Home Fitness Voorkom dat je deze fouten maakt in de sportschool

Voorkom dat je deze fouten maakt in de sportschool

0

Welke resultaten je behaalt in de sportschool, is voor een groot deel afhankelijk van de manier waarop je sport. Je kunt wel iedere dag naar de sportschool gaan, maar je moet wel op de juiste manier trainen om echt goede resultaten te zien. Dit betekent dat je bepaalde dingen zeker niet moet doen als je aan het sporten bent. Maak je deze fouten niet, dan behaal je jouw sportieve doelen veel sneller en gemakkelijker.

Fout 1: de oefening afraffelen

Het is belangrijk dat je een oefening goed doet. Vind je een oefening niet leuk of heel zwaar, dan heb je misschien de neiging om de oefening af te raffelen. Toch kun je dit beter niet doen, want met het afraffelen van oefeningen bereik je niets. Concentreer je liever op het juist uitvoeren van de oefeningen die je doet, zodat je niet voor niets naar de sportschool gaat.

Fout 2: de hele tijd op je telefoon kijken

Natuurlijk mag je je telefoon gebruiken tijdens het sporten om muziek te luisteren of je oefeningenschema te raadplegen, maar het is niet de bedoeling dat je de hele tijd op je telefoon zit te kijken. Je verliest veel kostbare tijd in de sportschool en je hindert andere mensen, die moeten wachten tot jij klaar bent met een apparaat terwijl jij gewoon op je telefoon zit te kijken.

Fout 3: geen rust nemen

Wil je de sportschool zo snel mogelijk weer uit of wil je juist zo veel mogelijk oefeningen doen als je gaat sporten? Dan heb je misschien de neiging om te weinig rust te nemen tijdens het sporten. Je denkt misschien dat dit geen kwaad kan, maar dit is juist erg slecht. Voor de maximale resultaten houd je altijd rust tijdens de oefeningen door. Doe je krachtuithoudingsoefeningen, dan houd je maximaal 1 minuut rust. Doe je oefeningen om je spieren op te bouwen, dan houd je 1 tot 2 minuten rust. Train je erg zwaar en op je maximale kracht, dan houd je 3 tot 5 minuten rust tussen de oefeningen door. Hierna kun je er weer vol tegenaan!

Fout 4: geen warming up en cooling down doen

Je moet altijd een warming up en cooling down doen als je gaat sporten, wat voor oefeningen je ook gaat doen. Met een warming up warm je jouw spieren lekker op en met een cooling down voorkom je vervelende spierpijn en langdurige blessures door het sporten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.