Home Afvallen Tips om op een dag meer stappen te zetten

Tips om op een dag meer stappen te zetten

0

Om een goed, actief leven te hebben, dien je tenminste 10.000 stappen per dag te zetten. Dit kan nog best lastig zijn voor sommige mensen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je meer stappen zet dan normaal? Soms kan dit al met een paar simpele trucjes. Voor je het weet loop je al meer op een dag dan je vooraf dacht.

Stappen zetten

Veel mensen komen op een dag lang niet aan voldoende beweging. Om een goed actief leven te hebben, moet je op een dag tenminste 10.000 stappen zetten. De meeste mensen zitten gemiddeld op de 6.000 stappen en dat is nogal een verschil. Hoe kun je ervoor zorgen dat je meer stappen op een dag zet, zonder dat het heel veel extra moeite kost?

Wandel elke dag

Probeer er een gewoonte van te maken om elke dag even te wandelen, bijvoorbeeld na het eten of in de ochtend, voordat je naar je werk gaat. Zelfs een klein blokje in de buurt kan al voor extra stappen zorgen en wanneer je dit iedere dag op hetzelfde tijdstip doet, raak je eraan gewend om meer te lopen. Misschien kun je ook wel een mooie omgeving in de buurt vinden waar je even kan wandelen. Behalve dat je actief bent, zorgt het er ook voor dat je je hoofd een beetje kunt legen.
Eventueel kun je natuurlijk naar je favoriete muziek luisteren, zodat je minder snel in de gaten hebt dat je in beweging bent.

Kijk kritisch naar afstanden

Is het werkelijk nodig om altijd de auto te pakken om naar de winkel te gaan? Moet je inderdaad met de bus om naar de sportschool te gaan? Kijk kritisch naar bepaalde afstanden die je aflegt en vraag je af of je het misschien ook kunt lopen.

Wees creatief om meer stappen te zetten!

Er zijn ontzettend veel manieren om lekker creatief om te gaan met de stappen die je op een dag zet. Zet de auto bijvoorbeeld wat verder van je werk vandaan, zodat je net iets verder moet lopen. Of ga niet naar het toilet dat bij het kantoor om de hoek zit, maar pak er eentje wat verder weg. Heb je in huis een toilet op de beneden en de bovenverdieping? Ga dan naar het toilet dat verder weg is. Moet je de tafel dekken? Loop dan een paar keer heen en weer, in plaats van dat je alle spullen opstapelt en maar één keer loopt.

Plan je stappen voor wandelingen

Wanneer je een stappenteller hebt, is het raadzaam om regelmatig te kijken hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel je er nog moet. Kijk eens goed hoeveel stappen het bijvoorbeeld is om naar een kennis in de buurt te lopen, of hoe lang je erover doet om naar de supermarkt te gaan. Wanneer je dit goed in de gaten houdt en je stappen een beetje plant, is het gemakkelijker om je doel te halen. Hiermee voorkom je dat je om tien uur ’s avonds tot de ontdekking komt dat je nog 3.000 stappen moet zetten. Door te plannen kun je bepaalde problemen ook voor zijn. Weet je bijvoorbeeld van tevoren al dat je ’s avonds een afspraak hebt waarbij je weinig beweegt? Dan kun je je aantal stappen de rest van de dag zo indelen dat je alsnog de 10.000 stappen haalt.

Leer van je fouten

Heb je toch je doel niet gehaald en kom je een aantal stappen op een dag tekort? Leer daar dan van. Kijk eens goed naar de dag. Waren er momenten waarop je misschien toch wat actiever had kunnen zijn? Zijn er nog verbeterpunten? Leer van jezelf!

Geef niet op!

Het kan altijd voorkomen dat het niet gaat zoals je wilt. Geef niet op! Lukt het niet, denk dan niet direct dat je gefaald hebt, maar ga er gewoon de dag erna opnieuw voor. Uiteindelijk zal het een gewoonte worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.