:41
Onderwerp:

ik heb het over de gewone chips nu

Van: martinus
Aan: Body & Fit
Datum: 18 jun 09:40
Onderwerp:

Het zit er echt in geloof me…

Van: martinus
Aan: Body & Fit
Datum: 18 jun 09:40
Onderwerp:

en toch zit het erin. Gisteren nog… ik dacht ik eet een handje chips (ik had trek) en voor ik het wist was de hele zak weer leeg…

Van: martinus
Aan: Body & Fit
Datum: 18 jun 09:39
Onderwerp:

het probleem is dat ik die ook niet zie bij de gewone chips van lays

Van: Body & Fit
Aan: martinus
Datum: 18 jun 09:38
Onderwerp:

In de Smart Chips zie ik in de voedingswaarden specificatie geen E621 zitten. 

Van: martinus
Aan: Body & Fit
Datum: 18 jun 09:36
Onderwerp:

hoe lisa goed je te spreken

Van: Body & Fit
Aan: martinus
Datum: 18 jun 09:36
Onderwerp:

Dat moet ik voor je nakijken! Leuke vraag;) 

Van: Body & Fit
Aan: martinus
Datum: 18 jun 09:36
Onderwerp:

Goedemorgen Martinus, je spreekt met Lisa. 

Van: martinus
Aan: Body & Fit
Datum: 18 jun 09:35
Onderwerp:

ik bekijk nu de smart chips op uw website. Bij veel chips heb ik de neiging om door te blijven eten door het toegevoegde stof MSG (E621). Zit dit “goedje” ook in smart chips?

—————————————————————————————-

Zoals je kunt zien heb ik de bevestiging gekregen dat de Smart Chips geen MSG (E-621) bevat. Probeer het dus gerust ook eens en ervaar het verschil!

Voedingswaarden van Smart Chips

smart chips in plaats van light chipsZoals je in bovenstaande tabel kunt zien zijn de voedingswaarden van Smart Chips beter dan die van de gewone chips.

De Smart Proteïne Chips bevat minder calorieën, minder vet, minder koolhydraten. Eiwitten en vezels daarentegen komen veelvuldig voor in de Smart Proteïne Chips waardoor je veel eerder een verzadigd gevoel zal ervaren. Sporters kunnen het zelfs gebruiken voor hun herstel. Een makkelijke manier om eiwitten binnen te krijgen!

Mijn ervaring met de Smart Proteïne Chips

De Smart Proteïne Chips is anders dan je gewend bent. De gewone chips van Lays is dun, zijn allemaal van gelijke vorm en overheerst de zoute smaak. Bij bijvoorbeeld de Cheese Union zal uiteraard deze toegevoegde smaak samen met zout overheersen. Maar we hebben het nog steeds over de naturel chips van Lays.

Smaak en structuur

De smart Proteïne chips ziet er aanzienlijk anders uit dan de gewone chips.

Ten eerste is de chips een stuk dikker dan dat je gewend bent. Ik vind eigenlijk op ribbel chips lijken; het heeft de dikte van ribbelchips alleen dan zonder ribbels…

Maar nog steeds lekker knapperig hoor!

Dan de smaak. Daar moest ik wel even aan wennen. Ik moest echt even twee handjes nemen om de smaak goed tot mij door te laten dringen. En ja, eigenlijk vind ik het minimaal net zo lekker! De natuurlijke ingrediënten die proef je!

Wel voelt de chips wat droger aan. Dit komt natuurlijk omdat de chips niet gebakken of gefrituurd is. De Smart Proteïne Chips is door middel van hete lucht bereid.

Conclusie

De Smart Proteïne Chips van Body&Fit is lekker knapperig, heeft een andere structuur en kent betere voedingswaarden dan de gewone chips! Deze chips bevat namelijk veel meer eiwitten en vezels waardoor je eerder een verzadigd gevoel ervaart. Daarnaast bevat het tot wel 70% minder vet.

Als snack vind ik het eerder verantwoord dan gewone chips, maar het blijft chips hè… Dus consumeer met mate!!

Ontdek eiwit- en vezelrijke Smart Proteïne Chips van Body&Fit. Lekker van smaak en veel gezonder dan gewone chips!

Meer info bij Body&Fit >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.