Home Gezondheid Sporten tijdens een hittegolf, hoe doe je dat?

Sporten tijdens een hittegolf, hoe doe je dat?

0

De zomer is in aantocht! Met temperaturen van boven de dertig graden, kan het ontzettend lastig zijn om te gaan sporten. Logisch: het is er véél te warm voor! Hoe kun je nou wél lekker actief blijven sporten om toch fit te zijn, zonder dat je kapot gaat aan de hitte?

Sporten en warmte

Het kan best lastig zijn om te gaan sporten wanneer het ontzettend warm is. Wanneer je probeert fit te zijn en lekker te bewegen, kan de warmte een flinke tegenvaller zijn. Je raakt al snel benauwd en wanneer het echt heel warm is, is het eigenlijk niet te doen om te gaan sporten. Toch zijn er manieren om ook tijdens een hittegolf lekker in beweging te blijven.

Sport in de ochtenden of avonden

Wanneer je tijdens een hittegolf besluit om te sporten, kun je dit het beste in de ochtenden en avonden doen. Het is dan tenminste nog wat koeler en gemakkelijker uit te houden. Omdat het al vroeg licht is, kun je overwegen om extreem vroeg op te staan, bijvoorbeeld rond half zes, en voor je werk nog even wat te doen aan beweging. Je kunt dan ’s avonds wat eerder gaan slapen en op deze manier een nieuw ritme creëren voor de warme dagen.

Ga wandelen

Echt flink cardio doen is waarschijnlijk erg zwaar als het erg warm is. Je kunt echter toch in beweging blijven. Ga bijvoorbeeld naar het bos en wandel daar. In het bos is het doorgaans een heel stuk koeler en een wandeling – zeker met mooi weer – staat garant voor een flinke workout. Zorg er wel voor dat je genoeg water bij je hebt, zeker als het warm is heb je dit echt nodig.

Zwemmen tijdens een hittegolf

Wat is er nou fijner dan verkoeling zoeken tijdens een hittegolf? Zwemmen is een hele goede workout, waarbij je al je spieren traint. Een hele goede reden dus om lekker naar het zwembad te gaan. Geen zin in drukte? Zoek dan een binnenzwembad op. Wanneer het erg warm is, zullen de meeste mensen naar het strand of buitenzwembaden gaan. Zo heb jij meer ruimte in het zwembad om lekker je ding te doen!

Sportschool met airco

Veel sportscholen hebben een airco, het is dus lekker aangenaam in de sportruimte. Een goede reden om de warmte te ontwijken en de koelte op te zoeken. Tegelijkertijd ben je ook nog eens flink in beweging te komen, zonder dat je bezwijkt aan de hitte.

Vergeet niet te drinken!

Wanneer het zo ontzettend warm is, is water nóg belangrijker als je gaat sporten. Drink echt voldoende water, zodat je niet uitdroogt of overhit raakt. Het laatste waar je op zit te wachten, is dat je flauwvalt tijdens het sporten, omdat je te weinig vocht binnenkrijgt. Drink dan wel uit een drinkfles dat vrij is van het giftige DPA! Ik gebruik altijd de drinkflessen van Dopper!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.