Home Afvallen Ziekenhuis Dieet: Snel Afvallen En Streefgewicht Bereiken

Ziekenhuis Dieet: Snel Afvallen En Streefgewicht Bereiken

0

Het ziekenhuis dieet is een veel besproken dieet. Het richt zich volledig op het verliezen van zo veel mogelijk gewicht in zeer korte tijd. De meeste mensen behalen geweldige resultaten met het dieet, waardoor zij in zeer korte tijd hun streefgewicht kunnen bereiken. Het volgen van een dieet zoals het ziekenhuis dieet is niet gemakkelijk. Het kost veel motivatie en vereist een sterke discipline. Maar als je dit voor lange tijd kunt volhouden dan wordt het bijzonder eenvoudig om eindelijk die overtollige kilo’s te verliezen.

Het bereiken van een streefgewicht is een echte uitdaging. Of je nu een aantal kilo moet verliezen of nog een hele weg te gaan hebt; het is fijn als er een dieet is dat ervoor zorgt dat het allemaal een stukje dichterbij komt. Bij het ziekenhuis dieet is dat precies wat je doet, en daarmee zorg je er onder andere voor dat jouw lichaam een stuk gezonder zal zijn. Maar dat betekent niet dat het ziekenhuis dieet een zeer gezond dieet is; er is een belangrijke reden dat het dieet zo veel besproken wordt.

 

Wat is het ziekenhuis dieet?

Bij het ziekenhuis dieet draait het erom dat jij jouw voedingspatroon gedurende enkele weken helemaal omgooit. Op deze manier zorg jij ervoor dat jouw lichaam anders op voeding gaat reageren en hierdoor aanzienlijk meer vet gaat verbranden. Bij het ziekenhuis dieet is een geheel voedingsschema vastgesteld. En dat is vastgesteld op basis van het dieet dat het ziekenhuis voorlegt bij mensen die nog een aantal kilo’s moeten verliezen voordat zij een operatie kunnen ondergaan. Het feit dat het dieet hierop is gebaseerd verklaart waarom zo veel mensen over dit dieet praten.

Want bij het ziekenhuis dieet wordt onder andere uitgegaan dat je gedurende enkele dagen helemaal niet beweegt. En dit geldt voor weinig mensen: de meeste mensen bewegen veel gedurende de week en zijn ook ontzettend actief als het aankomt op sporten. Dit kan een probleem zijn wanneer je het ziekenhuis dieet volgt, want de voeding die binnen het dieet valt is bijzonder arm aan calorieën. Je krijgt dus erg weinig energie van deze voeding, en kunt er op deze manier zelfs voor zorgen dat jouw lichaam voor korte tijd zeer ongezond is. Je krijgt bijvoorbeeld niet de vitaminen en mineralen binnen die nodig zijn om echt maximaal te kunnen functioneren.

 

Hoe ziet het ziekenhuis dieet eruit?

Bij het ziekenhuis dieet zijn alle maaltijden al helemaal voor je opgesteld. Het draait er vooral om dat je deze maaltijden altijd 100% eet. Je kunt niet minder eten, want het ziekenhuis dieet is erop gebaseerd dat je precies de hoeveelheid calorieën binnenkrijgt die nodig is om goed te functioneren. Als je minde reet dan zul je te weinig energie hebben en kan het lichaam helemaal niet meer functioneren. Je moet onder andere aan de volgende maaltijden denken:

Ontbijt

Bij het ontbijt wordt een basis gelegd voor de rest van de dag. vandaar dat het ontbijt binnen het ziekenhuis dieet vooral suikers in het lichaam stopt. Dit zorgt ervoor dat je gedurende de dag voldoende energie hebt om bepaalde taken uit te voeren. Let op: zoals eerder aangegeven is iedere maaltijd binnen het ziekenhuis dieet bijzonder arm aan calorieën. Dit is ook de reden dat je weinig moet bewegen tijdens het dieet. Omdat je gedurende de dag wel voldoende energie wilt hebben, kan het slim zijn om het ontbijt te verdubbelen. Zo weet je zeker dat je voldoende energie hebt.

Een ontbijt binnen het ziekenhuis dieet ziet er zo uit:

1 Sinaasappel

1 Bakje magere kwark

2 Stukjes toast

2 Plakjes kaas

Lunch

Bij de lunch draait het er normaal gesproken om dat je nog net even wat extra energie krijgt om de uren richting de avondmaaltijd te overbruggen. Bij het ziekenhuis dieet draait het er vooral om dat je bij de lunch voldoende energie binnenkrijgt om de taken die je tussen de lunch en het diner moet uitvoeren goed te doen. En daar hoort ook weer een bepaalde soort voeding bij. Bij het ziekenhuis dieet draait de lunch om eiwitten: de bouwstoffen voor onze spieren.

ziekenhuisdieet_lunch

Een gemiddelde lunch binnen het ziekenhuis dieet ziet er dan ook als volgt uit:

3 Volkoren boterhammen

2 Plakjes ham

1 Plakje kaas

Een halve grapefruit

Een bakje magere kwark

Diner

Je wilt ook iedere avond gezond eten, en bij het ziekenhuisdieet zie je dit eigenlijk weinig terugkomen. Ook bij het diner draait het er weer om dat je zo min mogelijk energie binnenkrijgt, want uiteindelijk zal het lichaam op deze manier meer vet gaan verbranden. Dit zie je ook duidelijk terug in de voeding die je als avondeten mag eten. Een gemiddelde avondmaaltijd binnen het ziekenhuis dieet ziet er als volgt uit:

150 gram gehakt

150 gram sperziebonen

Een bakje magere kwark/een glas melk

Een halve grapefruit

2 Stuks toast

2 Plakjes ham

Tussendoortjes

Bij het ziekenhuisdieet zijn ook een aantal tussendoortjes toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat je de tijd tussen de verschillende maaltijden beter kunt overbruggen. Je moet er echter niet te veel van verwachten, want het draait ook hier weer om het binnenkrijgen van zo min mogelijk calorieën. Zo kun je de vetverbranding van het lichaam continu doorzetten.

Een tussendoortje binnen het ziekenhuis dieet bestaat bijvoorbeeld uit een volkoren boterham met kaas en een glas melk.

Meer voeding toevoegen

Zoals je in bovenstaand voedingsschema kunt zien, zijn de maaltijden binnen het ziekenhuis dieet nogal bescheiden. Dit resulteert erin dat het lichaam bijzonder weinig energie krijgt en hierdoor ook minder goed kan functioneren. Als je gedurende de dag erg actief bent dan loont het om extra voeding aan het ziekenhuis dieet toe te voegen. Want alleen op deze manier kun je ervoor zorgen dat het lichaam gedurende de dag goed kan blijven functioneren en op deze manier kan bijdragen aan een gezonder lichaam.

ziekenhuisdieet_tussendoortje

Het is onder andere aan te raden om eiwitshakes of -repen aan het ziekenhuisdieet toe te voegen. Je kunt deze extra voeding als tussendoortje nemen, want je zult tussen de maaltijden door een sterk hongergevoel ervaren. Door regelmatig nieuwe eiwitten en een energieshot binnen te krijgen, voorkom je dat je gedurende de dag last krijgt van een te sterk hongergevoel – dit hongergevoel kan jou van jouw werk afleiden en er zo voor zorgen dat je minder productief bent. Dit is dus zeker aan te raden!

 

Wees voorzichtig met het ziekenhuisdieet

Als je het ziekenhuis dieet gaat volgen dan is het belangrijk om te weten dat je dit dieet maar voor beperkte tijd mag volgen. Dit heeft er vooral mee te maken dat je binnen het ziekenhuis dieet veel te weinig energie binnenkrijgt. Jouw lichaam kan dit voor enkele weken aan, maar hierna is het niet langer gezond om op dezelfde manier door te gaan.

Het is hierom van groot belang dat je het ziekenhuisdieet niet langer dan 3 weken achter elkaar volgt. Doe je dit wel, dan kan het leiden tot permanente schade aan jouw organen. Probeer jouw lichaam niet te ondervoeden, want dit is erg ongezond, en zorg dat je het ziekenhuisdieet maar voor korte tijd volgt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.