Home Reviews Uzuma Juice test: dag 1

Uzuma Juice test: dag 1

0

Uzuma Juice is een programma waarbij je sapjes met groente en fruit drinkt. Je kunt er flink veel kilo’s mee afvallen. Esmee test de juice uit. Hoe bevalt het haar? Lees haar bevindingen van de eerste dag.

Wegen

Om goed te kijken wat het effect is van Uzuma Juice, is het natuurlijk belangrijk om te wegen. Daarom heb ik me in de ochtend gewogen. Het gewicht was 110,7 kilo. Iets meer dan mijn laatste weging, door een eetbui op maandag en een barbecue op zaterdag. Juist door deze twee tegenvallers kijk ik erg positief naar mijn Uzuma-ervaring, ik hoop dat ik hierdoor weer de vibe krijg van afvallen die ik hiervoor ook had. Zonder eetbuien.

Geleverd

Uzuma Juice wordt geleverd in een grote doos, met daarin een koelelement. De flesjes waren nog half bevroren toen ik ze in huis kreeg, en dit vind ik een goed teken, want zo weet je zeker dat het niet bedorven is. Bijgeleverd zaten ook wat folders, met uitleg hoe en wanneer je de flesjes moet drinken. In totaal zijn er zeven verschillende flesjes en iedere twee uur drink je er eentje. Daarnaast moet je erg veel water drinken en eet je verder niets.

Eerste dag

De eerste dag is redelijk bevallen. De drankjes zijn prima te drinken, al moet ik toegeven dat ik minder fan ben van de sapjes waar komkommer in verwerkt zit. Dat komt vooral omdat ik zelf niet zo van komkommer houd. Na het drinken van een sapje, merk ik dat de smaak van komkommer wat lang blijft hangen. Het lekkerste sapje vond ik Rise, met onder anderen ananas erin. En die ananas proef je erg goed. Heerlijk!

Honger?

Geen eten, alleen sapjes. Ik merkte dat ik dit toch nog wel lastig vond en dat ik vooral in de middag echt het idee had dat ik iets moest eten. Ik heb dit toen ook gedaan: een boterham met ei. Ik had niet het gevoel dat ik het anders vol kon houden. Verder heb ik me helemaal aan het schema gehouden. Ik heb het idee dat je even aan het hele principe en idee moet wennen en drie dagen is dan misschien ook wat aan de korte kant. Bij drie dagen voelt het al een klein beetje als een ‘mislukking’ wanneer je de eerste dag toch wat eet. Maar ik heb er geen spijt van en ik denk dat ik alsnog wel verschil zal zien op de weegschaal. Dag twee wil ik proberen verder niets te eten en het echt met de sapjes te blijven doen.

14002390_1150286388376935_447262887_oEnergie?

Ik had gedacht dat mijn energie heel laag zou zijn, omdat je toch een heel stuk minder calorieën binnenkrijgt, maar dit valt me heel erg mee. Ik kan gewoon mijn werk doen en lekker met de hond wandelen, zonder dat ik duizelig word. Daar was ik vooraf wel een beetje bang voor, maar tot nu toe valt het dus mee.

Plassen

Omdat je alleen maar vloeibaar spul je lichaam krijgt, heb ik het idee dat ik echt constant naar de wc moet. Soms wel elk uur. Ik merk dus wel echt dat mijn lichaam wordt gereinigd en ik had niet gedacht dat ik dit al zo snel zou merken.

Ga ik afvallen?

Ik denk dat ik wel ga afvallen van deze driedaagse kuur. Wat ik fijn vind, is dat je nog steeds alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt en ik denk dat deze kuur een goede manier is om even te ‘resetten’. Zorgen dat afvalstoffen je lichaam verlaten, zodat je na het volgen van het programma weer goed bezig kunt zijn. Ik vraag me alleen af of een kuur van drie dagen werkelijk veel verschil zal maken. We gaan het zien!

Morgen mijn tweede verslag van Uzuma Juice.

Liefs, Esmee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.