Home Afvallen Zo val je af terwijl je televisie kijkt

Zo val je af terwijl je televisie kijkt

0

Wil jij graag afvallen, maar je favoriete televisieprogramma’s niet missen? Dat kan! Zelfs terwijl je televisie kijkt, kun je gewicht kwijtraken. Hoe kun je afvallen terwijl je televisie kijkt?

Afvallen

Iedereen weet ondertussen wel dat je gezond moet eten en voldoende moet bewegen wanneer je wilt afvallen. Het is belangrijk om divers te eten en vooral te kiezen voor gezonde voeding. Voorkom suiker, ongezonde vetten en te veel zout en eet op een dag drie tot zes maaltijden. Beweging is ook heel belangrijk en het wordt dan ook aangeraden dagelijks tenminste een halfuur te sporten. Toch kan het wel lastig zijn om af te vallen. We zijn gewend aan onze gewoontes en willen bepaalde programma’s op tv eigenlijk niet missen. Gelukkig kun je ook afvallen terwijl je televisie kijkt.

Beweeg tijdens het televisie kijken

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te bewegen terwijl je televisie kijkt. Er zijn allerlei oefeningen die je heel goed kunt doen. Denk aan squats, lunges en push-ups. Je kunt ook op de plaats joggen en als je ruimte genoeg hebt in je huis is het misschien zelfs mogelijk om bijvoorbeeld te hoepelen of springtouwen. Je kunt ook een stepbench aanschaffen en tijdens het kijken naar de televisie er op en er af stappen. Kijk voor de verschillende oefeningen eens op onze homepage en klik op het tabblad challenges. Kijk welke challange je zou kunnen doen tijdens het tv kijken! Tijdens de reclame bijvoorbeeld zou je een aantal crunches kunnen doen. Zo doe je ook direct aan een stukje time management!

Maak er een spel van

Je kunt er natuurlijk ook een spel van maken. Doe bijvoorbeeld iedere keer tien squats wanneer iemand in de soap die je volgt een ander zoent. Of doe bijvoorbeeld zo veel mogelijk verschillende oefeningen tijdens de reclame. Eventueel kun je er met je hele gezin of met je vrienden een spel van maken, zodat jullie allemaal actief bezig zijn.

Met je handen bewegen

Vind je heel actief sporten niks tijdens het televisie kijken? Dan zijn er ook andere manieren om toch te bewegen. Vouw bijvoorbeeld de was op, strijk de was of doe iets anders met je handen.

Let op wat je eet

Wanneer we naar de televisie kijken, eten we vaak veel meer dan we in de gaten hebben. Die zak chips is sneller leeg dan je in de gaten hebt. Let dus goed op je voeding terwijl je televisie kijkt. Eet bij voorkeur niks, of zorg voor kleinere porties. Verstandig is om van tevoren de snacks klaar te leggen die je wilt eten. Doe wat chips in een bakje en leg de zak weg. Zo kun je niet te veel eten.

Let ook op je drinken

Frisdrank en alcohol zijn echte dikmakers. En net als met eten, hebben we vaak niet in de gaten hoe veel we eigenlijk drinken als we naar de televisie kijken. Doodzonde natuurlijk, want goed voor de lijn is het niet. Let dus goed op wat en vooral hoe veel je drinkt. Of vervang je drinken voor bijvoorbeeld lekkere groene thee.

Zet de televisie op tijd uit

Een goede nachtrust is van groot belang wanneer je wilt afvallen. Het is dus verstandig om niet te lang te blijven hangen voor de televisie. Het is zelfs raadzaam om een uur voordat je naar bed gaat geen schermen zoals televisie, computer en telefoon meer te bekijken. Zo kom je tenminste al een beetje tot rust en zie je niet al die flikkerende beelden. Op deze manier slaap je makkelijker in en kun je ook na het televisie kijken op de lijn letten.

Heb jij nog tips om af te vallen tijden het tv kijken? Laat deze dan hieronder in de comments achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.