Home Afvallen Snel Afvallen? Lees Dan Eerst Deze 11 Tips!

Snel Afvallen? Lees Dan Eerst Deze 11 Tips!

0

Snel afvallen is een grote uitdaging, maar het is vaak gemakkelijker dan je denkt. Want het basisprincipe zal wel bekend zijn. Wanneer je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt, zal je gewicht gaan verliezen. Veel minder eten is niet altijd de eerste en de beste oplossing. In dit artikel lees je hoe je zo veel mogelijk resultaat kunt behalen.

Op zoek naar een goede manier om in korte tijd jouw streefgewicht te bereiken? Iedereen wil graag snel afvallen en zo een aantal kilo lichter worden. Gewicht verliezen is niet gemakkelijk, het vereist een sterke motivatie en een goede kennis van voeding.

Als je echt in korte tijd een aantal kilo’s wilt verliezen dan zul jij je hier dus sterk voor moeten inzetten, en daar komt nogal wat bij kijken.

>>>Misschien dat de Fitcooking transformatie succesformule jou gaat helpen>>>

Want snel afvallen is een van de grootste uitdagingen. Veel mensen zijn op dit moment al bezig om een aantal kilo’s te verliezen. Dat komt vooral doordat zij gezonder zijn gaan eten en ook regelmatig sporten.

Het is niet vreemd dat je dan afvalt: je krijgt op dat moment minder calorieën binnen dan je verbruikt, dus verbrandt jouw lichaam na verloop van tijd het overtollige vet dat jij op dit moment hebt.

En zo werkt het ook bij snel afvallen, alleen is het dan zorg dat je zo veel mogelijk extra calorieën zult verbranden.

 

Hoe kun je snel afvallen?

Deze vraag stellen steeds meer mensen, en daar is een goede reden voor: snel afvallen is belangrijk als je in korte tijd een goed streefgewicht wilt bereiken.

Het is prettig als je afvalt, maar als je nog 3 jaar bezig bent om jouw streefgewicht te bereiken dan zul je er veel minder motivatie voor hebben. Als je goed doorzet dan kun je snel afvallen en het streefgewicht al binnen enkele maanden bereiken.

Om zeker te zijn dat jij jouw streefgewicht in korte tijd behaalt, zullen wij in dit artikel een aantal handige tips geven. Zo kun je snel afvallen en zie je eindelijk de persoon in de spiegel die jij op dit moment al graag wilt zien.

 

Tip 1: Snel afvallen vereist de juiste kennis

Het is niet gemakkelijk om snel af te vallen als je helemaal niet weet wat voor voeding je binnenkrijgt en welke voeding je het beste binnen kunt krijgen.

Bij snel afvallen wil je minder calorieën eten dan je normaal eet. Het is daarom van belang om vooraf uit te zoeken welke soorten voeding dit zijn, en welke voordelen deze voeding voor jouw lichaam heeft. Zo is niet iedere calorie hetzelfde als het op gezondheid aankomt: een calorie uit een Mars is minder gezond dan een calorie uit spinazie.

Lees je daarom goed in voordat je start met de uitdaging om snel af te vallen. Hoe meer je over voeding weet, hoe gemakkelijker het zal gaan.

Zo moet je onder andere weten dat eiwitten erg belangrijk zijn, omdat deze helpen om het hongergevoel te stillen. Daarbij kun je ook het beste kiezen voor een koolhydraatarm dieet, omdat je hiermee op zeer gemakkelijke wijze jouw calorie-inname kunt verlagen.

 

Tip 2: Maak een sportschema op

Naast gezonde voeding is het ook belangrijk dat je regelmatig beweegt. Een goed sportschema bevat alle soorten training die je de komende tijd zult uitvoeren.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om meerdere keren per week te gaan hardlopen. Leg dit in een goed schema vast, want hiermee krijg je aanzienlijk meer motivatie om ook echt te trainen. Daarbij horen natuurlijk ook de andere trainingen die je op dit moment doet, bijvoorbeeld een wekelijkse voetbaltraining en -wedstrijd of een wekelijkse wandeltocht.

Wil je echt serieus aan de slag en snel afvallen? Dan kun je het beste meerdere keren per week naar de sportschool gaan. Dit is de ideale plek om te zorgen dat jouw spieren maximaal worden geactiveerd en om te voorkomen dat je te weinig calorieën verbrandt.

De sportschool bevat allerlei verschillende apparaten waarmee jij spieren kunt bouwen, meer energie kunt verbranden en daarbij ook een stuk gemotiveerder blijft om jouw streefgewicht te behalen.

Ook zou je eens kunnen overwegen om één van onze 30dagen challenges te volgen.

30 day core-workout

Tip 3: Zoek iemand om de uitdaging mee aan te gaan

Het is lastig om veel motivatie te hebben als je alleen de uitdaging aan moet gaan. Zoek daarom iemand die net als jij veel wil afvallen en op deze manier een stuk gezonder wil leven.

Of het nu je zus, broer, beste vriend(in) of een collega is, elke persoon zal helpen om te zorgen dat jij gemotiveerder raakt.

Zo blijkt uit onderzoek dat mensen aanzienlijk meer afvallen wanneer zij de uitdaging samen met een ander aangaan. Daarbij kun je elkaar continu motiveren en erop wijzen wat je het beste kunt doen om nog meer resultaat te zien.

Stel dan ook samen een streefgewicht op en help elkaar om dit streefgewicht te bereiken. Door beiden een duidelijk doel te hebben, wordt het bijzonder eenvoudig om je iedere dag aan het opgestelde dieet te houden. Je wisselt veel kennis met elkaar uit en kunt ook regelmatig met elkaar gaan sporten.

Uiteindelijk helpt dit om snel af te vallen en om beiden het lichaam te krijgen dat je echt wilt.

 

Tip 4: Ga niet te hard van start

Het is niet gezond om direct weinig te gaan eten en ook maximaal te gaan sporten. Je valt op deze manier wel veel af, maar het is niet goed voor jouw lichaam.

Jouw lichaam heeft iedere dag een bepaalde hoeveelheid energie nodig om maximaal te functioneren. Op het moment dat je hier ver onder gaat zitten zul je merken dat het lichaam minder goed functioneert. De concentratie wordt minder, de motivatie wordt ook minder en de organen zullen minder goed werken.

Probeer voor jezelf een bepaalde vermindering aan calorieën op te stellen. Zo is een vermindering van 500-600 calorieën een ideale start.

Uiteindelijk zal dit erin resulteren dat je iedere week ongeveer een halve kilo afvalt. Dat is 2 kilo per maand. Je kunt op deze manier erg eenvoudig berekenen wanneer jij jouw streefgewicht ongeveer zult bereiken.

 

Tip 5: Verwacht in het begin niet te veel

Als je minder eet dan zul je snel afvallen. Maar het proces van vetverbranding gaat niet al vanaf de eerste dag maximaal van start. Het duurt even voordat je ook echt kilo’s gaat verliezen, en het is belangrijk dat jij je niet kapot staart op de resultaten die je de eerste weken behaalt.

Over het algemeen verliezen mensen tijdens de eerste weken minder vet, waardoor het lijkt alsof het dieet en het sportschema helemaal niet goed werken. Dit is echter geen goede conclusie om te trekken.

Je valt namelijk gewoon af als je meer gaat sporten en ook gezonder gaat eten. Tijdens de eerste weken zul je dus ook echt vet gaan verliezen. En tijdens de eerste weken begin je ook meer spieren te kweken.

En juist dit laatste is de grootste reden dat de resultaten van de eerste weken niet het juiste beeld geven. Deze spieren hebben een massa en die massa wordt ook doorberekend op de weegschaal.

Houd in de eerste weken dus rekening met wat mindere resultaten, en weet dat je de daaropvolgende weken gewoon steeds minder kilo’s op de weegschaal zult zien staan.

 

Tip 6: Weeg jezelf niet iedere dag

Je wilt natuurlijk heel snel afvallen. En het liefst kijk je dan ook iedere dag op de weegschaal om te zien of je al wat pondjes bent verloren. Dit is echter een grote fout die je helemaal niet moet maken, het werkt erg demotiverend als je een dag niet bent afgevallen.

De verschillen tussen twee opeenvolgende dagen zijn dusdanig klein dat deze geen goed beeld geven van de resultaten die je echt hebt behaald. En dit kan er zomaar toe leiden dat jij denkt dat jouw voedings- en sportschema niet goed werken en dat je daarom niet goed bezig bent.

Houd voor jezelf aan dat je één keer in de twee weken een meting doet. Weeg jezelf dan in de ochtend, middag en avond. Jouw gewicht fluctueert aanzienlijk gedurende de dag, en op deze manier kun je een goed gemiddelde nemen.

Leg de resultaten van week 0 en week 2 dan naast elkaar en kijk welke voortgang er is geweest. Als je dit goed doet, en niet te vaak weegt, dan wordt snel afvallen een fluitje van een cent.

 

Tip 7: Wees streng voor jezelf

Snel afvallen vraagt een bepaalde mate van discipline. Het is dan ook van groot belang dat je streng voor jezelf kunt zijn. Het is niet de bedoeling dat je regelmatig ongezonde voeding eet of veel tussendoortjes neemt. En je hebt zelf in de hand of dit daadwerkelijk gebeurt.

Voorkom dat je jouw hard verdiende resultaten verpest en wees erg streng voor jezelf. Als je voor jezelf hebt voorgenomen om twee maanden geen tussendoortjes te nemen dan moet je ook echt twee maanden helemaal geen tussendoortjes nemen. Ieder tussendoortje dat je toch neemt zal de resultaten verminderen en kan er hierdoor voor zorgen dat de kans klein is dat jij uiteindelijk jouw streefgewicht zult behalen.

Dit is ook de reden dat het zo belangrijk is om samen met iemand te gaan sporten en deze uitdaging aan te gaan. Je kunt op deze manier snel afvallen, want je zorgt dat iemand anders op jou let en dat deze persoon zal voorkomen dat jij je niet aan jouw voedings- en sportschema houdt.

Deze extra motivatie telt zwaarder dan je denkt; het zal jou continu gefocust houden en zal de motivatie brengen die jij echt nodig hebt om jouw streefgewicht te bereiken.

 

Tip 8: Omring jezelf met de juiste voeding

Snel afvallen draait onder andere om de juiste voeding. Het is dan ook belangrijk dat je zorgt dat je altijd in de juiste situaties bent.

Als je iedere week samen met anderen naar de McDonald’s gaat dan is de kans groot dat je tijdens jouw uitdaging ook weer ongezond bij de McDonald’s eet. Vermijd deze uitstapjes dan ook voor een aantal weken, en stel een andere locatie voor. Zo kun je voorkomen dat je toch weer dat Big Mac Menu neemt en op die manier de behaalde resultaten verpest.

Eiwitrijke dieet_voeding

Zorg er ook voor dat je altijd voldoende groenten en fruit in jouw koelkast hebt. Maak het zo gemakkelijk mogelijk voor jezelf om snel even een maaltijd te bereiden. Koop groenten die snel gaar zijn en zorg dat er altijd een lekker fruithapje klaar staat. Op deze manier maak je het vrijwel onmogelijk om toch weer iets ongezonds te eten, want je hebt altijd iets lekkers in de koelkast.

Groente en fruit is gezond. Eet per maaltijd minimaal 200 gram groente en 200 gram fruit per dag. Op die manier krijg je voldoende vezels, vitamines en mineralen binnen.

Tip 9: Minder koolhydraten en meer eiwitten

Daarnaast zou ik het gebruik van koolhydraten sterk beperken. Vooral snelle koolhydraten hebben een ongunstig effect op het lichaam. Deze geven onder andere sterke bloedsuikerspiegel schommelingen wat vetopslag in de hand werkt.

Daarnaast zal je snel weer trek krijgen na het eten van snelle koolhydraten. Dit komt omdat deze snel worden opgenomen door het lichaam.

Voorafgaand aan een zware training is dit geen probleem voor je figuur maar met bijvoorbeeld een kantoorbaan zal je snel zien dat je vetpercentage omhoog gaat. Je lichaam gaat vet opslaan op plekken waar je liever wat vet had verloren…

Probeer dus de inname van snelle koolhydraten te vermijden en deze te vervangen door andere energiebronnen zoals eiwitten, gezonde vetten en vezels. Deze geven het lichaam onder andere een langer verzadigd gevoel.

Probeer de volgende koolhydraten te vermijden:

  • (wit) brood
  • Pasta
  • (Witte) rijst
  • Suikers

Koolhydraten hebben namelijk een grotere impact op het gewicht dan het aantal calorieën dat je eet.

Koolhydraten zoals zetmeel en suiker komen na vertering voornamelijk als glucose in ons bloed terecht. Vervolgens nemen de weefsels glucose op waar het verbrand kan worden. Bij de verbranding komt energie vrij.

De hormonen insuline en glucagon houden het glucosegehalte in het bloed op het juiste niveau.

Meer eiwitten dan?

De vertering van koolhydraten vindt vooral in de mond plaats. Enzymen in speeksel (amylase) en in de dunne darm breken koolhydraten af tot monosachariden (bron: voedingscentrum).

De vertering van eiwitten begint in de maag. Voedsel wordt in de maag verder afgebroken door het maagzuur en verteringsenzymen. Met behulp van een enzym uit het maagsap worden eiwitten afgebroken tot kleinere deeltjes. Peptiden genoemd.

Peptiden komen in de dunne darm terecht waar ze worden afgebroken tot aminozuren.

Eiwitten helpen bij een verzadigd gevoel en om het spierweefsel in het lichaam op pijl te houden. Dit is gunstig aangezien het spierweefsel ook meer energie verbruikt dan bij veel vetweefsel. Eiwitten helpen na het afvallen ook om op gewicht te blijven.

En eiwitten hebben nog meer voordelen…

Het voordeel van een eiwitrijk ontbijt is bijvoorbeeld dat dit je alerter en gespierder kan maken in tegenstelling tot een koolhydraatrijk ontbijt. Hiervoor is het aminozuur tryptofaan verantwoordelijk. Deze wordt omgezet in serotonine en bepaalt onder andere hoe jij je voelt…

Geen inspiratie voor eiwitrijke recepten? Bekijk dan eens dit Proteïne Rijke Recepten Pakket >>

Tip 10: Eet gezonde vetten!

Vetten zijn niet slecht. Steeds vaker zien we in onderzoeken dat vetten bijdragen veel processen in het lichaam. Vooral de omega 3 vetzuren zijn in een groot aantal gevallen de “missing link” in een optimaal voedingsschema.

Of het nu gaat om afvallen, aankomen, vitaliteit, of betere sportprestaties, omega 3 vetzuren spelen een bijzonder grote rol.

Vermijd zoveel mogelijk de transvetten. Dit zijn plantaardige vetten zoals margarine, halvarine, Becel en Croma.

Tip 11: Vermijd stress (cortisol)

Gedurende stress wordt door het lichaam cortisol aangemaakt, ook wel het stresshormoon genoemd. Dit hormoon geeft het lichaam energie om in stress situaties te kunnen vluchten of vechten.

In de natuur is dit een prachtig verdedigingsmechanisme. Maar zoals we vandaag de dag leven komt vechten of vluchten niet meer voor. Dus die extra energie dat door het lichaam is vrijgemaakt zal niet (volledig) verbrand worden, maar opgeslagen worden in de vorm van buikvet.

Hoe kun je stress verminderen? Sport en bewegen zijn dan heel belangrijk. Deze werken stress verlagend. Maar ook een warm bad, voldoende nachtrust, in de tuin werken of een boek lezen. 

Zorg ook voor je mentale gezondheid door meer te relativeren. Focus je niet alleen op problemen…

Vermijd daarnaast 2 uur voor het slapen gaan blauw licht door geen tv, computer of mobiele telefoon te gebruiken.

Ook cafeïne kan een negatieve invloed hebben. Als je moeilijk in slaap komt dan zou ik na 15:00u koffie vermijden.

>>>Definitief van je stress af? Bekijk deze Mindfullcursus welke mij enorm heeft geholpen!>>>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.