Home Afvallen Waarom een simpel overgang-dieet niet werkt

Waarom een simpel overgang-dieet niet werkt

0

Er bestaat een misconceptie over afvallen tijdens en na de overgang. Veel vrouwen (en experts) denken dat je met een simpel dieet al het overtollige vet kan verbranden. Maar zo gemakkelijk is dat niet. We ontrafelen een aantal fabels en laten je zien wat wel werkt. Je leest het in deze blog.

Het overtollige vet is het vet dat tijdens de overgang is ontstaan. Veel vrouwen hebben hier moeite mee en willen dit zo snel mogelijk wegwerken. Daarom zou een dieet direct na de overgang voldoende moeten zijn om weer op jouw oude gewicht terug te komen. Toch? Onjuist. Een speciaal overgang-dieet bestaat niet. Er is geen speciaal dieet dat voor vrouwen in de overgang is ontworpen om ze te helpen alle overtollige kilo’s te verliezen. Maar wat moet je dan wel doen?

Urenlang fitnessen? Niet nodig!

Een van de grootste denkfouten die we maken is dat het helpt om nog harder te gaan sporten als we de overgang betreden. We merken dat er kilo’s aankomen dus gaan we zo snel mogelijk naar de sportschool toe en beginnen we aan een overgang-dieet.

kettlebell workout man

Het is wetenschappelijk bewezen dat je juist door veel te sporten het overgangshormoon cortisol extra aanmaakt. Dit hormoon zorgt ervoor dat je meer honger krijgt waardoor je meer eet. En logischerwijs heeft dit gewichtstoename als gevolg.

Er is geen overgangsdieet die je dit verteld. Dat terwijl dit algemeen beschikbare kennis is waar iedereen eenvoudig bij kan komen. Meerdere wetenschappelijke artikelen hebben dit onderwerp al uitvoerig onderzocht.

De sportschool gaat er dus niet voor zorgen dat jij weer op je streefgewicht terechtkomt. Bootcamps en andere intensieve trainingen dragen hier net zo weinig aan bij. Helpt een overgang-dieet dan nog wel?

Een simpel overgang-dieet gaat niet werken

Daar blijft het niet bij, want ook de Sonja Bakker’s onder ons zullen beweren dat een simpel dieet jouw overgangskilo’s gaat verbranden. Dure voedingsconsulentes komen waarschijnlijk met een soortgelijk advies: volg een dieet en je verliest al het overtollig buikvet.

Een probleem van veel van deze diëten is dat ze niet gericht zijn op de doelgroep waar jij je momenteel in bevindt. Vrouwen in de overgang zijn zwaar ondervertegenwoordigd door diëtisten.

Ze vinden het makkelijker om zich te richten op grote doelgroepen tussen de 20 en de 40 jaar, waardoor er geen specialistisch dieet is waar jij wat aan hebt.

De overgangshormonen zorgen ervoor dat jouw lichaam alsnog vet erbij krijgt wanneer jij er alles aan doet om juist gewicht te verliezen op de traditionele manieren. Veel sporten of supergezond eten?

Hier is een specialistische aanpak voor nodig waardoor een simpel overgang-dieet niet gaat helpen..

Wat helpt dan wel?

Misschien heb je er al eens van gehoord: het ‘Slank door de Overgang’ programma van Ria Kamelle. Dit is het enige programma dat zich richt op het aanpakken van de overgangshormonen die het afvallen bemoeilijken.

Door juist niet gebruik te maken van traditionele technieken, heeft het programma van Ria ondertussen tienduizenden vrouwen kunnen helpen om van hun overtollige buikvet af te komen.

Wil jij ook een overgang-dieet volgen waarmee je échte resultaten kunt behalen? Dan is ‘Slank door de Overgang’ precies wat jij zoekt!

Ontdek het programma dat speciaal is ontwikkeld om jouw door de overgang en van je overtollige kilo’s af te helpen! Het programma wordt nu tijdelijk aangeboden met 4 unieke eenmalige bonussen. Je hebt een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Bekijk mijn ongezouten mening over dit programma…

Naar Slank door de Overgang Review >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.