Home Afvallen Werk je buikvet weg met cardio!

Werk je buikvet weg met cardio!

0

Ben jij je buikvet ook zo ontzettend zat? De kans is aanwezig dat je je dan gaat richten op allerlei buikspieroefeningen. Dat is echter niet de manier om van je buikvet af te komen. De beste beweging die je kunt hebben om van je buikje af te komen is cardio. Waarom is dat eigenlijk en waar kun je op letten?

Buikvet

Buikvet wordt veel gezien als storend. Het puilt zo uit wanneer je bijvoorbeeld een broek draagt en mensen zijn zich er erg van bewust. Het is iets waar heel veel mensen zich voor schamen en  los daarvan: goed voor je gezondheid is het ook niet. Te veel buikvet kan schadelijk zijn voor je ingewanden en kan problemen zoals hart- en vaatziekten veroorzaken. Ook hebben mensen met teveel buikvet een vergrote kans op ziektes als diabetes.

Hoe kom je van je buik af?

Wanneer mensen van hun buikvet af willen komen, gaan ze vooral vaak buikspieroefeningen doen. Hoewel dit een logische reactie is, zijn buikspieren helemaal niet zo effectief om van je buikvet af te komen. Je traint je spieren, maar deze zitten onder het vet en daar zie je dus helemaal niets van. Het is daarom van belang dat je het vet wegwerkt. Wanneer je dit met sporten wilt doen, is de beste manier om cardio te doen. Cardio betekent dat je hartslag flink omhoog gaat. Hardlopen is bijvoorbeeld een goede vorm van cardio.

Wat voor een cardio?

Eigenlijk is alle cardio geschikt om je buik kwijt te raken. Kies dus vooral een vorm van cardio die jij heel leuk vindt, zodat je het beter en langer vol kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan fietsen, hardlopen, schaatsen, zwemmen of heerlijk dansen in je eigen woonkamer. Ook springtouwen valt bijvoorbeeld onder cardio. Probeer twee tot drie keer per week cardio te doen en doe dit dan tenminste een halfuur lang achter elkaar. De vetverbranding komt namelijk pas na twintig minuten tot gang en als je minder sport, zul je er dus ook minder effect van zien. Let er goed op dat je hartslag flink hoog blijft en voer eventueel het tempo van je sport op.

Zijn buikspieroefeningen dan helemaal niet goed?

Buikspieroefeningen kunnen zeker wel bijdragen aan een plattere buik. Door je spieren te trainen, kan je buik er gevormder uit zien. Daarnaast zijn krachtoefeningen belangrijk voor je vetverbranding. Meer spierkracht betekent ook een hogere vetverbranding op de momenten dat je aan cardio doet. Buikspieroefeningen kun je dus prima doen, maar het moet niet het enige zijn waar je aan werkt.

Let ook op je voeding

Let heel goed op je voeding. Kook met verse producten en laat de kant-en-klare producten voor wat het is. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld zakjes sauzen. Ook is het belangrijk om goed op je suikerinname te letten. Suiker is namelijk een echte dikmaker. Vervang daarom je frisdrank voor water of thee en voorkom dat je te veel snoept. Wanneer je dit in combinatie met een gezond leefpatroon doet, kun je zeker van je buikvet afkomen!

Voor vrouwen in de menopauze is buikvet haast niet te voorkomen door een veranderende huishouding. Echter, door specifiek je buikvet aan te pakken kun je er ook gemakkelijk weer vanaf komen. Het “Slank Door De Overgang” programma biedt je een aantal unieke strategieën (zonder poeders of pillen!) om snel van je buikvet af te komen. Het boek bevat onder andere een aantal uniek samengestelde recepten, gericht op het verbranden van buikvet. Bekijk mijn review hier.

Voor mannen en vrouwen raad ik aan eens te kijken naar de Afslank Receptenbijbel.

30 day bye-bye-belly challenge

Tijdens de 30 day bye-bye-belly challenge zorg je ervoor dat je gedag kunt zeggen tegen jouw buikvet. In het schema zitten veel cardiodagen, zodat je aardig wat vet kunt verbranden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.