Home Afvallen Strategieën om gewicht te verliezen

Strategieën om gewicht te verliezen

0

 
Je wilt afvallen, maar het lukt maar niet. Dit is voor veel mensen herkenbaar. Toch zijn er verschillende strategieën die je kunt toepassen om blijvend gewicht kwijt te raken. Welke strategieën heb je om af te vallen?

Afvallen wil niet

Herken jij je in het volgende? Je hebt je naasten op de hoogte gesteld van je plannen om te gaan lijnen en opeens krijg je van iedereen de beste dieetadviezen… Ze stromen binnen. Iedereen lijkt de heilige graal te hebben ontdekt en je vrienden weten allemaal wat je nodig hebt om succesvol gewicht te kunnen verliezen. Leg al deze tips en adviezen gewoon naast je neer. Dat is ons advies. Want er zijn zoveel wegen die naar Rome leiden en daarbij is ook iedereen uniek. Een dieet die voor de een werkt kan juist averechts werken voor de ander. Er zijn maar weinig strategieën die voor iedereen werken. Wel hebben we een ander strategieën om gewicht te verliezen verzameld die voor iedereen werken. We noemen dit de zogenaamde ‘universele strategieën om af te vallen‘. Doe er je voordeel mee en probeer ze dagelijks toe te passen!

Leg je er bij neer dat afvallen levenslange discipline vereist!

Erken altijd dat afvallen en een gezond gewicht nastreven levenslange discipline én toewijding vereist! Staar je niet alleen blind op lastige diëten. Vaak is het lastig om diëten te blijven volgen en val je na verloop van tijd weer terug in je oude patronen. Richt je dus niet alleen op gewichtsverlies maar stel een reëler doel: Gezonder en vitaler worden. Iedereen is weer anders gebouwd en de ene persoon is wat molliger dan de ander. Dat laatste is niet erg en hoeft al helemaal niet ongezond te zijn, tenzij je te dik bent omdat je ongezond eet en leeft. Verander daarom je leef- en eetgewoonten en het lichaam zal zich op den duur automatisch daaraan aanpassen. De kans is groot dat overtollige kilo’s op den duur verdwijnen.

Verander je dieet

Ga voor jezelf eens na welke voedingsproducten ongezond zijn voor je lichaam en die je maar beter links kan laten liggen. Probeer nieuwe eetgewoonten uit. Eet zo gezond mogelijk. Loop in de supermarkt voorbij de schappen met bewerkte voedingsproducten en kant-en-klaar eten. Eet gewoon wat de natuur je te bieden heeft in zijn puurste vorm en maak daar heerlijke maaltijden van. Na enkele weken zal jij je fitter voelen en krijg je de innerlijke kracht om door te gaan met je dieetplan.

Enkele tips waarmee je al snel gewicht verliest:

 • Stop met al je fastfood. Laat broodjes hamburgers, friet, pizza et cetera staan
 • Laat witte rijst staan en vervang dit voor voedzame quinoa of amarant
 • Eet geen rundergehakt of varkensvlees meer maar alleen kip en ander gevogelte
 • Start de dag met een heerlijk ontbijt van Griekse yoghurt met lijnzaad, bessen en haver
 • Lekkere trek? Neem een handjevol noten of een lekker stuk fruit

Eet vezelrijk als strategie om af te vallen

Een belangrijke strategie die je kan volgen om succes af te vallen en gewichtstoename een halt toe te roepen is overstappen op vezelrijk voedsel. Voor voeding waarin veel vezels zitten heeft het lichaam meer tijd nodig om te kunnen verteren. Je blijft daarmee dus langer een ‘vol’ gevoel houden. Voeding waarin van nature veel vezels zitten zijn groenten en fruit. Beperk je tot 1 stuk fruit per dag maar eet veel groenten. Groenten zitten daarnaast ook nog eens tjokvol met belangrijke vitaminen, mineralen en sporenelementen. Andere vezelrijke voedingsmiddelen die je kan toevoegen aan je maaltijden of kunt gebruiken als tussendoortje zijn:

 1. havermout
 2. bonen
 3. peulvruchten in zijn algemeen
 4. hele vruchten
 5. volkoren pasta
 6. quinoa
 7. volkoren tortilla
 8. vezelrijke ontbijtgranen
 9. noten
 10. zaden

Dagboek met je vorderingen bijhouden

Een strategie die voor iedereen goed werkt is het bijhouden van een eetdagboek. Noteer in dat dagboek alles wat je op een dag eet en drinkt. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die een eetdagboek bijhouden tot wel 2 keer zoveel gewicht verliezen dan degenen die geen dagboek bij hielden.

Zoek steun bij het volgen van een dieet

Ga je lijnen en wil je gewicht verliezen? Zoek dan altijd steun bij een partner, goede vrienden, een collega of familie. Vraag desnoods een professional om hulp. Afvallen is vaak een moeilijk proces waar je doorheen moet. Het is fijn als er mensen om je heen staan die jou begrijpen en steunen als dit nodig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.