Home Afvallen Waarom is buikvet gevaarlijk?

Waarom is buikvet gevaarlijk?

0

We hebben allemaal vast wel eens gehoord dat buikvet erg gevaarlijk kan zijn. Waarom is buikvet zo gevaarlijk en waarom kunnen we er beter vandaag nog vanaf komen? Er zin divere gezondheidsrisico’s die nauw samenhangen met buikvet.

Wat is buikvet?

Buikvet is het vet dat rond ons middel blijft zitten. Dit vet wordt gezien als niet mooi, maar kent ook nog eens talloze gevaren. Buikvet ontstaat meestal door een verkeerd eetpatroon, maar kan ook ontstaan door een stofwisselingsziekte of bepaald medicijngebruik.

Waarom is een buikje gevaarlijk?

Een buikje kan om verschillende redenen erg gevaarlijk zijn. Uit onderzoeken is gebleken dat te veel buikvet een grotere kans geeft op ziektes zoals diabetes, kanker en hart- en vaatziekten. Ook is de kans groot dat de stofwisseling flink gaat veranderen wanneer je te veel buikvet hebt. Mensen lijken ook een verstoorde hormoonbalans te hebben, maar hier worden nog veel onderzoeken naar gedaan. Ook is er mogelijk een verband tussen depressies en buikvet. Onderzoekers weten nog niet precies waarom buikvet zo veel schadelijker is dan gewoon vet. Vermoedelijk heeft het ermee te maken dat veel belangrijke organen in onze buik zitten, maar ook hier worden nog veel onderzoeken naar gedaan. In het algemeen geldt dat hoe meer buikvet iemand heeft, hoe meer schadelijke problemen dit kan opleveren.

Wanneer heb je te veel buikvet?

Meten is weten. Wanneer je wilt weten of je te veel buikvet hebt, kun je dit het beste meten met een meetlint. Meet de buikomtrek van je en doe dit ongeveer ter hoogte van je navel. Trek je buik niet in en houd het meetlint niet te strak. Voor mannen geldt dat een buikomtrek tot 94 centimeter gezond is en dat een omtrek van daarboven al voor problemen kan zorgen. Bij vrouwen moet je rekening houden met een buikomtrek tot 88 centimeter. Daarboven loop je een verhoogd risico op onder anderen hart- en vaatziekten.

Bij vrouwen ontstaat buikvet vooral tijdens de menopauze door een veranderende hormoonhuishouding. Daardoor wordt afvallen je haast onmogelijk gemaakt. Het “Slank Door De Overgang” programma biedt jouw de uitkomst. Dit programma maakt jouw bekend met de menopauze en biedt jou uniek samengestelde recepten waarmee het verbranden van buikvet kinderwerk wordt. 

Hoe kom je van je buikje af?

Heb je te veel buikvet? Dan is het belangrijk dat je daar aan gaat werken. Let goed op je voeding en voorkom ongezonde vetten en te veel suikers. Dit zijn echte dikmakers namelijk. Beweging is natuurlijk ook heel erg belangrijk. Zorg er vooral voor dat je veel cardio doet. Uiteraard kun je ook meedoen met de 30 day Bye-bye-belly challenge, zodat je houvast hebt en alvast een mooi begin maakt om gedag te zeggen tegen jouw buikje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.