Home Afvallen 13 Voordelen van Visolie Supplementen

13 Voordelen van Visolie Supplementen

0

De balans tussen omega 3 en omega 6 is volledig verstoord in onze huidige maatschappij. Omega 6 krijgen we meer een groot deel van de bevolking heeft een tekort aan omega 3. Wat zijn de risico’s van deze onbalans en waarom is het belangrijk om voldoende omega 3 binnen te krijgen? Je leest het in dit artikel.

De meervoudige onverzadigde vetzuren omega 3 en omega 6 zijn essentieel voor onze gezondheid. Het lichaam is zelf niet in staat om deze aan te maken, en is dus compleet afhankelijk van de opname uit voeding. Omega 6 vetzuren krijgen we in deze maatschappij voldoende binnen, Omega 3 daarentegen is bij een groot deel van de bevolking een tekort aan.

 1. Visolie zorgt voor een verminderde vetopslag in de cellen.
 2. Visolie stimuleert de vetverbranding.
 3. Visolie werkt bloeddruk verlagend.
 4. Visolie werkt ontstekingsremmend.
 5. Visolie heeft een positief effect op de huid.
 6. Visolie kan pijn verminderen door de ontsteking remmende werking.
 7. Visolie speelt een belangrijke rol bij de opname van de in vet oplosbare vitamine.
 8. Visolie stimuleert de bloed toevoer naar de hersenen en zorgt daarmee voor een goede focus.
 9. Visolie is essentieel voor gezonde gewrichten.
 10. Visolie verbetert de zuurstoftransport in het lichaam.
 11. Visolie kan stress verlagend werken.
 12. Visolie heeft een positief effect op de stofwisseling.
 13. Visolie helpt de suikerspiegel te reguleren.

Hieronder geven we een korte toelichting op de 13 redenen waarom jij meer visolie zou moeten supplementeren. Visolie is zo belangrijk dat ik er zelfs in mijn e-book “De cardio Hype” aandacht aan besteed. Voldoende visolie draagt bij aan een hormonaal balans. De andere voordelen lichten we hieronder toe.

Visolie zorgt voor verminderde vetopslag in cellen

Visolie bevat de bestanddelen EPA en DHA welke zorgen voor een verminderde vetopslag in de vetcellen. Met name rond de buik kan het de vetopslag doen helpen verminderen. Visolie kan de vetverbranding genen activeren waardoor waarmee voorkomen kan worden dat het opgeslagen vet in de cellen niet verder toeneemt maar juist wordt verbruikt door onder andere het metabolisme te verhogen.

Visolie stimuleert de vetverbranding

Tijdens het sporten of een matige inspanning kan visolie zorgen voor een betere verbranding van lichaamsvet. Met visolie kan een betere bloedtoevoer naar de spieren bewerkstelligd worden. Hierdoor zou het lichaam beter in staat moeten zijn om vetten te verbranden.

Visolie werkt bloeddrukverlagend

Omega-3 vetzuren zitten vooral in vetje vis. Het is bekend dat omega-2 vetzuren gunstig zijn voor hart- en bloedvaten. Visolie draagt bij aan de normale functie van het hart en reguleert de bloeddruk. Bij vrijwel iedereen is de verhouding tussen omega-3 en omega-6 verstoord. Het is dus goed om extra visolie te supplementeren. Want het heeft ook nog vele andere extra voordelen. Vooral de visvetzuren EPA en DHA, aanwezig in haring, makreel, zalm en sardines hebben baat bij het verlagen van een hoge bloeddruk.

Visolie werkt ontstekingsremmend en kan deze pijn verminderen

Veel mensen hebben, zonder dat zij het door hebben, laaggradige ontstekingen. Ook wel chronische ontsteking genoemd. Dit zijn ontstekingen in het lichaam als gevolg van een disbalans welke niet aan de oppervlakte zichtbaar zijn. Dergelijke ontstekingen zijn vaak gevaarlijker dan de oppervlakkige en bovenhuidse ontstekingen. Als laaggradige ontstekingen langer aanhouden dan kan dit de kans op ziektes verhogen. Denk bijvoorbeeld aan diabetes en depressies. Visolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en brengt balans in de scheve verhouding omega-3 / omega-6. We krijgen teveel omega-6 binnen wat tevens ook ontstekingsverhogend werkt.

Visolie heeft een positief effect op de huid

Je huid bevat veel omega-3 vetzuren. het is daarom belangrijk om voldoende van deze vetzuren binnen te krijgen. Een gebrek aan omega-3 vetzuren kan negatieve effecten hebben op de huid, zoals een droge huid, psoriasis of eczeem. Deze laatste twee zijn met visolie overigens ook goed onder controle te houden.

Visolie helpt bij oplossing vetoplosbare vitamines

Vetoplosbare vitamines A,D,E en K hebben we allemaal hard nodig. Veel mensen krijgen tekort van deze vitamines binnen. Met uiteenlopende klachten tot gevolg. Visolie supplementen dragen bij aan de opname van in vetoplosbare vitamines. Zo kan een verbeterde opname de lage inname deels compenseren. Maar probeer toch ook meer vetoplosbare vitamines binnen te krijgen!

Visolie stimuleert bloedtoevoer naar de hersenen

Onze hersenen bestaan voor 60% uit vet. Die vetten bestaan vooral uit omega-3 vetzuren. Daarom kan extra supplementeren van visolie geen kwaad. Voor je hersenen heeft dit juist voordelen zoals het vertragen van de cognitieve achteruitgang. Ook reageert het geheugen positief op de inname van voldoende omega-3.

Visolie voor gezonde gewrichten

Dankzij de ontstekingsremmende werking kan visolie helpen om gewrichtspijn en stijfheid te verminderen. Een bekend fenomeen bij reumatoïde artritis waarbij de gewrichten gaan ontsteken. Omega-3 kan bijdragen aan verminderde ontsteking en minder pijn. Onderzoeken tonen aan dat visolie de hoeveelheid medicatie kan verminderen.

Visolie kan stressverlagend werken

Omega-3 vetzuren verminderen de afgifte van cortisol en hebben daarmee een positieve invloed op stress en angst. Het is bekend dat vooral omega-3 vetzuren de hoeveelheid en aanmaak van het stresshormoon cortisol kan verminderen. De omega 3 vetzuren EPA en DHA geven tevens ook een verbetering van depressieve symptomen.

Visolie helpt bij suikerspiegelregulatie

Te veel schommelingen in de suikerspiegel heeft veel negatieve gevolgen waaronder insulineresistentie. Gedurende de dag is het belangrijk om uw suikerspiegel zo stabiel mogelijk te krijgen. Dat doet u door minder koolhydraten en suikers binnen te krijgen maar juist meer voeding die vetoplosbare vitamines bevatten. Om te beginnen kunt u starten met een goed eiwitrijk en vetrijk ontbijt. Daarnaast blijken (extra) omega-3 vetzuren bij te dragen aan een stabiele suikerspiegelregulatie.

Visolie beschermt de ogen

Onze ogen bestaat voor een groot deel uit omega-3 vetzuren. Daarom is het belangrijk om hiervan voldoende binnen te krijgen. Een gebrek aan omega-3 vetzuren in het lichaam kan het risico op oogziekten verhogen. Tevens komt uit onderzoeken naar voren dat degeneratie van het netvlies uitgesteld of vertraagd kan worden. Al na vier maanden een ruime hoeveelheid visolie innemen kan het zicht van patiënten verbeteren.

Wat zijn de beste visolie supplementen? Een top 2

Wil je graag extra visolie binnen krijgen? Dan zijn alleen de beste visolie supplementen goed genoeg! Wij hebben veel visolie supplementen vergeleken en kwamen tot deze top drie visolie supplementen! Doe er je voordeel mee! Bekend is dat na ongeveer drie maanden suppletie je al verschil kunt merken qua klachtenafname! Zeker de moeite waard om te proberen in plaats van aan de medicatie te blijven!

Nummer #1: Pure Arctische Visolie MSC

Dit merk produceert Noorse Kabeljauwolie met sinaasappelsmaak. Het product is verpakt in een glazen fles vanaf 250ml. De voordelen van dit product is dat het op duurzame wijze is geproduceerd en een hoge dosering vitamine D en omega drie bevat. Basisingrediënt is kabelsjouwolie welke van zeer hoge kwaliteit is. Je kunt de olie toevoegen aan yoghurt of innemen bij het ontbijt. Je kunt dit product eenvoudig online kopen bij Vitakruid.

Nummer #2: Vitakruid Visolie Forte

Onze nummer 1 was een visolie. Dit merk – te verkrijgen bij Vitakruid – levert echter capsules. De capsules zijn van hoge kwaliteit waarbij werkzaamheid, dosering en biologische beschikbaarheid de sterke punten zijn. De capsules zijn vervaardigd uit koude extractie voor het verkrijgen van een zuiver product. Toevoeging van vitamine E zorgt voor oxidatieve bescherming. Dit product is tevens vrij van gluten, lactose, kunstmatige kleurstoffen en GMO’s.