Home Fitness Waarom vrouwen krachttraining moeten doen

Waarom vrouwen krachttraining moeten doen

0

Steeds meer vrouwen beginnen krachttraining te doen. Ze zien in dat het veel voordelen kent. Maar wat zijn nou eigenlijk de redenen om als vrouw aan krachttraining te doen? Wat zijn de voordelen ervan?

Wat is krachttraining?

Krachttraining betekent vooral dat je je spieren flink traint. Dit kun je bijvoorbeeld doen met gewichten, maar ook met oefeningen waarbij je je lichaam als gewicht gebruikt. Een aantal voorbeelden van oefeningen die onder krachttraining vallen:

Er zijn natuurlijk nog veel meer oefeningen die je kunt doen die onder krachttraining vallen. Behalve krachttraining heb je ook nog cardiotraining. Dit zijn vooral de vormen van beweging waarbij je hart flink sneller gaat slaan. Denk aan hardlopen, rolschaatsen of fietsen.

Vrouwen en krachttraining

Er wordt vaak gedacht dat een vrouw er snel mannelijk en gespierd uit gaat zien als ze aan krachttraining doet. Deze angst is gelukkig volledig onterecht. Om er ontzettend gespierd uit te zien, moet je als vrouw veel meer doen dan alleen gewichten tillen en krachttraining doen. Vaak worden er speciale supplementen en steroïden gebruikt, waardoor sommige vrouwen zo extreem gespierd zijn en er bijna mannelijk uitzien. Krachttraining kent zelfs vele voordelen voor vrouwen. Waarom zou jij aan krachttraining moeten doen?

Sneller afvallen

Wanneer je regelmatig aan krachttraining doet, zal je sneller afvallen. Door spieren op te bouwen, verhoog je namelijk je metabolisme. Dit betekent dat je in ruststand meer calorieën verbrandt.

Je werkt aan een mooi lichaam

Veel vrouwen dromen van een zandloperfiguur met  mooie rondingen. Hoewel vaak anders wordt gedacht is dat precies wat je bereikt met krachttraining. Wil je dus mooie ronde heupen en billen en droom je van een platte buik? Dan bereik je dit mede door krachttraining te doen. Vaak is het wel verstandig om dit ook te combineren met cardio. 

Je krijgt meer zelfvertrouwen

Krachttraining zorgt ervoor dat je een verhoogd zelfvertrouwen krijgt. Sommige vrouwen ervaren dit niet de eerste keer als ze aan krachttraining doen en geven dan op, maar juist wanneer je doorzet en vaker krachttraining doet, merk je dat je zelfvertrouwen al snel stijgt. Je voelt je beter over jezelf.

Je voelt je beter

Heb je last van depressieve of sombere buien? Krachttraining maakt verschillende gelukshormonen aan, zoals dopamine en serotonine. Hierdoor voel je je al snel heel goed en verdwijnen de mindere gevoelens al snel als sneeuw voor de zon.

Meer energie

Wanneer je vaker sport, zal je merken dat je meer energie krijgt. Dit geldt ook absoluut voor krachttraining.  Je krijgt meer energie en je voelt je een stuk fitter. Het is goed mogelijk dat je je nog niet meteen zo voelt na de eerste trainingen. Geef het dus een beetje tijd, vooral wanneer je vaker traint zal het voor meer energie zorgen.

Beter voor je hart

Met krachttraining zorg je ervoor dat de gezondheid van je hart wordt versterkt. Je kunt er ook later problemen zoals hart- en vaatziekten mee voorkomen. Een goede reden dus om vaker gewichten te pakken en te trainen.

Wat is voor jou de voornaamste reden om aan krachttraining te doen? Laat het hieronder weten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.